banner

Beelink GT-King Pro TV Box teszt – A király új köntösben

Meghalt a király, éljen a király! Itt a Beelink GT-King Pro TV Box, mely a hihetetlen sebességre képes elődjét jött leváltani, annál még egy fokkal jobb minőséget ígérve. A villámgyors Amlogic S922x most is hozza a kötelezőt, és kapunk veszteségmentes DTS és Dolby hangokat is.

Bevezető

TV Box-ok terén most a jelenlegi legnagyobb favorit az Amlogic S922x lapkája, mely hatalmas sebességre képes. Korábban mi is teszteltük az első ilyen processzorral felszerelt TV okosítót a Beelink GT-King-et, ami bebizonyította, hogy tényleg nagyon gyors az új Amlogic SoC. Most házon belül megérkezett a trónkövetelő, a Beeling GT-King Pro személyében, ami, ha nem is hoz számottevően nagyobb teljesítményt, mégis némileg jobb választás lehet, mint az előd. A leglényegesebb különbség, hogy immár Amlogic S922x-H lapka került a dobozba, ami DTS és Dolby dekóderekkel is rendelkezik. Persze ezen kívül teljes átalakuláson ment át a külső, valamint csatlakozók jöttek és mentek is.

Webáruházak, Megrendelés - Kattints a gombra

 Akciós ár: 155,99 $ 145.99 $ – EU Raktár (DE)

Kupon: 5NXTRLMO

Vásárlás

A Beelink GT-King Pro kicsomagolása

A Beelink GT-King Pro csomagolása nagyon hasonlít az elődjéhez. Most is egy szép fekete dobozban van a készülék, nagyon dizájnos és igényes külsővel rendelkezik, és már itt látszik DTS és a Dolby támogatás megléte. Belül mindent megtalálunk az első használatbavételhez, kivéve a távirányítóba való elemeket, valamilyen okból kifolyólag ezeket mindig kihagyják. A teszt készülék US szabványú hálózati adapterrel érkezett, de  létezik belőle EU adapteres változat is, a lenti rendelés link már hozzá visz.

A csomag tartalma

 • Beelink GT-King Pro TV Box
 • Távirányító (giroszkópos)
 • HDMI kábel
 • Hálózati adapter
 • Használati útmutató

A Beelink GT-King Pro kinézete

A Beelink GT-King Pro teljesen újragondolt külsőt kapott. Engem nagy meglepetésként ért a kicsomagoláskor, hogy teljesen fém a készülék, alul is, felül is, oldalt is, ezért a súlya is nagyobb, mint a megszokott. Méreteit tekintve egy nagyon picit nőtt a korábbi modellhez képest, 11,9 x 11,9 cm a hossza és a szélessége, a magassága pedig 1,79 cm lett. A dizájn továbbra is szemet gyönyörködtető, a koponya hivatott hangsúlyozni, hogy egy valóban erős TV Box-ot tartunk a kezünkben, és a tetején is van DTS / Dolby logo. A készülékház minősége kitűnő, egyszerűen nem találtam rajta kifogásolni valót, szépek az élek, nagyon jók az illesztések, olyan, mintha egy darabból faragták volna ki. A tetején a festés kicsit szemcsés hatású, ez még egy kis eleganciát kölcsönöz neki.

Csatlakozók, portok

Az új készülékházzal megváltoztak a csatlakozók is, van olyan ami eltűnt és van olyan, ami megjelent. A TV készüléket a nagy felbontású HDMI portra csatlakoztathatjuk, analóg kimenet ezúttal nincs rajta. Sajnos eltűnt az optikai hangkimenet is, csak egy sztereó 3,5mm-es jack csatlakozót találtam hátul. Ez azért furcsa számomra, mert a box egyik nagy előnye a DTS és a Dolby dekóder, de így ezeket a hangokat csak a HDMI kimeneten keresztül tudjuk kinyerni. Ezúttal is van USB 3.0 port 3db is, valamint kapunk még egy USB 2.0 OTG csatlakozót is. Az SD kártya olvasó megvan, azonban a mérete normál SD nagyságra nőtt (korábban micro volt).

Ami szintén fura azaz RS-232 soros csatlakozó megjelenése. Valójában erre nem sok szükségünk lesz a használat során. Többen is kifogásolták a gyártó fórumán, amire azt a tájékoztatást adták, hogy ezt elsősorban a fejlesztőknek szánták az egyszerűbb programozás végett. Véleményem szerint ezért teljesen felesleges volt egy ilyen nagy helyet foglaló csatlakozót kitenni a hátlapra, a fejlesztőknek bőven elegendő lett volna egy belső alaplapi kivezetés is. Ezen kívül lett még egy fizikai be-ki kapcsoló gomb is, ami ugyan jól mutat, de lehet, hogy ezen is spórolhattak volna.

Minden csatlakozó megvan, de én nagyon sajnálom, hogy nincs optikai hangkimenet, ez nagyon jól jött volna a DTS és Dolby dekóderekhez, sokkal egyszerűbb lenne összekötni házi-mozi rendszerekkel.

A Beelink GT-King Pro távirányítója

A Beelink GT-King Pro távirányítója nagyon hasonlít a korábbi modelléhez, de ezúttal a giroszkópot sem felejtették ki belőle. Van légegerünk, működik is, a kurzort a távirányító levegőben való mozgatásával irányíthatjuk, de ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót. A távirányító infás és rádiós is egyben, a rádiós használathoz csatlakoztassuk a mellékelt USB adó-vevőt a készülékhez. Fontos megjegyeznem, hogy ki-be kapcsolni csak az infrás módon keresztül tudjuk, azaz a készülék felé kell mutatni a távirányítóval. Hangalapú keresés is van benne, ehhez a mikrofon ikonnal ellátott gombot kell folyamatosan nyomva tartanunk és magyarul is beszélhetünk hozzá. A távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, amit külön kell beszereznünk hozzá.

Hardveres tulajdonságok

A Beelink GT-King Pro lelke egy Amlogic S922x-H típusjelzésű processzor, az elődben lévőtől csak a H jelzésben tér el, ez pedig a DTS/Dolby dekóderek meglétére utal. A CPU összesen 6 fizikai maggal rendelkezik, 4db ARM Cortex A73 (2,21GHz) és 2db Cortex A53 (1,8GHz) feldolgozóegység szolgálja ki az alkalmazások igényeit. A nagy felbontású 4K UHD megjelenítésért a processzorba integrált, szintén vadi új ARM Mali-G52MP6 GPU felelős. Memóriából 4GB LPDDR4 RAM modult kapott a GT King Pro, tárhelyből pedig 64GB eMMC flash áll a rendelkezésünkre (ebből a rendszer valamennyit elfoglal). A tárhelyet normál méretű SD kártyával tovább bővíthetjük, de a kártyára alkalmazásokat nem fogunk tudni telepíteni.

Integrált vezérlők

A Beelink GT-King Pro – hasonlóan az elődjéhez – mindenből a legjobbat kapta, nincs ez másként az integrált vezérlők esetében sem. A gigabites LAN mellett WiFi-n keresztül is csatlakozhatunk az internethez, kezeli a 2,4GHz-es és az 5GHz-es hálózatokat is. Belső dual antennákkal rendelkezik, melyek még jobb WiFi jelet képesek biztosítani, ezáltal gyorsabb lehet a letöltésünk. Bluetooth csatlakozási lehetőség is került a készülékbe, ebből a 4.1-es verziót használhatjuk, szabadon csatlakoztathatunk külső Bluetooth kiegészítőket, billentyűzetet, egeret, fejhallgatót hozzá.

HiFi hangzás

A Beelink GT-King Pro nem kevesebbet ígér, mint valódi HIFI hangzást, ezt saját dedikált hangprocesszora révén biztosítja. Kipróbálni sajnos megfelelő hangkeltő eszköz révén nem tudtam, az én fülhallgatóim közel sem HIFI minőségűek, házi-mozi rendszerem pedig sajnos nincs hozzá. Mindenesetre a gyártó állítja, hogy kitűnő minőségű, veszteségmentes hangot képes kiadni a GT-King Pro, a HDMI kimeneten keresztül akár 7.1-es hangrendszerhez is csatlakoztathatjuk a készüléket. Ezen kívül természetesen már megszólalnak rajta a Dolby/DTS hangok is köszönhetően a beépített dekódernek.

Műszaki paraméterek

Általános Márka: Beelink
Modell: GT-King Pro
Típus: TV Box
GPU: Arm Mali-G52 MP6
Operációs rendszer: Android 9.0
CPU: Amlogic S922X-H
Magok: 6 magos
RAM: 4G
RAM Típusa: DDR4
ROM: 64G
Maximum Külső Merevlemez Kapacitás: 4TB
Szín: Kék
Támogatott média Decoder Formátum: H.263, H.264, H.265, HD MPEG4
Audio formátum: AVI, DAT, ISO, MKV, MP4, MPEG, RM, WMV
Video formátum: AVI, DAT, ISO, MKV, MP4, MPEG, RM, WMV
Photo formátum: BMP, GIF, JPEG, JPG, PNG, TIFF
5.1 térhangzás: Igen
Terméktulajdonságok 5G WiFi: Igen
WIFI: 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth: Bluetooth 4.1 + EDR
Tápegység: Adapter
Csatlakozók: DC 12V, HDMI, LAN, RS232, USB3.0, USB2.0, OTG, SD Card Slot, CVBS/L/R
Nyelv: Többnyelvű (magyar is)
HDMI Verzió: 2.1
Egyéb Funkciók: 3D Játékok,Egyéb
HDMI Funkció: HDCP
Energiafogyasztás: 8W
RJ45 Port Sebesség: 1000Mbps
Tápellátás Tápegység: Külső adapter
Tápfeszültség: 12V
Bemeneti feszültség: 100-240V / 50-60Hz
Méretek A készülék súlya: 0.3800 kg
A csomagolás súlya: 0.8550 kg
A készülék méretei (H x SZ x M): 11.90 x 11.90 x 1.79 cm / 4.69 x 4.69 x 0.7 inches
A doboz méretei (H x SZ x M): 19.00 x 14.50 x 6.00 cm / 7.48 x 5.71 x 2.36 inches

Az alábbiakban több hasonlóságot is láthatsz a korábbi Beelink GT-King teszthez, mert az egyszerűség kedvéért néhány részt átemeltem belőle, olyanokat, amik teljesen megegyeznek vele.

Szoftveres képességek

A Beelink GT-King Pro operációs rendszere változatlanul Android 9.0 Pie, abból is a már jól ismert OS rendszerű változat. Ez annyit jelent, hogy jóval több alkalmazás érhető el a Play Áruházból, mint a TV rendszerű készülékekre, olyanok is, amik nem TV képernyőre vannak optimalizálva. Néha szükség lehet az egér kurzor mozgatására a teljes körű használathoz, de ez jelen esetben nem jelent hátrányt, mert a giroszkópos távirányítóval játszi könnyedséggel kattinthatunk bárhová. Hasonlóan az elődhöz, már ehhez a készülékhez is készülnek módosított firmware-ek, vagy lehet rá telepíteni eredeti Android TV rendszert is, ezekről bővebb infót ezen a linken találsz (természetesen csak saját felelősségre).

A Beelink GT-King Pro használatbavétele

Az első bekapcsolást követően egy telepítőmenü köszönt minket. Itt kiválaszthatjuk a nyelvet (magyarul is tud), valamint beállíthatjuk a képernyő helyzetét. Ez utóbbira akkor lehet szükség, ha a TV képernyőjéből kilóg a kép alsó és felső széle, nem látszik teljesen a fenti menüsáv. A telepítőmenüben csatlakozhatunk a WiFi hálózathoz is, de ha LAN kábelt dugtunk a GT-King-be, akkor átugorhatjuk ezt a lépést. A telepítés után azonnal használatba vehetjük a TV Box-ot, de egyet még javaslok megtenni, mégpedig, hogy jelentkezzünk be a Google fiókunkba, ezáltal használhatunk minden szolgáltatást.

A beállítások menüt érdemes végignézni, átállítani az igényeinknek megfelelően az opciókat, pl. a kép beállításnál. Ezt követően kezdődhet az applikációk telepítése. Van Play áruház nagyon-nagyon sok alkalmazással, de én javaslom feltelepíteni az Aptoide TV alkalmazás boltot is, ezen még több TV-re optimalizált programot fogunk találni. Az Aptoide TV IDE kattintva érhető el (csak nyissuk meg a box-on és már tölthetjük is). Van még egy gyárilag előretelepített AppMarket nevű alkalmazás is a box-on, ebben csak néhány applikációt fogunk találni, de mind nagyon hasznos és TV-re optimalizált változat.

Multimédiás lehetőségek

Alapvetően azért veszünk egy TV Box-ot, hogy multimédiás célokra használjuk (videó lejátszás, internetezés, képnézegetés, zenehallgatás, online tévézés…), ebben a Beelink GT King Pro nagyon erős. Az Amlogic S922X-H processzor gondoskodik a megfelelően gyors sebességről, már a menüpontok közötti ugrálás során is észrevettem, hogy gyorsabban vált, mint más, korábban tesztelt készülékek. Az alkalmazás boltokból szinte bármit letölthetünk és használhatjuk a készüléken, akadozással valószínűleg nem fogunk találkozni.

Jól működik rajta a Netflix és az HBO GO is, azonban fontos megjegyeznem, hogy egyik sem a TV-re optimalizált verzió, kell hozzá mozgatni az egér kurzort is. Videó lejátszásra használhatjuk a népszerű Kodi alkalmazást, de, ha az túl összetett lenne számunkra, akkor letölthetjük a másik nagy tudással rendelkező VLC programot is. Az előre telepített alkalmazások, mint pl. a Youtube, vagy a Google Chrome is teljesen jól és nagyon gyorsan működnek, bátran merem ajánlani akár internetezésre is. TV alkalmazások közül az előfizetős Digi Online és a UPC Horizon GO is tökéletesen működik, valamint a MinDig GO appal sem volt probléma.

Sebesség

A Beelink GT King Pro egy valóban gyors és erős hardverrel rendelkező TV Box. Próbáltam kifárasztani, de nem nagyon sikerült, egymás mellett is bátran futtathatjuk a programokat, meg sem kottyan neki. A tesztek alatt végig stabilan működött, akadozással, vagy bizonytalan működéssel nem találkoztam. Passzív hűtéssel rendelkezik, de a melegedése elhanyagolható mértékű, a folyamatos tesztprogram futtatások után is nyugodtan meglehet kézzel fogni.

Beelink GT-King Pro Antutu pontszám

Akkor jöjjön az egyetlen probléma, amin nem sikerült átlépnem, az Antutu nem akart lefutni, kifagyott, vagy kidobott a programból. A teszt elindult, de amikor a 3. grafikus részhez ért volna, akkor végig betöltött, de nem ment tovább. Nem értem, hogy mi lehet a gond vele, többször csináltam gyári visszaállítást, csak a legszükségesebb appokat tettem rá, de így sem ment. Végső elkeseredésemben még másik TV-re is rákötöttem, de maradt ugyanaz a hiba. Lehet, hogy az én készülékemmel van valami probléma, mert mások sikeresen letudták futtatni az Antutu tesztet is. Szóval a fenti képen az előző tesztben készült pontszám látható, de a Pro változat eredményei is hasonlóan magasan alakul(nának), más oldalakon 126000 pont körüli értékek születtek.

Beelink GT-King Pro értékelés

A Beelink GT-King Pro TV Box ismét egy nagyon erős versenyzője lett a mezőnynek, az Amlogic S922X-H processzor most is hatalmas teljesítményt nyújt. Memóriában nincs változás az elődhöz képes, most is tisztességes 4GB RAM-ot és 64GB tárhelyet kapunk, ami bőven elegendő szinte mindenre. A készülék kialakítása, minősége jobb, mint a korábbi modellé, a teljesen fém ház nagyon nagy minőségi ugrás. Viszont nagyon kár, hogy az optikai audió kimenet lemaradt róla, helyette kaptunk egy teljesen felesleges soros portot. A távirányítóra immár semmi panaszom nem lehet, giroszkópos, rádiós, hangvezérléses, minden benne van amire csak szükségünk lehet a használat során.

Aki a legjobbat keresi az ismét megtalálta, a Beelink GT-King Pro engem megint meggyőzött. Ha fontos a Dolby / DTS dekóder, akkor ez a Te készüléked (sokat filmezel otthoni házi-mozi rendszerrel), ha kevésbé lényeges, akkor válaszd bátran továbbra is a normál GT-King-et, abban sem fogsz csalódni.

Vásárlás, kupon

Megvásárolni a Banggood webáruházban tudjátok, megköszönjük, ha ezt a lenti gombra kattintva teszed meg (neked nem kerül semmibe, de így támogathatod a jövőbeni teszteket).
Jelenleg 134,99$-ba kerül, ami körülbelül 40 000- Ft, nem olcsó, de tekintve, hogy mekkora tudás lapul benne nem is mondanám kifejezetten drágának, aki csak a legjobbal elégszik meg az ne tétovázzon rajta, rendelje meg azonnal.

Vásárlásnál mindenképp a Priority Line lehetőségek közül válassz, ezekkel elkerülheted a vámkezelést és nem kell többletköltséggel számolnod.

Előnyök:

 • A leggyorsabb Amlogic S922X-H SoC
 • Dolby / DTS audio
 • Teljesen fém ház
 • Sok memória és tárhely
 • Giroszkópos távirányító
 • Android 9.0 Pie rendszer
 • Gigabites LAN

Hátrányok:

 • Optikai hangkimenet hiánya
Webáruházak, Megrendelés - Kattints a gombra

 Akciós ár: 155,99 $ 145.99 $ – EU Raktár (DE)

Kupon: 5NXTRLMO

Vásárlás

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

4 hozzászólás

 1. Tud valaki segíteni abban hogy egy ilyen mediaboxal lehet e filmeket nézni a google ingyen online filmnéző oldalain?Mert nekem először elindította de aztán sorra leblokkolnak a linkek rajta.

 2. Most hozta meg a futár! Én nem is értem a tesztelők mit teszteltek. Nekem nem tölt be semmit! A távirányító csak 2 méteren belül működik. Nem is értem mert 10 évvel ezelőtt egy hasonló vackot vettem 10 ezer forintért. Tud valaki valamilyen megoldást, hogy működjön is? Az internet rendbe van.

  • – A távirányítóban elemet cseréltél?
   – Mi az amit nem tölt be? Bekapcsolod, és …?

   Nekem jelenleg napi használatban van és minden rendben működik vele, a távirányító is több, mint 2m-ig jó (sőt a másik szobából is működik).

 3. Sziasztok!

  Ha jól értem a készülék tudja továbbítani egy megfelelő erősítő számára a DTS HD Master 7.1 & True Hd hangot veszteségmentesen? (Hdmi 2.1 kábelen keresztül)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .