banner
Itt a Beelink GS-King X TV Box (médialejátszó) teszt

Beelink GS-King X Teszt – A TV Box-ba ágyazott NAS

Egy nem mindennapi felső kategóriás TV Box érkezett a tesztműhelyünkbe, ami nem más, mint a Beelink GS-King X. Ez egy elsőre furának tűnő készülék, ami a jelenlegi legizmosabb hardvert kapta meg, ráadásként pedig nagy kapacitású merevlemezekkel is bővíthetjük.

A Beeling GS-King X-ről már a megjelenésekor is beszámoltunk, azonban akkor még csak a gyártói adatokra támaszkodva mutathattuk be a funkcióit. Most, hogy fizikai valójában is itt a készülék, nézzük át tüzetesebben, hogy mit is tud a jelenlegi legdrágább TV okosító box (vagy egy kicsit több annál?!).

A Beelink márkáról érdemes tudni, hogy elsősorban jó minőségű TV Box és Mini PC készülékeket forgalmaznak, korábban több kütyü is járt már nálunk, és eddig – 1 kivételével – maximálisan elégedettek voltunk velük. A minőségben az élen járnak, ez látszik a mostani GS-King X-en is, nagyon igényes a készülék kialakítása, a teljesen fém ház pedig valóban prémium eszközzé teszi. A Beelink élen jár a legújabb technológiák használatában, náluk jelent meg először az Amlogic S922x lapkára épített készülék is, most pedig elsőként tették meg a lépést a NAS hálózati tárolók irányába. A mostani GS-King X megkapta a jelenlegi leggyorsabb S922X-H Amlogic processzort, valamint mellé egy dedikált audio chip is került, így a hangzás terén is kiemelkedik a többi társa közül.

Ez a típus már nem kapható, de nézz szét az aktuális ajánlónkban, a lenti gombra kattintva

TV Box Ajánló

A készülék kicsomagolása

A Beelink GS-King X doboza nagyon prémium minőségű és kialakítású, legjobban egy felső kategóriás mobiltelefonéhoz hasonlíthatnám. Kemény kartondoboz, mágneszáras felhajtható tetővel, látszik, hogy ezen sem spóroltak. Belül a TV Box nagyon nagy védettséget élvez, ugyanis körben puha babszivacs borítás között van, ráadásként a készülék még zsugorfóliát is kapott, valamint egy piros szalaggal van átkötve, hogy egyszerűbben emelhessük ki a dobozból.

 

Tényleg nagyon prémium minden, eddigi tesztjeim során ilyennel még nem találkoztam. A kiegészítők, tartozékok egy kis dobozban találhatóak meg, minden benne van, ami az első használathoz szükséges, sőt még egy kis ráadást is kapunk: 8GB-os memóriakártyán előkészített CoreELEC rendszert.

 

A csomag tartalma

 • Beelink GS-King X TV Box
 • Giroszkópos távirányító
 • HDMI kábel
 • Hálózati tápegység (EU szabvány)
 • Használati útmutatók
 • 2db merevlemez beépítő sín
 • CoreELEC 8GB-os memóriakártyán

A Beelink GS-King X kinézete

Egyszóval gyönyörű, igazi prémium külsőt kapott a Beelink GS-King X. Jóval nagyobb és nehezebb is, mint egy hagyományos TV Box, ennek az oka a 2db 3,5″ méretű merevlemez helye és a teljesen fém, kitűnő minőségű magnézium ötvözetből készült készülékház.

 

A ház színe kékes árnyalatú, az előlapon a már hagyományos dizájnelemnek számító koponya található a világító szemeivel. A szemek bekapcsolt állapotban kéken világítanak, kikapcsolva pedig zölden, a világítást teljesen lekapcsolni nem lehet, így hálószobába nem biztos, hogy a legideálisabb választás.

 

A készülék minden oldalán találhatóak apróbb nyílások a megfelelő hőelvezetés érdekében, maga a készülék aktív ventilátoros hűtést is kapott, de ez szinte hangtalanul teszi a dolgát.

Csatlakozók, portok

Rögtön az előlapon találunk 2db USB 3.0 csatlakozót és egy micro SD kártyaolvasó foglalatot is. Van egy fizikai BE-KI kapcsoló is rajta, amivel egyszerűen manuálisan is leállíthatjuk, vagy elindíthatjuk a készüléket.

 

A készüléket megfordítva valódi csatlakozó rengeteget találunk, van itt minden mi szem-száj ingere. A TV-t elsősorban a nagy felbontású HDMI csatlakozón keresztül köthetjük rá, de a találunk rajta analóg AV kimenetet is. Ide is került 2db USB 3.0 csatlakozó a külső eszközeink számára. Nem hiányzik a gigabites RJ-45 LAN csatlakozó sem, de természetesen WiFi is van a dobozkában. Külső hangrendszerünket szinte minden módon csatlakoztathatjuk, először is van egy normál 3,5-ös jack kimenet a fülhallgató részére, aztán van egy optikai kimenet, amin akár 7.1-es hang is kijöhet. A Hi-Fi jegyében találunk még hátul 2db aranyozott sztereó RCA csatlakozót és 2db szimmetrikus (Balanced) kimenetet, ami a hosszú kábeleken segít elvinni a hangot minimális külső zaj mellett. Ezeken kívül már csak a hálózati adapter csatlakozója található hátul, ami 19V/3A feszültségű (a merevlemezek miatt kell a nagyobb áram).

 

Végül pedig említsük meg a Beelink GS-King X legnagyobb különlegességét is, 2db 3,5″ méretű, egyenként akár 16TB kapacitású merevlemezek fogadására is képes. A beépítéshez a dobozban találunk 2 pár sínt, ezeket kell a merevlemez oldalára felszerelni, majd utána egy mozdulattal becsúsztathatjuk hátulra.

 

A Beelink GS-King X csatlakozói:

 • 4 x USB 3.0
 • 1 x micro SD kártya
 • 1 x HDMI 2.1
 • 1 x Analóg TV A/V
 • 1 x RJ45 LAN, 1000MBit/s
 • 1 x SPDIF optikai
 • 1 x 3,5 jack fülhallgató
 • 2 x Audio RCA
 • 2 x Audio Balanced 6,35mm
 • 1 x tápegység 19V/3A
 • 2 x 3,5″ HDD, maximum 16TB/db

A légegeres távirányító

A távirányító a korábbi tesztekből jól ismert Beelink légegeres modell, jól kezelhető, kényelmes kialakítású. Rádiós és infra is van benne, ki-be kapcsolni a készüléket csak az infta részével tudjuk. Egy USB adapter is tartozik hozzá, ez csak a rádiós vezérléshez szükséges.

 

Hangalapú keresés is van benne, ehhez a mikrofon ikonnal ellátott gombot kell folyamatosan nyomva tartanunk és magyarul is beszélhetünk hozzá. A távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, amit külön kell beszereznünk hozzá. A légegér ehhez a készülékhez is elengedhetetlen, mivel néhány nem TV-re optimalizált alkalmazást csak így fogunk tudni használni vele.

A Beelink GS-King X belülről

A Beelink GS-King X hardvere brutálisan erős, a jelenlegi legjobb és leggyorsabb Amlogic S922X-H jelzésű SoC került bele, ami 6 fizikai maggal rendelkezik, 4db ARM Cortex A73 (2,21GHz) és 2db Cortex A53 (1,8GHz) feldolgozóegység szolgálja ki az alkalmazások igényeit. A típusnévben található H jelzés a Dolby Audio és DTS dekóderek meglétére utal. A képfeldolgozásért ezúttal is a processzorba integrált ARM Mali-G52MP4 GPU gondoskodik, amely maximum 4K UHD 2160p@60Hz felbontásra képes.

 

Memóriából összesen 4GB LPDDR4 RAM található benne, tárhelyből pedig 64GB méretű eMMC modult kapott. A memória bőven elegendő, valószínűleg a tárhely sem fog elfogyni, de utóbbiból lehetett volna kicsit több is. Tárhely bővítésre természetesen van lehetőség micro SD kártya használatával, ebből maximum 64GB méretűt képes kezelni (nem kizárt, hogy nagyobbal is elboldogul).

Integrált hálózati vezérlők

Természetesen az integrált WiFi adapter sem hiányozhat belőle, ebből is majdnem a legjobbat kapta a Beelink csodadoboza. Dual Band WiFi adapter található benne, amivel a 2,4GHz-en lévő hálózatok mellett már az 5GHz tartományban lévőkhöz is tudunk csatlakozni, ugyan még csak WiFi 5 szabvány, de, ha jó a router-el rendelkezünk, akkor sebességgel nem lesz problémánk. A stabilabb adatátvitel érdekében 2X2 MIMO támogatás is van benne, az antennák pedig a készülék belsejében kerültek elhelyezésre. Bluetooth eszközeinket is tudjuk hozzá csatlakoztatni, ugyan csak a 4.1-es verzió található meg a készülékben, de minden kiegészítőnket tudjuk hozzá csatlakoztatni, még a külső hangfalakkal (pl. Soundbar) is elboldogult.

Valódi Hi-Fi hangzás a Beelink GS-King X-ben

No, igen, a hangkeltő rendszer kétségképp a Beelink GS-King X egyik legnagyobb erőssége, TV Box-ban még nem láttam ilyen magas minőségre képes integrált rendszert mint most. A hangminőségért 2db külön dedikált Dual ESS ES9018 32bit Hi-Fi Audio DAC felel, míg a hibátlan hangzásért 4db Ricor RT6862 audio erősítő dolgozik benne. Ezen túlmenően az Amlogic S922X-H processzor rendelkezik DTS és Dolby audio licencekkel is, így amennyiben rendelkezünk ilyen képességű házimozi rendszerrel, akkor akár a 7.1-es hangokat is úgy élvezhetjük rajta, mintha moziban lennénk.

 

Műszaki paraméterek

 • CPU – Amlogic S922X-H 6 magos processzor, 4x Arm Cortex A73 maggal (2.2 GHz), és 2x Arm Cortex A53 mag (1.8 GHz)
 • GPU – Arm Mali-G52MP6 GPU (846MHz)
 • Memória – 4GB LPDDR4 RAM
 • Belső tárhely – 64GB eMMC flash
 • SD kártya – micro SD kártya olvasó (max. 64GB)
 • HDD – 2x 3.5″ SATA HDD hely, összesen akár 32TB kapacitással
 • Video kimenet – HDMI 2.1, max. 4K UHD 3840*2160p@60Hz HDCP 2.2-vel
 • Hi-Fi audio – 2x ESS9018 audio DAC, 4x Ricor RT6862 audio erősítő
 • Audio: DTS Listen és Dolby Audio 7.1 támogatás
 • Bluetooth – Bluetooth 4.1
 • WiFi – Dual-band 802.11 b/g/n/ac 2×2 MIMO WiFi 5
 • Ethernet – RJ45, 1000MBit/s
 • Tápegység – 19V / 3A
 • Méretek – 16.5 x 11.8 x 10.6 cm
 • Súly – 1.073 kg (merevlemezek nélkül)
 • Operációs rendszer – Android 9
 • Nyelv – Többnyelvű, magyar is

Szoftveres tulajdonságok

 

A készülék operációs rendszere a már jól bevált Android 9 Pie Android OS. Az Android OS rendszerről annyit érdemes tudni, hogy szabadabban kezelhető, mint az Android TV rendszer, több alkalmazást tudunk rá telepíteni, viszont ezzel együtt jár, hogy nem minden applikáció a tévén való használatra tervezett és kell hozzá az egérkurzort is mozgatnunk. Szerencsére a dobozban lapult egy giroszkópos légegér is hozzá, amivel egyből meg is szűnt ez a probléma. Ezen kívül ott van még a szintén a csomagban található CoreELEC memóriakártya is, amivel egy mozdulattal lecserélhetjük az Android rendszert egy kifejezetten multimédiás felületre. A vállalkozó kedvűek pedig akár az Android TV rendszert is telepíthetik a készülékre, ehhez itt találsz segítséget, persze csak saját felelősségedre használd, mivel könnyen papírnehezékké tehető a box, ha valamit nem jól csinálsz.

A Beelink GS-King X telepítése

Az első bekapcsolást követően a korábbi tesztekből már megismert Beelink telepítőmenü köszönt minket. Itt kiválaszthatjuk a magyar nyelvet, beállíthatjuk a képernyőt (ha esetleg kilógna belőle a kép), csatlakozhatunk a WiFi hálózathoz és megadhatjuk az időzónánkat is, hogy az óra is a pontos időt mutassa.

Ezt követően el is indul a készülék, azonnal használatba vehetjük, de én javaslom, hogy a beállítások végig nézésével kezdjük, hogy a nekünk szükséges opciókat még finom hangoljuk. Ebbe beletartozik a Google fiókba való bejelentkezés, hiszen, ha nem tesszük meg, akkor pl. a Play Áruházat sem fogjuk tudni használni.

Fejlett multimédiás képességek

Multimédia terén a Beelink GS-King X átlagon felül teljesít, gondolok itt a használható programok mennyiségére és sebességére, minden hihetetlenül gyorsan működik rajta. Már gyárilag előkészítettek nekünk néhány alkalmazást, amit az AppMarket applikációban találunk meg. Innen letölthető a Netflix, a TV-re optimalizált YouTube, a Chrome böngésző, valamint a Kodi-t is megtaláljuk benne. Ezen kívül rendelkezésre áll a Play Áruház majdnem teljes kínálata, de ha valamit mégsem találnánk, akkor bátran tegyük fel az Aptoide TV áruházat, abban biztos meglesz a keresett applikáció.

 

Médialejátszóként elsősorban a Kodi és a VLC az ami nekem bevált, mindkettő jól működik a GS-King X-en, ezek szinte minden formátumot ismernek és a hálózatról is képesek lejátszani a filmeket. Működik a Netflix is, de sajnos csak a mobilos verzió futtatható, ennek a felbontása kisebb, mint a TV változaté, én 720p környékére saccolom (az előfizetés 4K-t is tudna). A Youtube viszont már teljes 4K UHD felbontásban is használható, HDR-estől, mindenestől, természetesen a sokcsatornás DTS és Dolby hangok is megszólalnak. Van HBO GO is, de a Netflix-hez hasonlóan ebből is csak a mobilos alkalmazás működik, ráadásul mindenképp WiFi hálózatot igényel (nem értem, hogy a gigabit LAN miért nem elég neki…)

TV alkalmazásokból szinte mindent letölthetünk a Play Áruházból, de sokhoz az egér kurzor mozgatása elengedhetetlen (szerencsére van légegér). A UPC Horizon GO ezúttal is jól működik, kép is van, és gyors minden. Ugyanez a helyzet a Digi Online-al is, a megújult app is gond nélkül fut rajta. A Telekom TV GO-van már más a helyzet, feltelepül, elindul, belehet jelentkezni, de a kép nem jelenik meg. Itt megjegyzem, hogy, ha a hibaüzenet után nem visszaléptem, hanem a jobbra nyilat nyomtam meg, akkor átváltott a következő csatornára, ahol már megjelent a kép is. Néha kicsit kockásodott, de nagyjából nézhető volt.

CoreELEC kompatibilis

Rendhagyó módon a Beelink GS-King X készülékhez gyárilag érkezett egy 8GB kapacitású SD kártya is, amin egy előre telepített CoreELEC rendszer található. Nem kell bíbelődni az SD kártya megformázásával, előkészítésével, készen adják a box-hoz, csak be kell helyezni és máris indítható a rendszer. A CoreELEC indításához tartsuk lenyomva a készülék elején található piros főkapcsolót, majd a megjelenő menüben válasszuk a „System Switch” opciót (persze a memóriakártya legyen benne). Az Android rendszer érintetlenül marad a készüléken, elegendő csak az SD kártyát eltávolítani és máris újra használhatjuk az Andorid felületet.

A CoreELEC egy linux alapú operációs rendszer, amely gyakorlatilag egy felturbózott Kodi média player. A használatával egy majdnem tökéletes házi médiaközpontot készíthetünk a TV Box-ból, számtalan funkcióval rendelkezik, de tölthetünk le hozzá további kiegészítőket, majdnem úgy használhatjuk, mint az Android rendszert. A CoreELEC-nek vannak előnyei és hátrányai is, de ha csak médiafogyasztásra, filmezésre szeretnénk használni a készüléket, akkor jobb választás, mint a gyári Android rendszer, mert például támogatja a kadenciahelyes lejátszást, így mindig az eredeti sebességgel és képfrissítéssel nézhetjük a filmeket (természetesen, ha a tévénk is támogatja ezt).

Az én véleményem szerint a hátránya az, hogy nem nagyon használhatunk külső média appokat, van Youtube, HBO GO és még Netflix is, de jóval puritánabb módon lehet őket kezelni, szerintem sokkal kényelmetlenebb, mint Android alatt. Ellenben a Kodi számtalan hasznos és jól is használható kiegészítőt is tartogat, van pl. Enigma2 plugin is, amivel a műholdvevőnkhöz tudunk csatlakozni, és így gyakorlatilag bárhol nézhetjük az otthoni csatornáinkat. De ne felejtsük el, hogy bármikor kihúzhatjuk az SD kártyát és máris ott az Android rendszer minden jóval és széppel.

NAS funkciók

A Beelink GS-King X egyik különlegessége a NAS funkciók ígérete, de sajnos korántsem teljes funkcionalitású NAS lett belőle. Általánosságban elmondható, hogy a NAS meghajtók legfőbb funkciója a fájljaink tárolása és azok elérése nagyjából bárhonnan, a lehető legtöbb eszközről, sőt a legtöbb modell többféle szerverként is használható. Nos, a GS-King X kétségkívül tudja tárolni a fájlokat, akár összesen 32TB adatot is képes raktározni (erre azért már bőven fér 4K film). A probléma a külső eléréssel van, gyárilag nincs hozzá NAS applikáció, csak egy külsős cég WeLink nevű alkalmazását lehet rajta futtatni. Ezzel még nem is lenne probléma, de az applikáció fizetős, amíg nem töltünk fel néhány kreditet nem is használható. A program elindul, lehet rá regisztrálni is, hozzálehet adni a GS-King X-et, de ezen kívül másra nem jó, amíg nem töltünk rá kreditet.

Egy kis vigaszt nyújt, hogy a legutóbbi szoftver frissítéssel lett Samba támogatás, azaz Windows hálózaton keresztül már mozgathatjuk a fájljainkat a PC és a GS-King között. Teljesen jól működik, miután a Windows 10-nél bekapcsoltam az SMB funkciót, azonnal megtalálta az eszközt és látni is lehet a fájlokat. Apróbb (szerintem nem is annyira apró) hiányosság, hogy az átviteli sebesség max 100MBit/s körül alakult, nem tudom miért, de nálam nem ment gyorsabban a másolás, pedig mindenhol gigabites a hálózat.

Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mégis mire jó a hatalmas háttértár bővíthetőség, ha a NAS nem annyira akar működni. Például nagyon jó a filmek, zenék tárolására, hiszen a Beelink GS-King X eredetileg is egy médiaközpontnak készült. Azonnal letudjuk róla játszani a letöltött filmeket, de számtalan torrent kliens is elérhető rá, így egy eszközzel meglehet oldani a letöltést, seed-elést és a lejátszást is. A torrent letöltés sebessége nálam maximum 400-500MBit/s sebességet ért el, habár nem használta ki a teljes sávszélességet, de azért így is nagyon gyors volt. A legnépszerűbb µTorrent kliens nekem valamiért nem működött, de a népszerűségi lista 3. helyén lévő Flud applikáció azonnal elkezdte a letöltést.

Játék a Beelink GS-King X-en

A Beelink GS-King X játékra is jól használható, a megfelelő sebességet szavatolja az Amlogic S922X-H processzor. A 4GB memória pedig a legjobb Android játékok számára is elegendő. A Play áruház játékkínálata a rendelkezésünkre áll, szinte bármit letölthetünk róla. Fontos azonban megemlíteni, hogy a játékok többsége érintő képernyőre van készítve, azaz a távirányítóval nem biztos, hogy mindennel fogunk tudni játszani. Ezen segíthetünk egy kontroller beszerzésével, ami nem csak megkönnyíti, hanem sokkal élvezetesebbé is teszi a játékot. Használhatunk hozzá Bluetooth modellt, vagy vezetékes USB csatlakozású is megfelelő hozzá.

Sebesség

A készülék sebessége természetesen ismét kiemelkedő lett, nem is várunk más a leggyorsabb Amlogic S922X-H processzortól. Villámgyorsan használható, az ablakok szinte azonnal nyílnak, hihetetlen gyorsan települnek az applikációk, egyszerűen minden nagyon gyors és gördülékeny. Az Antutu Benchmark alkalmazásban 125868 pontot ért el, ami bizony kiemelkedik a TV Box-ok közül. Sőt, meg kell említenem, hogy a GS-King X hozta a legtöbb pontszámot azon készülékek közül, amikkel eddig dolgom volt. Szép teljesítmény!

És végre az internet sebességét is letudtam normálisan tesztelni, ugyanis megérkezett hozzánk is a Gigabites optikai vonal. Ebben sem volt semmi hiba, habár korábban említettem, hogy a samba-án keresztüli másolás lassú volt. A torrent letöltés is csak félgőzzel ment, de a Speedtest internet sebességmérőnél semmi lassulást nem lehet észrevenni. Hozza a 850-930MBit/s átlagsebességet, így kijelenthető, hogy jól működik a gigabites hálózat.

Konklúzió

Egy valódi felső kategóriás TV Box-ot ismertem meg a Beelink GS-King X személyében. Kezdve az igényes csomagolással, a készülékház prémium kivitelén keresztül, egészen a belső hardverelemek tudásáig. Látszik, hogy mindenből igyekeztek a legjobbat beletenni ebbe a készülékbe. Hangminőség terén sem találkoztam még hasonló igényességgel, minden formátumot támogat, ráadásul Hi-Fi minőségben képes továbbadni a hangot a külső rendszereinknek. Van dual operációs rendszer, ráadásul a CoreELEC gyárilag jár mellé, még ezzel sem kell bíbelődni. A GS-King X sebessége kétségkívül nagyon gyors, jelenleg ez az egyik leggyorsabb készülék a piacon. A tesztidőszak alatt végig nagyon stabilan működött, lefagyással, vagy más nagyobb hibával nem találkoztam. Hátránya talán a gyenge NAS funkciók, vagyis inkább ezek hiánya, de otthoni médiatárolásra jól használható. Egy eszközben megtudjuk valósítani a filmek letöltését, tárolását és a lejátszását is.
Amennyiben csak a legjobbal éred be, akkor bátran választhatod a Beelink GS-King X készüléket. Még 1-2 merevlemez szükséges bele és megvan a legjobb otthoni médialejátszó központ. Hogy drága-e a GT-King X? Igen, drága, jelenleg 259,99$-ba kerül, ez nagyjából 79.000.- forintos árat jelent, talán a legdrágább készülék a boltokban. Megéri-e az árát? Határozottan, Igen, megéri, ha tényleg a legjobb TV Box-ot keresed, akkor megtaláltad.

Előnyök:

 • A leggyorsabb Amlogic S922X-H SoC
 • Hi-Fi hangzás, Dolby / DTS audio dekóder
 • Igényes, magnéziumötvözet ház
 • Merevlemez beépítési lehetőség, SAMBA támogatással
 • Giroszkópos távirányító
 • Dual OS, Android és CoreELEC rendszer
 • Stabil működés
 • Gigabites LAN (valóban az)

Hátrányok:

 • Kevés NAS funkció (ami van az fizetős)
 • A világítást nem lehet kikapcsolni

Megrendelés, kupon

Megrendelni a GeekBuying webáruházból tudod a lenti kék gombra kattintva. Szállításnál lehetőség szerint EU raktárat válassz, vagy kínai raktárból az EU Priority Line szállítást. Így biztos lehetsz benne, hogy vámmentesen fog megérkezni a csomagod. Ha találsz lent hozzá kupont, akkor azt a fizetési oldalon tudod megadni.

Ez a típus már nem kapható, de nézz szét az aktuális ajánlónkban, a lenti gombra kattintva

TV Box Ajánló

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

5 hozzászólás

 1. Külső merevlemezt USB 3 vagy 3.1 mekkorát kezel? Ebben esetleg tapasztalata van valakinek?

 2. Az nem derült ki, hogy van-e RAID, ha igen, milyen, illetve hogyan tudja (még) látni a két HDD-t.
  Az ára egyébként versenyképes az én Nvidia Shield TV + Zyxel NAS326 rendszeremmel, habár az Nvida GYORSABB és a NASom rengeteg gyárilag adott funkcióval bír (RAID, surveillance camera, fileserver, stb, stb)

  • Nincs RAID, a hagyományos NAS funkciók szinte teljesen hiányoznak belőle, de ezt írtam is a cikkben. Igen, külön eszközökkel ugyanilyen áron több funkciói is elérhető, de még a legolcsóbb Synology NAS-al is kb. árban vagy. Itt az egy eszközben lévő előny és a dedikált hangprocesszorok adta lehetőségek vannak meg, ha ezek nem lényegesek, akkor jobb a két külön eszköz. Persze nincs kizárva (sőt a gyártó ígéri), hogy egy későbbi frissítéssel bővülni fognak a NAS funkciók. A hardver nagyon jó, csak a szoftvert kell hozzáigazítani.

 3. Petrovics Mihály

  Ennek a cikknek a hatására vásároltam egy Beelink GS-King X-et. Eddig minden úgy van, ahogy itt olvasható. Valódi prémium darab, tényleg. Egyetlen problémám vele, hogy gyakorlatilag nem lehet kikapcsolni. Hiába állítom a Power gomb funkcióját ‘shutdown’-ra, a rendszer gyakorlatilag nem leáll, hanem újraindul. Nem tudnátok segíteni, vagy tanácsot adni, mi lehet a probléma?

  • Szia!

   Ha hosszan nyomod a kikapcsoló gombot, akkor előjön egy menü, ahol ott kell lennie a kikapcsolásnak (Android alatt).

   Üdv.: Lala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .