banner

Beelink GS-King X Bemutató – TV Box, ami NAS akar lenni Amlogic S922X-H brutál processzorral

A Beelink GS-King X TV Box ismét olyat mutat, ami korábban még nem volt, TV Box és egyben NAS meghajtó, ráadásul a gyártó ismét nem aprózta el a hardvert, mindenből a legjobbat kapta, a CPU pedig az Amlogic S922X-H, ami Dolby Audio és DTS licencekkel is rendelkezik.

Beelink GS-King X Bemutató

A Beelinket korábban is nagyon szerettük, a legelső nagy dobása az volt, hogy a gyártók közül elsőként használta az Amlogic S922X processzort TV Box-ban, majd nemsokkal ezután kijött az S922X-H lapkás gépével, ami már a hangzásra is nagyobb hangsúlyt helyezett. Most ismét a már bizonyított alapokra épített egy olyan eszközt, ami több, mint TV Okosító, 2db 3,5″ méretű HDD befogadására is képes, és NAS fájlszerverként is használható. Persze most is mindenből a legjobb alkatrészeket használták (és reméljük tanultak a korábbi fiaskóból, most nem fognak trükközni a memóriákkal), külön hangprocesszort is kapott a Bellink GS-King X, ezáltal az otthoni Hi-Fi rendszerbe is integrálható. A jó felszereltség és a nagy tudás sajnos az árcetlin is meglátszik, a megjelenésekor 250$-t azaz nagyjából 78.000.- Ft-ot kérnek érte.

Ez a típus már nem kapható, de nézz szét az aktuális ajánlónkban, a lenti gombra kattintva

TV Box Ajánló

A készülék kinézete

A Beelink GS-King X kinézetére ezúttal nem írhatom, hogy „hagyományos”, ugyanis látható a képekről, hogy nagyon nem hasonlít egy TV Box-ra, hatalmas a készülékház, hiszen a hardver mellett 2db 3,5″ méretű HDD merevlemezt is elhelyezhetünk benne. Az előlapon a már jól ismert koponya látható, ezúttal is világító szemekkel, annyi különbséggel, hogy már nem csak zölden, hanem kéken is tud világítani. Elől található egy főkapcsoló is, valamint 2db USB 3.0 port. A készülékház sokkal jobban hasonlít egy mini PC-re, mint egy TV Box-ra.

Említést érdemel még a GS-King X teteje és oldala is, ugyanis itt számos szellőző található, a fedlapon egy nagyon dizájnos GS pontlyukasztással készített szellőztető látható, amikre szükség is lesz, hogy a merevlemezek ne süljenek meg a nyári melegben sem. További érdekesség, hogy nagyon masszív a készülékház anyaga is, 3mm-es magnézium ötvözetből áll, lekerekített élekkel, szélekkel, egyértelműen mondhatni rá, hogy rendesen összerakták.

Hardver

A Beelink GS-King X hardvere sem mindennapi, úgy tűnik, hogy nem bízták a véletlenre a fejlesztők és mindenből a legjobbat tették bele. A készülék processzora a korábban már bizonyított Amlogic S922X-H jelzésű modell, ami különlegessége, hogy hardveresen is képes dekódolni a Dolby Audio és a DTS hangokat. Továbbá a hang kiváló minőségéről egy külön dedikált ESS audio dekóder processzor gondoskodik, ezáltal valóban minőségi hangzás érhető el a GS-King X készülékkel. Memóriából megkapta a 4GB DDR4 modult, beépített tárhelyből ugyan csak 64GB eMMC jutott, de ennél a készüléknél a tárhely bizonyosan nem lesz gyenge pont tekintve, hogy a 2db HDD mellett még van 4 USB port és SD kártyát is tud fogadni. A képmegjelenítésről ezúttal egy a processzorba integrált Mali-G52 MP6 GPU gondoskodik, amely akár 4K UHD felbontású képet is elő tud állítani.

Integrált vezérlők

Természetesen nem maradhat ki egy modern TV Box-ból a dual band azaz kétsávos WiFi sem, amivel a 2,4GHz hálózatok mellett már az 5GHz-en üzemelőkre is tudunk csatlakozni. Azonban, ha a Beelink GS-King X NAS funkcióját nézzük, akkor itt már kiemelt fontosságú a Gigabites LAN csatlakozó megléte is, ami értelemszerűen a hátlapon megtalálható. Van Bluetooth adapter is beépítve, ebből a 4.1 EDR verziót kapjuk meg.

NAS Funkció

A Beelink GS-King X legérdekesebb funkciója a NAS meghajtóként való használat. A készülékbe behelyezhetünk 2db 3,5″ méretű merevlemezt, amik egyenként maximum 16GB kapacitásúak lehetnek. Itt több kérdés is megfogalmazódott bennem, ugyanis egy TV Box nem NAS funkciókra van tervezve, az Android sem biztos, hogy a legjobb választás ilyen célra, de úgy sejtem, hogy a Beelinknél gondoltak erre is és jár hozzá valamilyen NAS vezérlő szoftver, amivel egy használható eszközt kapunk fájltárolási célra is. Ezekre a kérdésekre majd egy teszt fogja a válaszokat megadni, igyekszem venni egy készüléket és majd jól megnézzük, hogy mire képes és megér-e ennyit a GS-King X.

Összegzés

A Beelink GS-King X egy nem mindennapi TV Box, én még eddig nem találkoztam hasonlóval. Mondhatni, hogy mindenből a legjobbat kapta, benne van a jelenlegi legerősebb Amlogic S922X-H CPU, memóriából is kapunk sokat, a tárhely pedig akár 32GB is lehet. A processzor támogatja a Dolby Audio és DTS hangok dekódolását, de ezen túlmenően saját ESS hangprocesszor is van a GS-King-ben, sőt ahogy a képeken látható még aranyozott csatlakozók is vannak a hátlapon. Látszik, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektettek a hangzásra is, a legigényesebb vásárlóknak is szeretnének megfelelni. A NAS funkció egyelőre sok kérdést felvet, de valószínűleg lesz hozzá egy saját szoftver, ami ellátja a hálózati tárhely kezelését, konfigurálását, enélkül ugyanis nem nagyon lehetne NAS-nak hívni. Bitang erős készülék, a legjobb alkatrészekből, számtalan bővítési lehetőség, és extra magas árcédula, ez lett a Beelink GS-King X TV Box & NAS. Ha szeretnél egyhez hozzájutni már megrendelheted a lenti gombra kattintva, elvileg raktáron van, pár napon belül tudják postázni. A szállításnál szokás szerint válaszd az EU Priority Line módot, hogy vámmentesen érkezzen meg a csomag.

Ez a típus már nem kapható, de nézz szét az aktuális ajánlónkban, a lenti gombra kattintva

TV Box Ajánló

FIGYELEM! – A vámkezelés menete 2021.07.01-től megváltozott az Európai Unióban. A lenti leírást rövidesen frissítjük, amint megérkezik az érintett webáruházaktól a kérdéseinkre kapott válasz.

  • A kb. 35$ érték alatti termékeket bármilyen szállítással megrendelheted, egyelőre még nem kell rájuk áfa-t és vámot sem fizetni.
  • Ezen kívül, ha EU Raktárból rendelsz, szintén vámmentesen fogod megkapni a csomagod értékhatártól függetlenül.
  • A kínai (CN vagy HK) raktárakból érkező, 35$-nál drágább termékek esetében pedig válaszd az EU Priority Line módot, ezzel a csomagod adó- és vámmentesen fog megérkezni Kínából is. Ez a szállítási mód úgy működik, hogy a webáruház egy olyan EU-n belül lévő telephelyére szállítja az árut (általában Németország, vagy Franciaország), ahol alacsony az áfa és a vám, itt elintézi a vámkezelésüket, majd továbbküldi a címedre immár EU-n belül feladott csomagként, ami vám és áfa mentes (ráadásul általában az MPL, DPD vagy a GLS szállítja ki, ami valamivel megbízhatóbb, mint a normál postai küldemény). Néhány dollárral drágább ez a szállítási mód, de végső soron többet takaríthatunk meg vele.

Minden webáruháznál a fizetési oldalon tudod megadni a kuponkódot még a fizetés elindítása és rendelés véglegesítése előtt. Korábban a kosár oldalon szerepelt ez a lehetőség, de már minden általunk ajánlott áruházban átkerült a fizetési oldalra. Írd be a kupon kódot a megfelelő mezőbe, nyomj az érvényesítés gombra és azonnal megjelenik a kedvezmény, vagy a hibaüzenet, ha a kupon már nem működik. Fizetni minden esetben a végösszeget kell, ami már a kupon kedvezménnyel csökkentett ár lesz.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a Kínából rendelt termékekre nincs garancia. Valójában minden áruháznak megvan a saját garancia ügyintézési menete. Elsődlegesen le kell írnunk nekik a problémát angolul, érdemes fotókat, vagy videót is készíteni a hibáról. Megpróbálnak segíteni megoldani a problémát, ha ez sikertelen, akkor vissza kell küldenünk nekik a terméket, amit vagy javítanak, vagy cserélnek. A visszaküldés költségeit nekünk kell kifizetni, de utólag a webáruház, vagy a PayPal ezt a költséget visszatérítheti, ha kérjük. Tapasztalataink szerint a visszaküldést csak a legvégső esetben szokták ajánlani. Gyakori, hogy, ha hibás terméket kaptunk (és ezt hitelt érdemlően tudjuk is bizonyítani), akkor teljesen ingyen küldenek egy újat, vagy jelentős kedvezményt biztosítanak egy hasonló termékre, a rossz készüléket pedig megtarthatjuk.
Amennyiben vámkezeltetni kellett a terméket, akkor vámkezelési papírokat mindenképp tartsuk meg, mert, ha mégis visszaküldenénk javításra egy terméket, akkor a visszaúton tudjuk igazolni a vámhatóságnál, hogy erre már egyszer kifizettük a terheket, csak javításon volt kint. Amennyiben vámmentes szállítással rendeltük a csomagot, akkor fontos, hogy visszaküldésnél is ragaszkodjunk ehhez, mindenképp előre tisztázzuk az eladóval, hogy hogyan küldi vissza.

A termékek ellenértékét a legtöbb esetben előre kell fizetni, utánvételre távol keleti áruházak esetében nincs mód (volt korábban rá próbálkozás, de nem vált be ez a fizetési mód). Fizetni lehet bankkártyával, vagy PayPal-al. Használhatsz speciális webkártyát, amire csak annyi pénzt kell feltenni, amennyit kiszeretnél épp fizetni, ennek elérhetőségéről érdeklődj a bankodnál. A legbiztonságosabb mégis a PayPal fizetés, mert a PayPal a fizetéstől számítva 180 nap védelmet biztosít neked, és, ha probléma lenne (nem érkezne meg a csomag), akkor függetlenül az eladótól visszaadja a termék árát. A PayPal-al való fizetés nem kerül többe, mint ha bankkártyával fizetnénk, de az árfolyam átváltást érdemes a bankunkra bízni (ezt kilehet választani a PayPal fizetési oldalán), így egy kicsit spórolhatunk ezen is. A PayPal-t összelehet kötni a normál, vagy a virtuális bankkártyával is, ebben az esetben a pénz szintén a kártyáról kerül levételre. 2018-tól már magyarul is elérhető a PayPal felülete, így a nyelvi akadályok is elhárultak a legbiztonságosabb fizetési mód használatától.

A kínai webáruházak gyakorlatilag semmiben sem különböznek a hazai webáruházaktól. A vásárláshoz mindenképp regisztrálni kell, amihez email cím és minimális angol nyelvismeret szükséges (bár már van néhány webáruháznak magyar nyelvű felülete is). A regisztráció során megadhatod a szállítási címed is, amire nagyon ügyelj, hiszen ide érkezik meg a csomag. Fontos, hogy a telefonszámod is helyesen add meg, mert ha a postás/futár nem találna meg, akkor ezen még mindig tudnak keresni.

  • Egyértelműen az EU raktárakból érkező termékeket vehetjük a leggyorsabban kézbe, hiszen hazánkhoz közelebb eső raktárakból érkezik és általában valamelyik hárombetűs futárszolgálat (MPL, DPD, GLS, DHL) kézbesíti.
  • Kínai raktárakból a leggyorsabb szállítási mód a DHL, akár 1 héten belül nálunk lehet a küldemény, azonban ez egyben a legdrágább is, és a nagyobb értékű csomagokat mindig vámolják, náluk nem „csúszik át” a csomag.
  • Az EU Priority Line szállítási móddal rendelt termékek esetében a szállítási idő 2-3 héttől, akár 1-2 hónap is lehet, cserébe vám és adómentesen fogjuk megkapni. Jellemzően az tart sokáig, amíg az EU-ba megérkezik a csomag, utána már néhány napon belül kézbe vehetjük.
  • A leglassabb szállítási mód a levél (Air mail, Registered air mail), lehet követhető, vagy követés nélküli, nagyon változó, hogy mikorra fog megérkezni, lehet, hogy itt lesz 2 héten belül, de az is lehet, hogy több hónapot kell majd rá várni. Nekem kb. 7 hónap volt a rekordom, szerintem bejárhatta a világot, már el is felejtettem, hogy rendeltem egy telefontokot, amikor egyszer csak megérkezett.

Ezt olvastad már?

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

A napokban felbukkan egy új TV okosító készülék, ami mindenképp érdemes néhány szóra. A HAKOmini …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .