TV okosító ajánló 2022 – A Legjobb TV Box-ok

Ebben a cikkben az Android TV box, vagy más néven TV okosító vásárlásához igyekszünk segítséget nyújtani. Az Android TV Box-ok viszonylag nagy kínálatából nehéz kiválasztani a megfelelőt, éppen ezért a lenti ajánlóban az elmúlt időszak tapasztalatait alapul véve gyűjtöttük össze az ajánlott készülékeket, amikkel nagy valószínűséggel elégedett leszel.

Mi is az az Android TV Box?

Az Android TV Box, vagy más néven TV okosító gyakorlatilag egy kicsi célszámítógép, amin – mint az a nevéből is látszik – rendszerint Android operációs rendszer fut, és a segítségével nagyobb tudással ruházhatjuk fel a tévékészülékünket. A manapság kapható okostévék rendszere néha idegesítően lassú, lassan nyílnak meg a menük, lassan tölti be a filmet, hálózatra is csak döcögve megy fel, és a legfontosabb, hogy közel sem olyan nagy az alkalmazás kínálatuk, mint ahogy azt a gyártók állítják. Ezeken is hatalmasat javíthatunk egy TV okosító használatával, hiszen a TV-k rendszerétől jóval gyorsabb hardvert kapunk, modelltől függően pedig hatalmas alkalmazás kínálatot érhetünk el, a TV-t a továbbiakban pedig csak megjelenítőnek használjuk.

Az Android TV Box-ok nagyon jól használhatók média/videó lejátszóként, ráköthetjük a belső hálózatunkra, ahol akár NAS meghajtóról is képesek a filmeket, képeket, zenéket lejátszani. Ezen túlmenően a Play áruházból számos alkalmazást telepíthetünk rá, olyanokat mint pl. IPTV app (magyart is), internetes rádiókat is hallgathatunk rajta, de akár játékokkal is eltölthetjük a szabadidőnket. A Chrome böngészővel pedig akár internetezhetünk is a tévén.

Mire is használható egy Android TV Box?

Az Android TV Box-ok TV nézésre is alkalmasak, számos szolgáltató biztosít interneten keresztül is elérhető TV csatornákat, van ahol néhány adó ingyenesen is elérhető, a nagy részük viszont TV előfizetéshez kötött. Ilyen alkalmazások például a következők:

 • Vodafone TV (korábban: Horizon GO)
 • Telenor MyTv
 • Digi Online
 • Tarr MobilTV
 • mindigTV GO
 • Telekom TV GO

Megjegyzés: A Telekom TV GO legfrissebb verziója sajnos már nem futtatható az Android TV okosítókon, a szolgáltató teljesen megszüntette ennek a lehetőségét. Ígéret van a hivatalos Android TV applikáció megjelenésére, de pontos megjelenési dátum még nincs hozzá.

A fentieken kívül használhatunk különböző ingyenes és fizetős streaming szolgáltatásokat. Ezek annyiban különböznek az előzőleg felsorolt TV szolgáltatókétól, hogy itt nem a TV csatorna aktuális műsorát látjuk, hanem egy videótárból tudjuk kiválasztani a nekünk szimpatikus műsort / filmet és azt bármikor megnézhetjük. Vannak ingyenes, részlegesen ingyenes és előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatások. A legnépszerűbb szolgáltatók az alábbiak:

 • Netflix
 • HBO MAX
 • Disney+
 • Youtube
 • Amazon Prime Video
 • Apple TV+
 • RTL Most

A felhasználás módjai szinte korlátlanok, csak a Play Áruház kínálata és a készülék memóriája szabhat határt.

Android TV Box-on játszani is lehet

Melyik Android TV Box-ot válasszam?

A webáruházak kínálatában hatalmas választékok találunk Android TV Box készülékekben, vannak egészen új típusok, de már a belépőkategóriában is kilehet fogni nagyon jó modelleket. A legfontosabb, hogy már a vásárlás előtt döntsük el, hogy elsődlegesen mire is szeretnénk használni a készüléket, és csak ezt követően válasszunk. Például, ha veszünk egy 2GB memóriával rendelkező modellt, ami videózásra bőven elegendő, de később már játszani is szeretnénk vele, akkor bizony kevés lehet ez a memória mennyiség, későbbi bővítésre pedig nem lesz lehetőségünk.

Az operációs rendszer minden esetben Android, azonban ez két külön ágra bontható, az egyik az Android OS, a másik pedig az Android TV rendszer. Az Android TV egy zártabb rendszer, kifejezetten TV-n való használatra szánt alkalmazásokkal, míg az Android OS rendszerű készülékekre – a TV-re szánt alkalmazások mellett – olyan applikációk is elérhetőek a Play Áruházban, amik nem kifejezetten TV-n való használatra lettek tervezve. Tehát az Android TV inkább azoknak való, akik az egyszerűbb használatot részesítik előnyben, az Android OS pedig azoknak javasolt, akik szeretnek néha új dolgokat is kipróbálni, de nem riadnak vissza, ha az egér kurzort is kell mozgatni a távirányítóval, vagy egérrel.

A Netflix használata TV okosító -val

Gyakori probléma, hogy a Netflix nem működik a TV okosítón, vagy csak nagyon alacsony felbontáson nézhetők a rajta keresztül érkező filmek. Ennek az az oka, hogy kétféle Netflix alkalmazás található a Google Play Áruházban. Van egy ami a mobilkészülékekre készült, és egy másik, amit a TV képernyőjén távirányítóval való használatra terveztek.

A mobil app elődlegesen telefonokra, tabletekre van optimalizálva, érintéssel jól vezérelhető, a megjelenített kép felbontása pedig az adott készülék kijelzőjétől függ. A telefonos alkalmazás gyakorlatilag mindenre telepíthető, ami Android, de TV okosítók esetében csak az SD felbontást fogja támogatni. Ezen kívül a használatához kell az egér kurzort is mozgatni, erre pl. használhatunk légegeres távirányítót.

A Netflix TV-re optimalizált alkalmazása ezzel szemben kifejezetten TV képernyőn való használatra van kitalálva. A távirányító kurzorgombjaival is kényelmesen vezérelhetjük, valamint a felbontása akár 4K UHD is lehet. A hátránya, hogy a Netflix csak azokon a készülékeken engedi a TV alkalmazás használatát, amire megvásárolta a gyártó a Netflix-től a hozzá tartozó licenszet. Feltelepíteni bármire fel lehet, de licensz hiányában nem fog elindulni.

Melyik TV okosítókon működik a TV-s Netflix alkalmazás?

Azokon a TV okosítókon, amik rendelkeznek hivatalos TV-s Netflix licensszel, a készülék gyártója általában kiemelt helyen hirdeti ezt az információt. Feltünteti a dobozán és a leírásokban is szokott szerepelni. Amennyiben viszont sehol nem kerül megemlítésre a Netflix megléte, de még csak egy kép sincs róla, akkor kezdhetünk gyanakodni, hogy nem fog rajta működni (a mobilos verziót általában ezekre a készülékekre is feltehetjük). További feltétel, hogy csak az eredeti Android TV (ATV) rendszerű készülékeken futhat a Netflix TV app, így az Android OS készülékeken is biztosak lehetünk, hogy nem lesz Netflix 4K.

Azon TV okosítók listája, amin biztosan van Netflix 4K is:

Hardveres kritériumok, amikre érdemes figyelni

Processzor

További fontos szempont a TV Box hardver tulajdonságai, a processzor, a memória és a tárhely mérete. Processzorból a három legnépszerűbb gyártó az Amlogic, a Rockchip, és az Allwinner. Mindhárom processzornak vannak előnyei és hátrányai is, de ha csak a gyári Android rendszert akarjuk használni, akkor bármelyik jó választás lehet. Én személy szerint inkább az Amlogic processzorral rendelkező TV Box-ok felé hajlok, ez a legnagyobb gyártó, valamint megbízható lapkákat állítanak elő, és nem utolsósorban ezeken a készülékeken futtatható a CoreELEC rendszer is.

Memória

A memória méretét is körültekintően válasszuk meg, mert későbbi bővítésre nincs lehetőség. A belépőszinten 1GB az alap memória, ez elég lehet videózni, de, ha játszani is akarunk, akkor gyorsan elfogyhat. Árban csak kis különbség van a 2-3 esetleg 4GB-os modellek között, és így már lesz tartalék a komolyabb alkalmazások számára is (én minimum 2GB-ot javaslok).

Tárhely

A háttértár szintén fontos szempont, ide kerülnek a telepített alkalmazások és azok adatai, 16GB alatt már nem érdemes gondolkozni, mert gyorsan megtelik ám a tárhely, észre sem vesszük és jön a figyelmeztetés (tapasztalatból mondom). Árban itt már jelentősebbek az eltérések a 32 esetleg a 64GB-os verziók között (én min. 32GB-ot javaslok). A tárhelyet tudjuk bővíteni SD kártyával, de erre nem minden alkalmazás fog települni, sok csak a belső memóriát szereti a gyorsasága miatt.

Felszereltség, integrált vezérlők

A box-ok kiépítése, felszereltsége is befolyásoló tényező a választás során, döntsük el már az elején, hogy mit szeretnénk bele. Bluetooth-ra van szükségünk és Wifi-re? Milyen WiFi legyen benne, csak 2,4GHz, vagy dualband? Az 5GHz-es Wifi kisebb lefedettségű, de sokkal gyorsabb, 4K filmek lejátszásánál hasznos lehet. USB csatlakozóból mennyit szeretnénk, elég 2db, vagy 4db kellene, kell USB 3.0, vagy elegendő a 2.0? A dobozt LAN kábellel kötjük a hálózatra? Milyen sebességű csatlakozó kell rá, normál 10/100-as, vagy inkább legyen gigabites? A HDMI csatlakozó már nem kérdés, az minden TV Box-on van, de analóg csatlakozóra is szükségünk lehet a régi tévékhez? Házimozihoz akarjuk csatlakoztatni? Van rajta optikai kimenet? Milyen távirányítót szeretnénk? Elég az alap modell, vagy hangvezérlős, esetleg légegerest szeretnénk? Sok lényeges kérdés, amiket mindenképp döntsünk el már az elején és sokkal egyszerűbb lesz a választás.

Légegér, avagy Air Mouse

A légegér alaptartozékként ritka és elég drága is, de jó hír, hogy kiegészítőként bármikor tudunk ilyet venni, ráadásul az áraik sem magasak. Én leginkább egy NoName G10s típusú légegeret használok, megvagyok vele elégedve, hasonlót adnak néhány box-hoz is. De van itthon egy másik, kicsit komolyabb WeChip V2 típusú légegeres távirányítóm is, ezen már teljes billentyűzet is található és akkumulátor van benne, így nem kell elemeket cserélgetni, ha lemerül csak elegendő USB-n keresztül feltölteni. A WeChip V1 és V2 között a legnagyobb különbség, hogy a V2-őn már tapipad is van(meg persze a kinézete is más kicsit). A lenti linkekről rendelhetsz te is egyet:

Ajánlott légegeres távirányítók:

Az ajánlott TV Box-ok

Az alábbi TV box – TV okosító készülékeket gyűjtöttem össze, amiket megvásárlásra érdemesnek gondoltam. Az árak a cikk létrejöttekor épp aktuális eladási árak, az éppen futó akciók miatt ezek változhatnak.
Kínai raktárból való megrendelés esetén feltétlenül az EU Priority Line szállítási módot válaszd, ezzel gyorsan és vámmentesen fogod megkapni a csomagod. Azonban, ha van rá lehetőség, akkor érdemesebb EU raktárból megrendelni a készüléket, a szállítási idő sokkal rövidebb és már a vámolással sem kell foglalkozni.

Mecool KM2 Android TV Box

Kiemelten Ajánlott Vétel!

A népszerű Xiaomi Mi Box S legjobb alternatívája, de attól jóval erősebb hardverrel, több csatlakozási lehetőséggel, multimédiás felhasználásra kihegyezve. Android TV (ATV) rendszerrel rendelkezik, megszerezte a Google tanúsítványát is, így minden hivatalos alkalmazás működik rajta. A legfontosabb tulajdonsága pedig, hogy Netflix 4K támogatással is rendelkezik, fut rajta az eredeti Netflix TV applikáció is. Ezeken kívül tudja a Chromecast-et is és hangutasításokat is fogad. A Netflix 4K és HD mellett használható az HBO Max és a Disney+ TV-re való appja is, de van Kodi és VLC is. Ha olyan készüléket keresel, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is, akkor ez lesz a te TV okosítód!

Teszteltük is, itt olvashatod a cikket róla…

Mecool KM2 Android TV Box olcsó áron

 

 • Amlogic S905X2-B CPU
 • ARM Mail-G31 MP2 GPU
 • Felbontás 2160p 4K UHD
 • 2GB DDR4 RAM
 • 8 GB eMMC háttértár
 • SD kártyaolvasó
 • Analóg AV kimenet
 • Android 10.0 ATV
 • IEEE 802.11 b/g/n/ac, 2.4G & 5.8GHz, 2T2R
 • 100 MBit/s LAN
 • 1X USB 2.0
 • 1X USB 3.0
 • Bluetooth 4.2
 • Optikai audio kimenet

 

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 69,99 $ – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGc61e84

Vásárlás

 

Xiaomi TV Stick 4K

A Xiaomi legújabb TV okosítója, amely Stick formátumú, de immár teljes 4K felbontást támogat. A hardver megfelelő sebességű, de jelentős megújulás ezúttal is elmaradt a korábbi készülékekhez képest. A memória 2GB lett, de a tárhely még mindig csak a csekélyke 8GB méretű maradt. Ez is egy olyan készülék, hogy kivesszük a dobozból és azonnal használhatjuk is. Android TV operációsrendszer működik rajta, és megvan benne minden licensz a Netflix, az HBO Max és a Disney+ korlátozások nélküli használatához. Stabil, megbízható készülék, amely továbbra is az egyszerű és kényelmes használatot helyezi az előtérbe.

A tesztet itt olvashatod róla

Xiaomi TV Stick 4k TV okosító

 • 4 magos ARM Cortex-A35 processzor
 • 2GB RAM
 • 8GB tárhely
 • ARM Mali-G31 MP2 GPU
 • Android 11 – Android TV OS
 • Dolby Vision, DTS HD, Dolby Atmos
 • Wi-Fi 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz)
 • Bluetooth 5.2
 • USB Type-C

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Kuponos ár: 57,99$

Kupon: BG953ce3

Vásárlás

 

Realme 4K Google TV Stick

Az egyik legújabb Stick formátumú TV okosító immár szintén a legfrissebb Google TV rendszerrel. A háttérben Android 11 rendszer dolgozik a nagyon jó sebességű hardveren. Mint a többi stick formátumú TV okosítónál a Relame TV-nél sincs végtelen memóriánk, de általános használatra több, mint elegendő. Ezen a készüléken minden működik, van Netflix 4K is, megy az HBO Max és a Disney+ is. Telepíthető rá az Amazon Prime Video és Apple TV+ applikáció is. Offline lejátszáshoz van Kodi és VLC Player is, meg még sok minden más… A legelterjedtem h.264 és h.265 HEVC kodekek mellet már támogatja a legújabb AV1 formátumot is. Kétségtelen előnye a Google TV felület, ami rajta kívül csak a gyári készüléken érhető el, ami majdnem ennek a duplájába kerül. Egyszerűen használható készülék, sok lehetőséggel, csak kicsomagolod és már működik is.

A részletes tesztet itt találod.

Realme 4K Smart Google TV Stick Teszt

 • Amlogic S905Y4 4magos ARM Cortex-A35 @ 2GHz
 • 2GB RAM
 • 8GB háttértár
 • Mali G31 MP2 GPU
 • Android 11
 • Google TV rendszer
 • WiFi5 (802.11 a/b/g/n/ac) 2.4GHz, 5GHz
 • AV1, h.265 HEVC, h.264 hardveres dekódolás
 • HDR10+, HLG 4K támogatás
 • Hangvezérlős, Bluetooth távirányító

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

  Akciós ár: 41,99$

Kupon: DIGIPORTAL10

Vásárlás

MECOOL KM6 Deluxe Edition

Ajánlott Vétel!

Egy nagyon új, nagyon sokoldalú készülék, a legújabb Android 10 operációs rendszerrel és eredeti Android TV kezelőfelülettel. Ebben a TV okosítóban szinte minden benne van, ami a gondtalan használathoz szükséges. Többek között a jelenlegi legújabb Amlogic S905X4 processzor, ami már hardveres AV1 dekódolást is nyújt, és ezúttal nem maradt el a Gigabites hálózati csatoló sem, de még ráadásként WiFi6 csatlakozásra is képes. Jól használható készülék, ami bőven túlszárnyalja a legnépszerűbb Xiaomi Mi Box S tudását hasonlóan kényelmes kezelés mellett. Egy hátránya van, hogy a Netflix csak SD felbontásban működik rajta, de minden más tekintetben szinte verhetetlen.

Teszteltük is, ITT olvashatsz róla bővebben…

Mecool KM6 Deluxe TV Box bemutató teszt

 

 • Amlogic S905X4 SoC – 4 x Cortex-A55 
 • 4GB RAM
 • 64GB háttértár
 • Mali G31 MP2 GPU
 • Android 10.0
 • Android TV rendszer
 • 2T2R 2.4G / 5G WiFi IEEE 802.11 b/g/n/ac/ax(WiFi6)
 • 1000 MBit/s LAN
 • USB 3.0
 • AV1 hardveres dekódolás
 • HDR10 4K támogatás
 • Hangvezérlős, rádiós távirányító

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

  Akciós ár: 92,99$ – EU Raktár

Kupon: BG82da8b

Vásárlás

 

A95X F4

Az A95X F4 Android TV Box egy új készülék a piacon, immár benne is a jelenlegi legújabb Amlogic S905X4 SoC dolgozik, ezáltal még jobb teljesítmény nyújtására képes, de ezzel párhuzamosan némileg csökkent a fogyasztása is. A fő újítás ennél a lapkánál a hardveres AV1 formátum támogatása, ez a jövőben válik kiemelten fontossá, amikor jobban elterjed ez a tömörítési eljárás. Szögletes dizájn, RGB világítás, a legfrissebb Android 11 rendszer és szintén a legújabb Amlogic S905X4 CPU, minden egyben van a gondtalan használathoz. Ez a készülék Android OS rendszerű.

A tesztet itt olvashatod róla.

A95X F4 Android TV Box Amlogic S905X4, Android 10

 • Amlogic S905X4 SoC – 4 x Cortex-A55 
 • 4GB RAM
 • 32GB háttértár
 • Mali G31 MP2 GPU
 • Android 11.0
 • 2.4G / 5G WiFi IEEE 802.11 b/g/n/ac
 • 100 MBit/s LAN
 • Bluetooth 4.2
 • USB 3.0
 • AV1 hardveres dekódolás
 • RGB világítás

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár (4GB/32GB): 49,99$ – EU Raktár (DE)

Kupon: BG0cb4cf

Vásárlás

 

Xiaomi Mi Box S

Az etalon TV Box, itt is teszteltük és nagyon jó eredmény született róla. A Xiaomi Mi S a korábbi Mi Box 3 újra gondolt változata, ebben már Bluetooth 4.2 csatlakozó van, és a távirányító is megújult. Fizikai LAN csatlakozó nincs rajta, van viszont kétsávos (2,4GHz és 5GHz) AC WiFi. Android TV rendszer fut rajta, így a használata, kezelése nagyon egyszerű és kényelmes. Ha leginkább médiafogyasztásra használnád, pl. YouTube videókra, Netflix filmezésre, HBO Max-ra, vagy egyéb videózásra (Kodi, VLC), akkor a Xiaomi lesz a legjobb választás. Légy figyelemmel rá, hogy a memóriája csak 2GB és a tárhely is csupán 8GB méretű, viszont nagyon megbízható készülék.

A tesztet itt találod róla: Xiaomi Mi Box S TESZT

Xiaomi Mi box S

 • Amlogic S905X processzor, 2GHz, 4 maggal
 • 2GB DDR3 RAM
 • 8GB háttértár
 • Mali-450  GPU
 • Android 9, Android TV rendszer
 • Dual Band AC WiFi (2,4GHz és 5GHz)
 • Bluetooth
 • USB 2.0
 • DTS dekóder

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 59,99- € | EU Raktár

EU Raktár + Ingyen szállítás

Vásárlás

 

Xiaomi Mi TV Stick

Kompakt méretű HDMI csatlakozós TV Stick az Android TV minden funkciójával. Kitűnő választás, ha elsősorban médiafogyasztásra szeretnéd használni és elegendő a Full HD felbontás. Egyszerűen kezelhető felület, a Bluetooth távirányítóval nagyon kényelmes és gördülékeny a használata. Van Netflix, HBO Max, Kodi, VLC, netes rádiók (magyar is), minden rendben működik is rajta. Ha egyszerű, és jól használható TV okosítót szeretnél, akkor bátran rendeld meg a Mi TV Stick-et. Jóminőségű Xiaomi termék.

Teszteltük is: Xiaomi Mi TV Stick TESZT

Xiaomi Mi Tv Stick

 • Amlogic 4 magos processzor, 1,2GHz
 • 1GB RAM
 • 8GB háttértár
 • Mali-450 GPU
 • Full HD 1080p felbontás
 • Android 9, Android TV rendszer
 • Dual Band AC WiFi (2,4GHz és 5GHz)
 • Bluetooth

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 44,99- € ~ 17.100- Ft

EU Raktár + Ingyen szállítás

Vásárlás

 

X96 Max+ TV Box

Ez a TV Box is a középkategóriás modellek közé sorolható, de azokból a jobb fajtákhoz. Jelen esetben Amlogic S905x3 processzora durozsol benne, ami több, mint elegendő médialejátszásra és talán még egy kis játék is belefér. Minden jót integráltak mellé, Van kétsávos AC WiFi, Bluetooth, USB 3.0, Gigabit LAN, előlapi kijelző. Az operációsrendszere Android 9.0 OS verzió. Szép és jól kezelhető felülettel rendelkezik, egyszerű a használata távirányítóval is, de az egér kurzor mozgatására is szükség lesz néha. Külön kiemelendő, hogy tökéletesen futtatható rajta a CoreELEC is alternatív multimédiás rendszer is, erről bővebben a linkelt tesztben olvashatsz.
Ár-érték arányban nagyon jó választás, a vásárlók egyik kedvenc készüléke (az értékesítési statisztikák alapján).

Az X96 Max+ tesztet ITT találod…

 • Amlogic S905X3 64-bit quad core ARM® Cortex ™ A55
 • 4GB DDR3 RAM
 • 32 GB háttértár
 • Mali-G31 ™ MP2 GPU
 • Android 9.0
 • 2,4GHz és 5GHz WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac
 • 1000 MBit/s LAN
 • 2X USB 2.0
 • 1X USB 3.0
 • Bluetooth 4.0

Webáruházak, Megrendelés – Kattints a gombra

 Akciós ár (4GB/64GB): 45,99$ – EU Raktár (DE)

Kupon kód: 6APWJ5ME

Vásárlás

 

Beelink GT-King

Az egyik legerősebb, leggyorsabb és a legjobban felszerelt TV okosító Box a felső kategóriából. A Beelink GT-King már a jelenlegi leggyorsabb Amlogic S922X 6 magos processzort használja, mellette a szintén új Mali-G52 MP4 GPU kapott helyet. Memóriából 4GB LPDDR4 áll rendelkezésre, míg tárhelyből 64GB-al gazdálkodhatunk. Természetesen az operációs rendszerből is a jelenlegi legújabbat kapta az Android 9 Pie verziót. Gigabites LAN, Dualband WiFi (AC MIMO), USB 3.0 csatlakozók és optikai hangkimenet is van rajta. A távirányítója rádiós és fogadja a hangutasításokat is, de ebben a modellben a légegér még nincs benne.

További infókért olvasd el a róla készült tesztünket!

Beelink GT-King Amlogic S922 TV Box

 • Amlogic S922X processzor, 6 maggal
 • 4GB LPDDR4 RAM
 • 64GB háttértár
 • Mali-G52 MP4 GPU
 • Android 9 Pie
 • Dual Band AX WiFi (2,4GHz és 5GHz)
 • 1000 MBit/s LAN
 • Bluetooth 4.1
 • 2 X USB 3.0
 • Optikai hangkimenet
 • Hangvezérlős távirányító

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár: 129,99 $ – EU Raktár

Kupon kód: BGdd4ba9

Vásárlás

Beelink GT-King Pro

Egy újabb/jobb változat az előző készülékből, áttervezett külsővel, megújult belsővel. A processzor ezúttal az Amlogic S922X-H lett, melyben a H betű hivatott jelölni a Dolby / DTS hangok hardveres támogatottságát, ezen a készüléken megszólalnak az ilyen hanggal rendelkező filmek is. A készülékház teljesen fém lett, áttervezték az alaplapot is, több USB-t kapunk, viszont nincs optikai audio kimenet. A távirányító giroszkópos lett, immár teljesen gondtalanul használhatjuk a készüléket. Továbbra is megmaradt a hatalmas gyorsaság, még mindig jelentős a GT-King előnye a többi TV Box-hoz képes (igaz az ára is magasabb).

TESZTELTÜK is, kattints ide és olvasd el!

 • Amlogic S922X-H processzor, 6 maggal
 • Dolby Audio / DTS Listen
 • 4GB LPDDR4 RAM
 • 64GB háttértár
 • Mali-G52 MP6 GPU
 • Android 9 Pie
 • Dual Band AX WiFi (2,4GHz és 5GHz)
 • 1000 MBit/s LAN
 • Bluetooth 4.1 + EDR
 • 4 X USB 3.0
 • Hangvezérlős, giroszkópos távirányító

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár: 154.99 $ – EU Raktár

Kupon kód: 6DIMHGNF

Vásárlás

 

Melyik Android TV Box -ot ajánlja a szerző?

Sokan kérdezitek, hogy én mit használok, melyik box-ot tartom a legjobbnak. Sok TV okosító doboz járt már a kezeim között, volt olyan is, amiről inkább nem készítettem tesztet, mert annyira gagyinak találtam. A csúcskategóriához is volt már szerencsém, mégis nagyon sokáig egy Xiaomi Mi Box S-t használtam, előtte pedig Mi Box 3 volt a TV-re kötve. Jelenleg egy Amazon Fire TV Stick 4K-t használok, nemrégiben cseréltem le a Mi Box S-t rá, és eddig nagyon elégedett vagyok vele. A váltás fő oka a rendszer gördülékenysége volt, a Fire TV rendszere nagyon jól optimalizált, jól kezelhető és nagyon gyors. Nem játszom vele, csak média fogyasztásra használom, legtöbbet a Netflix, a Youtube, és az HBO MAX megy rajta, valamint általában HD filmeket nézek NAS-ról, ehhez legtöbbször a PLEX-et használom, de a KODI is telepítve van.

Aki olyan TV okosítóra vágyik, amit csak ki kell venni a dobozból és már használhatja is, annak mindenképp ajánlom az eredeti Android TV rendszerrel felvértezett MECOOL KM2 készüléket, vagy további nagyon jó választás lehet még az újabb és jóval erősebb hardverrel rendelkező MECOOL KM6. Folyamatosan érkeznek az új stick formájú TV okosítók is, ha szeretnéd elrejteni a TV mögé, nem akarsz sok kábelt, de külső eszközöket sem szeretnél hozzá csatlakoztatni, akkor jó szívvel ajánlhatom a Xiaomi TV Stick 4K-t, vagy a legújabb Google TV rendszerű Realme 4K Stick-et is.
Ha szeretsz próbálgatni, érdekelnek az új dolgok, és nem riadsz vissza a megoldandó feladatoktól, akkor ajánlom az X96 Max+ modellt. Ha pedig csak a legjobbal éred be, akkor válaszd bátran a bivalyerős Beelink GT-King, vagy az Beelink GT-King Pro készüléket Android OS rendszerrel.

A fentieken kívül persze még számtalan TV Box létezik, tényleg el lehet veszni a kínálat rengetegében. Vannak köztük nagyon jó vételek, de akad sajnos kevésbé ajánlott típus is. Amennyiben nem a fenti ajánlóból választanál TV Box-ot, akkor itt lent a hozzászólásoknál küldd el a kiszemelt példány linkjét, és nagyon szívesen ránézek, hogy ajánlott típus-e, vagy inkább keresgélj tovább.

Ezt olvastad már?

Elegiant EGH-AF400 olajnélküli fritőz bemutató

Elegiant EGH-AF400 Forrólevegős Sütő Bemutató

Az Elegiant EGH-AF400 egy olajnélküli forrólevegős sütő, amellyel a sült ételeket egészségesebben, minimális olaj felhasználásával …

276 hozzászólás

 1. Weisz György

  Nagyon laikus vagyok. Egy ideje már nem tudom a tv-n nézni a Netflix-et. Azt mondják azért, mert már nem
  jön frissítés. Segítene-e egy tv okosító? A televízióm egy 2015-s, Sony Bravia KDL-40EX650. Ha ehhez jó
  lenne egy okosító : melyiket válasszam ? Előre is köszönöm a segítséget !

  Weisz György

  • Igen, ilyen előfordulhat a régebbi TV modelleknél sajnos. A fenti felsorolásból az első kettő ajánlott a Netflixhez, valamint a lentebb található Xiaomi készülékek is jók hozzá. A fenti leírásban van külön rész, ami csak a Netflix-el foglalkozik, abból a listából pedig bármelyik megfelelő hozzá.

   Itt olvashatsz bővebben róla…

 2. Üdv. Én egy T95 Plus5 néztem ki magamnak. RK3566 processzor, 8gb ram 64gb rom. Android 11. Erről vélemény? Nehezen, de találtam eu raktárast 😀

 3. Jó napot

  Sok a hozzászólás, nem olvastam végig, ha volt ehhez hasonló kérdés és válaszok, akkor elnézést.

  Adott egy nem okos, de lapos TV (pont az okos tv-k kijövetele előtt vett tv), működött, majd raktár, de most egyéb okok miatt előkerült.
  Sok típusú ki/bemenetel rendelkezik. (LE32A656A1F), de nincs benne WIFI !!!!

  Olyan okosítót keresek, amellyel böngészni lehet, elsősorban – ha van minden egyéb, az csak plusz, mondjuk netflix (van saját előfizetés)

  Köszönöm

  Bakonyi István

  • Üdvözlöm,

   Valójában ezt minden TV okosító tudja, a fenti listában vannak az ajánlott típusok.

   Üdv.: Lala

  • Bakonyi István

   Sajnos nagyon sok okosító nem tudja a netes böngészést, szakbolttal beszéltem, gyakran csak kimondottan célzott Youtibe, Netflix stb stb dolgokat nyit meg.
   Akkor melyik 3-4 , ami tudja a böngészést, miközben wifi-s és kapcsolódni tud a házi wifi hálózathoz ?
   Vagy ötlet, melyik szakbolttal tudok beszélni, ahol érdemi infót adnak !!!!
   Hívtam, 35 másodperc után már nem ért rá.

  • Bakonyi István

   Üdv Lala

   A leírtakra, vagy elképzeléseimre vonatkozóan akkor megadnád azt a 3-4 típust, ami tudja, amit szeretnék ?

 4. Szia! Nekem jelenleg Xiaomi Mi Box S – van, szeretem, de kellene egy olyan box amin fut EseeCloud kameranéző aplikáció. Androidra van app de a Xiaomi-ra nem tudtam feltenni. Játszani nem szoktam rajta. Mit javasolsz, melyik tisztán androidossal próbálkozzak?

  • Szia!

   Én feltudtam tenni a Mi Box S-re, de sajnos oldalra fordult a képernyő és egér is kell hozzá. Az Aptoide TV áruházban megtalálod. Lehet, hogy a képernyővel lehet valamit kezdni, talán van olyan külső app, ami kényszeríti a fekvő helyzetet.
   Mielőtt új dobozt veszel szerintem érdemes még vele próbálkozni.

   Üdv.: Lala

  • Köszönöm, megpróbálom. De. közben rendeltem egy X96 MAX Plus-t mert ajánlottnak írtad és mert azon nem a tv android van. Azon is megpróbálom feltenni ha megjött. Megmared mindkettő ha az x96 megtetszik.

 5. Üdv a Hadaknak!

  A cikk kiváló, remek általános eligazítást ad.
  Ellenben én konkrétan kacérkodom azzal a gondolattal, hogy egy “Runmus X3 PRO RK3318 Amlogic Mini PC TV Smart Box” okosítót vegyek a régi Venz 10 helyett – de nem tudok (a hivatalos leírásán kívül) semmit róla. Pl. a menüben be lehet-e állítani a magyar nyelvet, jár-e hozzá távirányító, stb.
  Hozzáértőként te ajánlod a ketyerét – vagy sem?

  Előre is köszönöm válaszod:
  Imre

 6. Szia!
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy van e olyan tv box amivel pl ncore-ról torrenttel le tudok tölteni filmet/sorozatot? Külső meghajtóra természetesen. Illetve normálisan netezni rajta?

  • Szia!

   Erre majdnem mindegyik alkalmas. Érdemes erősebb hardverű készüléket választani hozzá, és a gigabites LAN is előny neki. Android OS rendszerűre egyszerűbb torrent klienst telepíteni.

   Üdv.: Lala

 7. Érdeklödöm: ilyen távos boxom van, de a számbillentyük, az fn gomb és a nyilak mikor működnek ezen? Köszi a segitségeteket!

 8. Szia Lala!

  Adott H96 max rk3318 android 9.
  Egyszerűen nem hajlandó frissíteni az appokat.
  A firmware frissítést már nézegettem, meg is tudom csinálni. Remélem segít vmit rajta.
  Esetleg erre lehet 9 helyet 10-et felrakni?
  Vagy esetleg vmi egyéb ötlet? TV GO-t szeretnénk nézni rajta, de az biztos hátráltat, hogy nem friss a chrome rajta. Meg az applikációját sem engedi felrakni a tv go-nak.

  • Szia!

   Ezekre a box-okra csak igen ritkán érkezik Android frissítés, 10-et szerintem ne is keress hozzá.
   Az appokat a Play áruházból tudod frissíteni, ha van hozzájuk frissítés.

   Viszont a TV GO nem fog rajta menni, én egyelőre nem találkoztam olyan box-al, amin az új verzió menne (a régit pedig már megszüntették).

   üdv.: Lala

  • Az appokból semmit nem hajlandó frissíteni, hiába van frissebb. Ha a tv go nem is megy, legalább hajlandó lenne rendesen frissülni. Erre miként vegyem rá?

  • Ha nem lehet frissíteni, akkor miként tudnám azt megoldani, hogy telefonról vigye át a képet a tv-re? Egy igen régi Samsung tv van itthon és usb c to hdmi kábellel sem tudom a telefon képének megjelenítésére. Esetleg összeköthető a tv box a telefonnal és akkor kijelezné a telefon képét?
   Előre is köszi

  • Kedves Lala!

   Bocs hogy ehhez a posthoz szólok hozzá, de részben azért ide is kapcsolódik
   Szep. 30-al új időszámítás kezdődik, Horizon Go megy,Vodafon Tv jön.
   A gáz az, hogy a Voda verzió csak a telefonokon es tableteken fut, boxokon nem, még Aptoid felületen sincs kompatibilis verzió!
   Mit tudsz erről a témáról…
   Üdv: Andor

  • Szia!

   Így van, ahogy mondod, sajnos ez lesz a jövőben. A szolgáltatóknak nem érdekük, hogy külsős box-on is engedélyezzék a használatát, mert így nem fogsz tőlük bérelni további box-okat. A Telekomnál pont ugyanez van, az újabb verziós TV GO már nem megy a TV box-okon. A Digi Online még megy, de ott meg jóval kevesebb a csatorna, mint ami a TV-n elérhető.
   Szóval nem műszaki akadálya van, hiszen a Vodafone és a Telekom is Android készülékeket használ, hanem inkább pénzügyileg nem éri meg nekik.

  • szia!

   De hát akkor ennek az egésznek semmi értelem, hisz céges boxot csak szolgáltatási területen tudsz használni tudtommal. Kvázi a külsőnek pont az lenne a lényege hogy tágítsa a lefedettséget, különben minek akkor a telefonra, meg a tabletre lefejleszteni.
   A webes verzió gondolom az Inteles windows-os stick-en ugyanúgy elfut mint eddig…., vagy már ez sem fog..?

   Üdv:A.

 9. Szia! Projektorhoz szeretnék egy okosítót, inkább sticket mint boxot. Castra, mobilhdds lejátszására, youtubre, Horizongo, később talán egyéb streaming szolgáltatásra, játékra.
  Úgy látom a T98mini és X96 ami a webshopokban népszerű most, de teszteket nem nagyon találtam róluk (pláne nem magyart vagy angolt). A T98 felé húzna a szívem,
  de egy orosz videóban pont azt húzzák le, hogy már alapból 100°C-on megy (az ő példánya legalábbis).
  Melyiket, illetve mi mást ajánlanál?

 10. Szia, köszönöm én is a részletes szakértő írást.
  A kérdésem, h. egy viszonylag régebbi Samsung LE32D550 tv-hez, amin netflixet, hbo-t, youtubot, videókat szeretnénk használni (játékot nem) melyik lenne a legideálisabb okosító?
  Találtam pl. egy ilyet, “transpeed Android 10.0 Bluetooth TV Box Voice Assistant 6K 3D Wifi 2.4G&5.8G 4GB RAM 64G Media player Very Fast Box Top Box” l
  és ez csak példa, h. mennyire sokfélét találni, és milyen könnyű elveszni a keresgélésben… 🙂
  Köszi előre is a segítséged.

  • Plusz infó még, h. a jelenlegi tv/net szolgáltató a Digi, most egy Amiko Pulse T2/c beltérit használunk (amit átraknánk a másik tv-hez, ha az új box tudja a beltéri funkciókat is. Azt is néztem, h. az amikó beltérihez érdemes e azt a biizonyos “Ralink RT5370 chip set-tel” sterelt wifi sticket venni, de ahogy nézem, ez tul.képpen csupán kb. youtube-ot tenne hozzá a tv élményhez (ha jól gondolom?)

  • Szia!

   Elég sok mindent szeretnél egy készülékből kihozni, de az a jóhírem, hogy már nem lehetetlen. A Netflix HD és 4K csak kevés box-on megy, erről fentebb olvashatsz bővebben, ha ehhez nem ragaszkodsz (elég az SD felbontás belőle), akkor az Amiko box-ot kiválthatod ezzel a készülékkel: https://www.digiportal.hu/mecool-kt1-tv-okosito-digitalis-tunerrel/

   Lesz HBO GO, YouTube, és videó lejátszó is, a Netflix viszont csak SD.

   Ha kell a Netflix HD is, akkor a Mecool KM2 a te készüléked, viszont ebben meg tuner nincs a Digi-hez. Bővebb info: https://www.digiportal.hu/mecool-km2-tv-box-bemutato-netflix-4k-rendben/

   WiFi sticket ne vegyél az Amiko-hoz, szinte semmire nem mész vele.

  • Szia Lala!

   Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
   Néhány kérdés merült fel még, mivel a digihez csak az Amiko boxunk van, ezért az HBO és egyéb fizetős csatornák elérését nem tudom hogyan lehet megoldani, mert ha jól értem a Mecool KT1 esetében “Fontos megemlíteni, hogy előfizetői kártyát nem tud fogadni, így csak a kódolatlan műsorok vételére alkalmas.” ez azt jelenti, hogy szükséges a digi box is (kódkártya miatt) vagy az előfizetéssel lehet megoldani és ezután tudja a kódoltakat fogadni a Mecool KT1 -is?
   Bocs, az amatőr kérdésekért, de még nem volt soha ilyen kütyünk. 🙂
   Még egy dolog ami feltűnt: “Egyszerre csak az egyik szabványt használhatjuk, azaz vagy a mindigTV műsorait nézzük, vagy például a Digi kábelen érkező digitális csatornákat tudjuk vele fogni.” ez azt jelenti, hogy van egy átkapcsoló, amit a külön kell kapcsolni, mikor a Digis csomag tartalmát, és külön, amikor a netflix, youtube, stb. használata megy?
   A KM2 estében ilyen gond nem lenne, mert ahhoz úgyis kellene egy digi (vagy Amikó) box is?
   És egy utolsó kérdés még, véleméyned szerint az emliített Samsung LE32D550 típusú tv- nél a netflix SD minőség nagyon zavaró, vagy egy ilyen régebbi és kis képernyős tv-nél nincs számottevő élménybeli különbség a HD-hez viszonyítva?

   Nagyon köszönöm, előre is szakértő segítséged!
   András

  • Szia!

   – A DIGI előfizetős csomagjait csak DIGI beltérivel, vagy a TV-be tehető CAM modullal tudod nézni. Más mód nincs rá.

   – Nem, a DIGI DVB-C szabványú, a MinDig TV DVB-T2, tehát vagy kábeles csatornákat nézel, vagy földfelszínit. Ehhez nincs köze a Netflix, youtube, hbo go stb. applikációknak, azok mindig mennek.

   – Jó a Netflix SD-ben is, sokan eleve csak arra fizetnek elő (legkisebb csomag). Én szeretem, ha a kép “lemászik a TV-ről”, ezért 4K párti vagyok, de ehhez ilyen TV is kell, valamint a legnagyobb Netflix csomag. Egy ilyen viszonylag kis képernyőjű TV-n nem hiszem, hogy számottevő különbség lenne az SD és a HD között. Persze a HD szebb, de nem annyival, hogy megérje.

   A Mecool KM2 szerintem most a legjobb választás ilyen célra, én is rendeltem egyet, úgyhogy nemsokára teszt is lesz róla (még nem érkezett meg).

  • Szia Lala!

   Nagyon köszönöm válaszod! (remélem mások számára is hasznos, releváns dolgokat kérdeztem)

   Tehát összegezve, akár akésőbb egy nagyobb és újabb tv esetében jobban járunk egy Mecool MK2-vel, ill. azét is, mert a digi beltéri mindenképpen szükséges lesz.

   Egy ténylegutolsó kérdésem lenne:
   Láttam (talán itt a digi portálon?) két elég komoly készüléket, de nem tudom, h. az csak a játékra való használat vagy egyéb okok miatt javasolt, ill. egyáltalán teljesítménye tudása alapján vásárlásra javasolt e, szerinted?

   – Magicsee C500 Pro TV Box teszt – DVB-S2X és DVB-T2 TV tuner beizzítva

   – Beelink GS-King X Teszt – A TV Box-ba ágyazott NAS

   Köszönöm szépen,
   András

  • Szia,
   Közben megtaláltam az értékelésedet a két készülékről, ami nagyon alapos, és emiatt még egy szempont merült fel, hogy van egy régebbi 5.1 házimozi rendszerünk, amit lehet, hogy tudnánk használni a box-al, gondolom az optikai kábeles, a dts is jó lehet hozzá, persze, a minőség gondolom más?
   Az viszont látszik, hogy bármelyiket is váalsztanánk, azért a kezelés és beállítás is komolyan betanulandó feladat lesz… 🙂
   Köszi,
   András

  • Közben olvastam egy kommentelőnek írt válaszod, tehát az MK2 esetében erre kell számítani:
   “Lala2021-05-20 at 17:29
   Szia!
   Igen, elméletileg átfogja küldeni az erősítőre, a DTS-ben nem vagyok biztos, mert azt nem látom a leírásban, de a Dolby benne van.
   Üdv.: Lala”

  • Szia Lala,
   Megvettem a Mecool KM2-t, minden szuper, kivéve, hogy az HBO GO egy film lejátszását tökéletesen abszolválta, majd a következő napon elindított film, kb. 9 perc után megállt és 5.1-es hibakódot írt. Töröltem, újra raktam az appot, de ua. az. Beszéltem HBO help központtal, azt mondták a Mecool KM2 még nem (csak az 1, a 3, a 9pro, stb) tudja vinni hiba nélkül az HBO GO-t.
   Neked esetleg van tipped, mi lehet a megoldás?
   Köszi,
   András

  • Szia!

   Amikor én próbáltam, akkor jól működött rajta az HBO GO is, bár teljesen végig filmet nem néztem meg rajta, de többet elindítottam rövidebb ideig. Ma este valamit kiválasztok és megnézem, majd jelentkezem a tapasztaltakkal.

   Üdv.: Lala

  • Szia, köszönöm, nagyon kiváncsi vagyok. Nálam az a furcsa, h. megy a felület szépen, de a kiválasztott filmek már el sem indulnak.

   Üdv,
   András

  • Szia, sikerült tesztelned az Hbo.go-t? végig ment nálad a film?
   Köszi,
   Üdv,
   András

  • Szia!

   Elfelejtettem válaszolni, igen sikerült végig néznem rajta filmet hiba nélkül, utána elindítottam egy másikat, abból kb. 20 percet néztem, de ott sem volt semmi hiba.
   Csak a TV volt a box-ra kötve, és minden beállítást alapon hagytam.

   Üdv.: Lala

  • Szia,
   Nagyon köszi a választ, akkor nálam vagy a tv nem támogatja vagy nem tudom mi lehet, mert azon kívül, h. letöltöttem az HBO GO alkalmazást semmit nem módosítottam, és tul.képpen ahogy bekapcsoltam a boxot mindent maga beállított…
   A furcsa az, h. tul.képpen az hbo telefonos segítség ügyintázője megnézte és azt mondta, h. a KM2-re még nincs támogatás (alk.optimalizáció) részükröl, csak a KM3, KM9 pro, stb.-re)
   Köszi,
   Üdv,
   András

 11. Tóth Péter

  Szia!

  LG Oled TV-hez szeretnék média lejátszót. Nagyon sok tesztedet elolvastam, és a Xiaomi lenne a választásom, elsősorban a Netflix minősége miatt. Viszont ha jól látom, ezen nem fut a Horizont Go. Ha valóban így van, mit ajánlanál? Elsősorban stream csatornák nézése és film letöltésre/nézésre használnám. Vezetékes net nincs, csak mobil, így a jó Wifi létszükséglet. Fontosak lennének:
  – Fusson rajta: Netflix, HBO GO, Horizont Go
  – Min 4 GB RAM
  – Legalább 1 3.0 USB csatlakozó
  – Lehetőleg tudjon 4K felbontást.
  – Egyszerű kezelhetőség a gyerek miatt

  Ár nem elsődleges szempont, de persze nem 100 ezres tétel kellene 🙂

  Köszönettel,
  Totesz

  • Szia!

   Ha mégis a xiaominál maradsz, akkor hála a kor szellem homo yutubikuszainak itt a megoldás a Horizon Go-ra:
   https://www.youtube.com/watch?v=Tgcz3Hhv26E
   Üdv: Andor

   ui.: amúgy kipróbáltam,telepítettem, mükszik, de nekem nem vált be a kütyü, mert az 1db USB nem elég, egér nélkül nem használható, ha mókolsz a cuccal. Pl. horizon esetén a saját távi minimálisan használható, vagy legalábbis egy örökkévalóságig tartott kivárni mire reagált rá.., ha viszont külső meghajtót használnál, akkor ki kell húzni az egeret (usb elosztóval nem próbáltam, olyanom nincs)
   Szóval jó kis cucc, de tényleg csak arra amit a Lala írt.

  • Tóth Péter

   Szia,

   Köszi, nagyon hasznos a video. Az 1 USB csatlakozóba bele sem gondoltam. Valóban gáz, mert külső tárhelyet is rá akarok kötni a filmek tárolásához. A nagy baj az, hogy főleg Netflixet nézünk és ahogy olvasgattam a teszteket, csak a Xiaomi képes jó minőségben adni 🙁

 12. Szia!
  Két hónapja nagy örömmel használom a MECOOL KM1-et és vásárlás előtt azt olvastam itt nálad, hogy a készülék kékes-zöldes fényét nem lehet kikapcsolni – ha jól emlékszem.
  Én azt tapasztalom, hogy
  – kikapcsolva kis piros fény látszik,
  – bekapcsolva kissé nagyobb, kékes-zöldes pulzáló fény
  – ezek után kikapcsolva két eset van: vagy kis piros (ami szerintem normális) vagy a kékes -zöldes, miközben a képernyőn az olvasható,hogy nincs jel (?!)
  Nem tudok rájönni, miért nem azonos a kikapcsolás utáni helyzet a kis piros fénnyel?
  A távirányító bizonyos állásban “megenged” egy teljes kikapcsolást (vagy újraindítást) amikor az Android azután újraindul.
  Úgy gondolom például éjszakára otthagyni a villogó kékes-zöldes fénnyel nem megnyugtató.
  Valamit rosszul csinálok? Mi a véleményed?
  Köszönöm a segítségedet előre is.

  • Szia Lala!

   Másfél éve jól megy a Mecool KM1, tudom hogy a Telekom TV GO eddig nem működött ezen, de elindult a megújult szolgáltatásuk.
   Kérdezem, hogy tudsz már valamit arról, hogy van-e/lesz-e változás, hogy a TV GO-t ne csak PC-n, ne csak laptopon és ne csak Android telefonon nézhessük, hanem a TV okosítón is?
   Alapvetően nem értettem eddig sem, hogy a Telekom ezt miért nem engedte eddig..
   Köszönöm ha tudsz ezzel kapcsolatban valami jó hírt.
   üdv.
   Attila

 13. Kedves Lala!

  Köszönöm a fáradságos munkát, amit a téma szempontjából, az általam is képviselt (an)droidokért teszel, nem kis türelemre vall.
  Igyekeztem végig olvasni az összes hozzászólást is, de az általam keresett verzióra nem találtam még megoldást. Kényszerből cserélek házimozi rendszert és ha már így alakult, szeretném a “táplálék forrást” is ehhez igazítani, hogy ne egy laptopot kellejen erre a célra külön fentartani.
  Van-e olyan eszköz a látóteredben, ami a 4K UHD , 3D Full HD, Dolby Atmos, Horizon Go elvárások mindegyikére egyszerre nyújt megoldást és az ÁRA NEM A CSILLAGOS ÉG magaslataiban van, mert olyanokat már én is találtam.
  Előre is köszönöm.

  • Szia!

   A gyenge pont a Dolby Atmos, ha erről lemondasz, akkor a fenti ajánlóból bármelyik jó választás. Én jószívvel ajánlom az új Mecool KM6 Deluxe Edition-t. Más, külföldi tesztelők is hasonlóan jó véleménnyel vannak róla, tényleg nagyon sikerült most összerakni ez a box-ot. Én is csak a Netflix miatt nem tartom meg, amúgy biztosan maradna.

   Üdv.: Lala

  • Szia!

   Köszönöm a vàlaszt, értem, ha jól emlékszem az ajànlott eszköz 7.1-ig alkalmas a térhangzàs képek terén!
   Ha mégis ràszànnam magam a komolyabb beruhazàsra, akkor, Dune, Zappiti, vagy Egreat? Ismered bàrmelyiket?
   Viszont a Mecool-t biztos megveszem, koszonom a megerősìtést, meggyőzőbb annal az Intel HDMI stick-nél, ami most hajt egy kisebb rendszert!
   Köszönöm a segítséget!

 14. Köszönöm a segítséget, de annyira laikus vagyok hogy azt se tudom honnan és hogyan tudom letölteni az aptoide tv áruházat a xiaomi mi tv stickre. A tabletra már letöltöttem de nem látok ott se ilyeneket.

  • Idemásolom egy korábbi írásom részletét:

   Telepítés:
   – Innen töltsd le az Aptoide TV alkalmazás apk-t: https://tv.aptoide.com/
   – Másold fel egy pendrive-ra és dugd be a box-ba
   – Telepítsd fel az apk-t, a szükséges engedélyeket add meg neki.

 15. Mi tv stickel hogy tudnám nézni az rtlmostot és az indavideo filmjeit?

  • Tedd fel az Aptoide TV áruházat és onnan letudsz mindet tölteni. Egér(légegér) fog kelleni hozzá.

 16. Kalocsai István

  Kedves Lala! Egy 10 éves Samsung Smart tv-hez keresek TV boxot.
  Sajnos ezen a tv-én már a smart funkciók nem működnek.
  Most tervezem a Netflixre az előfizetést, és olyan boxot keresnék,
  ami legalább a fúl hd minőséget tudja. HBO-GO, Netflix és youtube
  nézésére használnám. Jól látom, hogy felbontásban sd, vagy 4K minőség létezik?
  Valoban ebben az esetben csak a Xiaomi Mi Box S jöhet szóba, vagy van más lehetőség,
  (a Xiaomi Mi TV Stick nem nyerte el a tetszésemet)

  • Szia!

   Sajnos csak a Xiaomi box-ot tudják a Netflix HD-t (vagy 4K-t). Van még a Google Chromecast 2020, de az még nálunk nem kapható, az Nvidia Shield és az Apple TV is működik, csak nagyon drágák.

   Üdv.: Lala

  • Kalocsai István

   Köszönöm a gyors választ. Mivel laikus vagyok még ez ügyben, érdeklődnék, hogy a Youtube fúl hd filmjei más box használatával nézhetők, vagy a “lebutítás” csak a Netflixre vonatkozik? A Xiaomi box eu raktárból vásárlása esetén miként lehet kupont szerezni, és ezáltal mennyivel lenne kedvezőbb az ára ennek a készüléknek?

  • Kalocsai István

   Több üzlet azt írja, hogy 8,1 android rendszerrel kapható a Xiaomi Mi Box S készülék. A tesztben 9-es verziót látni. Most, ha vásárolnék, akkor melyik a valós?

  • Csak a Netflix-re vonatkozik a lebutítás, HBO GO és YouTube meg minden más is megy teljes felbontásban a többi box-on is.
   A Mi Box S-re jelenleg az Android 9 a legfrissebb rendszer. Az üzletek a megjelenéskor tették ki a leírást és nem frissítették azóta, 8.1-el jelent meg, de már van hozzá 9-es frissítés is.

  • Kalocsai István

   Kedves Lala! Az HBO-GO használatához még régebben vásároltam a Chromecast készüléket. Most a dobozát megtalálva látom, hogy azon ott van a Netflix, Youtube, stb ikonja. Buta fejemmel nem is gondoltam, hogy ez működik ezekkel is. A youtube fúl hd filmeket meglepően szépen lejátssza. Szerinted ez a Chomecast tud fúl hd minőségben Netflixet lejátszani? Látom azóta van ebből 2, 3-s verzió is. Sajnos nekem valószínűleg az első verziós készülékem van. Azért rugózom ezen a témán, mert olyan csomagra fizetnék elő a Netflixen, amit ki is tudnék használni.

  • Persze, megy a Netflix a Chromecast-al is, ha jól tudom full HD a max. Az új 2020-as Chromecast-hez már telefon sem kell és ott már 4k is van.

 17. Dudás Attila

  Szia Lala!

  Tv okosításhoz szeretném kérni a segítségedet. Kaptunk egy szinte használatlan Technika 42-278-AW15 típusú led tv-t. Van egy UPC tányéros tv előfizetésem, amit nem én használok, viszont jár mellé olyan fiók, ahol online nézhetjük a UPC csatornákat és használhatjuk a videotárat. Ez lenne az elsődleges szempont, amire használnánk, de szeretnénk egyéb helyeken is online filmeket nézni (Youtube, online sport stream-ek, és egyéb filmes oldalak). Ehhez kérném a tanácsodat. A Xiaomi Mi Box S típusút néztem ki, de a végső döntést csak a Te segítségeddel tudom meghozni.

  Köszönettel: Attila

  • Szia!

   Teljesen jó a Mi Box S, bár kicsit régi már a hardver. Valójában erre a célra bármelyik box alkalmas, a fenti ajánlóból minddel jól jársz.

   Üdv.: Lala

 18. Létezik-e olyan tv box, amin tudom nézni web linkeken a tv-adásokat? Például telefonon és laptopon megy ezen a linken: https://dtvd.net de a (nem mai) Panasonic okostv-n az url beirása után semmi sem történik.
  Köszönöm előre is.

  • Szia!

   Chrome böngésző alatt kellene kipróbálni egy box-on. A következő teszt alkalmával megnézem neked, mert most épp nincs nálam üzemben ilyen készülék.

   Üdv.: Lala

  • Illetve mégis!!!
   A Webview Browser Tester tökéletesen futatja a dtvd linkjeit.
   Ez az OS-nek egy telepített rendszeralkalmazása, a főoldalon Webview Shell a neve…. fogalmam sincs mire szánták, de erre tuti jó! : )

  • Én megtettem, …hálából az itt kapott infókért! : ) THX!

   Vettem egy X96 max. OS. boxot és tv-hez csatlakoztatva használom. Sajnos a weboldal működik, a reklámok betöltődnek de a lejátszó keretében határozottan elejti a linket.

  • Köszönöm a lálaszokat mindenkinek, tényleg a webview, Edge, Firefox a tv adók nagyobb részét megnyitja, csak chrome nem; (közben megjött az x96max+), de sajnos a 2 kedvencemet közszolgálati 1-et és a sky sport news hd-t nem. Most vagy fúrhatok fel egy parabolát Astrára, vagy vehetek egy törött kijelzős laptopot 20 ezerért. 🙂

  • Én nem adnám fel, szerintem ez csak app. kérdése… Minek még egy kütyü? : )

   https://beebom.com/best-android-tv-apps/

  • Tóth László

   Sajnos nem app kérdés, de odáig eljutottam, hogy ha már az ingyenes Sky Sport News HD-t nem tudom nézni, de a fizetős Sky Sportokat és filmcsatornákat igen. 🙂

  • Illetve mégis!!!
   A Webview Browser Tester tökéletesen futatja a dtvd linkjeit.
   Ez az OS-nek egy telepített rendszeralkalmazása, a főoldalon Webview Shell a neve…. fogalmam sincs mire szánták, de erre tuti jó! : )

  • Nekem a Crome-al nem működött, de telepítettem rá egy Edge-et, azzal megy (??). Én az Apple TV+-t nem tudtam simán nézni

 19. Sziasztok
  Vásároltam októberben próbából egy X96 Max Plust (4GB 32GB) , G30 légegérel.
  A vásárlás indoka ha bevezetik a nagy sebességű netet azon tudjanak a fiaim tv adásokat nézni TV-GO -n , mivel az IP tv mellé ez „jár”.Ha működik rendesen akkor a kisebbei is kapna egyet. Január első hetében meglett a net. Problémáim vannak

  1
  Tv-GO sehogy nem jön össze, böngészőből sem letöltött app-al. Van e valamilyen lehetőség, hogy elsősorban gyermek csatornákat tudjanak nézni?
  2
  Ha bedugom a LAN kábelt, újraindítás után átvált kínai nyelvre, És nem vált vissza. Wifin csak 6-8 mb. jön mert mesze van a router (hozzáteszem a telefonom ugyanott 80-90mb) Mi lehet a kínai nyelvre váltás oka?

  3
  G30 légegéren ha megnyomom a bal felső TV gombot kikapcsol a Giroszkópos vezérlés és csak az elem ki- be oldódik meg a probléma. Rossz a légegér vagy mit csinálunk rosszul?

  • Szia!

   1) A Telekom TV GO sajnos nem fog rajta működni. Nemrégiben teljesen megújult az app és tudomásom szerint egyik TV box-on sem megy (azon sem, amin korábban működött).

   2) Ilyennel még nem találkoztam, nézd meg, hogy van-e hozzá elérhető frissítés és ha igen, akkor frissítsd le. A WiFi gyengeségét egy repeater-el talán tudod növelni, nem drága eszközök, de kifejezetten hatásosak.

   3) A G30-al sajnos nincs tapasztalatom, a fenti ajánlóban van 3 különböző típusú légegér, mindet próbáltam és merem állítani, hogy nincs velük probléma.

  • TX3 Mini- m van egy éve. Gyenge, mint a zsenge fű, de a tvgo működik rajta, az új is. Le kellene cserélnem valami fürgébbre, de ahogy látom ez esélytelen a mai kínálatban.

 20. Szia Lala!

  Mindig Tv Go vételéhez keresek lejátszót. Az előfizetésem egy Dreambox DM 920 Uhd beltériben lévő kártyával működik, de a földi sugárzással nem kielégítő a legtöbb csatorna (kivétel közszolgálatiak) minősége. Kipróbáltam webesen és egy Amiko STB alkalmazással is nézni. A csatornák általában jobbak, mint a földi sugárzással, csak kényelmetlen kezelni, nem lehet rendesen kedvencek listát készíteni vagy műsort felvenni. A MindigTV Go alkalmazás androidos, LG WebOS tévémhez még nincs ilyen.

  Három típust néztem ki a lejátszókból:

  DreamTV mini Ultra HD

  Xiaomi Mi Box S

  Beelink GT-King Pro

  A DeamTv-t helyeztem első helyre, gondolom a Deambox DM 920-al jól együtt tud majd működni.

  További elvárásaim Dolby 5.1 hang, 4K kép, programozható tv felvétel.

  A Netflixet és a HBO Go-t is szoktam nézni, de ezeket az LG Oled tévém alkalmazásai jól kezelik, ezért ezt inkább tévén nézem továbbra is.
  Milyen médialejátszót ajánlanál, amely tévézésre jól használható?

  Üdvözlettel,
  József

  • Szia!

   Kár is szaporítani a szót, ha Dreambox-od van, akkor egyértelműen a DreamTV mini UltraHD a legjobb választás. Összekapcsolgatod a Dream-el, így tévézhetsz is rajta, jól megy a MindiGO TV app is, meg még számtalan másik alkalmazás. Netflix-re és HBO-re jobb az okos TV alkalmazása.
   Jótanács: Vegyél hozzá egy légegeres távirányítót, sokkal élvezetesebb a kezelése, de azt hiszem ezt talán a tesztben is írtam.
   Meg még egy lényeges szempont, hogy nem lesz az a “kínai” érzésed, mint a többi box-nál, tényleg jobb minőségű az egész, jól passzol egy OLED tv-hez, valamint jó a támogatása is: https://dreamtv.app/en

   Üdv.: Lala

  • Köszönöm a válaszodat.
   Egy dolog még eszembe jutott: DreamTV mini UltraHD vagy Dreambox One UHD lenne jobb választásom? (A Dreambox Two-t combo tunerrel nem lehet elérni)
   A Dreambox One UHD hardveresen valamivel erősebb (hatmagos processzor, gigabites LAN, viszont egy generációval régebbi Android fut rajta. Android rendszerrel használva ez is működik médialejátszóként. Csak a combo változatát venném meg, így DVB-T2 vételre is megfelelő.
   Szerinted médialejátszóként mennyire állná meg a helyét?
   Köszönettel előre a véleményedért.
   József

  • Szia!

   A Dreambox One-al sajnos nincs tapasztalatom Android téren, Enigma2 jól működik rajta, de az Android-ot nem tudom, hogy milyen funkciókkal bír. A Dream TV UHD az biztos, hogy jó, kipróbáltam, és időközben még javítottak is rajta, egy hátránya van, hogy egér az kell hozzá (usb egér, légegér, vagy tapipados billentyűzet…).

   Üdv.: Lala

 21. Hali mindenki,
  vettem egy X96 Max Plus-t (4/64GB). Első tapasztalataim:
  (Hozzáteszem, hogy eddig mindig top Android telefonjaim voltak (most Galaxy S20), és LG Smart TV-im, az összehasonlítási alaphoz ezt talán érdemes figyelembe venni.)
  Szóval, a cuccon látszik, hogy olyan… kínai :0) De igaz, ami igaz, az ára miatt megéri, az ár/érték arány tökéletes.
  Légegér nélkül használhatatlan, ezért nem igazán értem, hogy gyárilag miért nem az van hozzá. Én G10-zel összecsomagolva vettem. A G10 nem rossz, de összevetve az LG Samert TV légegerével megint csak kici óccó érzése van az embernek – nem olyan tökéletes, mint az LG légegere. De működik, használható.
  Maga az X96 működik, teszi a dolgát, de sajnálom, hogy nincs benne app váltó funkció. Mindig ki kell lépni az adott app-ból, ha át akarunk lépni egy másikba. Ráadásul azt vettem észre, hogy néhány ilyen app váltás után már nem műxik tökéletesen – ilyenkor egy újraindítással lehet megoldani a helyzetet.
  Úgy látom, TV-zéshez (Hotizon GO), videózáshoz (web/smb/DLNA) tökéletes.
  Szeretném majd játszásra is használni, s ehhez keresek vmi hasonlóan olcsó de jó ár/érték arányú game controller-t. Tud esetleg valaki ajánlani ilyet?
  Ü/Z.

  • Még valami: két BT füles sajnos nem megy vele egyszerre.

   Mónikának: böngészéshez mindenképp javasolnék egy olyan légegeret, amin billentyűzet is van – ez sajnos emeli az árat, de anélkül használhatatlan. Ill. használható, de megőrülök, míg akár csak egy bejelentkezéshez szükséges felh.név/jelszó párost beírok a légegérrel.

   Ü/Z.

 22. Fehér Mónika

  Szia Lala 🙂 Egy picit segíts nekem légyszíves. Elolvastam a cikket töviről hegyire, de már káosz van az agyamban. Okos tévém van, csak időközben buta lett. 2013-as Samsung Smart tv, de az utolsó frissítés óta nem működik rajta a böngészés. (szerintem le lett direkt butítva) Ahogy olvasgattam, nekem Android OS kütyü kellene, amivel simán tudok a neten böngészni. Másra nem is nagyon lenne szükségem. 4/32 vagy 4/64 -es. Árban max.12000 Ft van kitűzve. Jó lenne, ha aránylag gyorsan is működne a böngészés. Nézegettem én itt, amiket bemutattál, de elvesztem benne (mint nő) teljesen. Segíts légyszíves a választásban. Köszönöm 🙂

 23. Csattos Gyula

  Szia Lala. Néhány napja olvasgatom a teszteidet, ebből biztosan lejön hogy okosbox vásárlása előtt állok. Látom hogy nagyra értékeled az x96 max pluszt, vagy airt. Jó még a h96 max és néhány hasonló kaliberű társa. De ugye ott a xiaomi mi box S amin gyári android fut, na és kistársa a mi stick. Őszintén szólva kicsit megakadtam, mert nem igazán szeretnék sokat költeni rá. De azt sem szeretném ha később megbánnám a döntésem.13-15 ezer körül lenne az ideális, ennyiért már lehet légegérrel vagy keyboardal venni pl. X96-ot, a mi stick kb.10-11ezaer lenne (persze plusz légegér), majdnem ott. De annak ugye csak 1gb ram, 8gb rom, elég karcsú…. lehet azért az is elég lenne. Nem játszunk játékokon(arra ott az xbox az is ritkán), viszont netflixre sem tervezek előfizetni, (a felbontás miatt mondom csak, mert ugye pl.az x96 és társai nem képesek még a full hd-ra sem megjeleníteni a netflix tartalmakat). Tudom hogy a döntés az enyém, de vajon egyenlő árban a mi stick a jobb vagy mondjuk az x96? Mert kb. egy árban mozog. Ja és a keyboardokról van valami tapasztalatot? Vajon az airmouse vagy az lenne a jobb választás? Az is teszi a dolgát úgy mint egy airmouse+ugye még billentyűzet is van, vagy jobb az airmouse? Na ezt így most jól rádzúdítottam egyszerre…bocsi

  • Szia!

   A lényeget nem írtad, hogy mire szeretnéd használni? Azt olvastam, hogy mire nem (játék + Netflix), de mi az, amit szeretnél mindenképp rajta használni?

   Üdv.: Lala

  • Csattos Gyula

   Szia.

   YouTube az nagyon fontos,főleg az, na meg a gyerekeknek mindenféle mese tv….tehát a böngésző legyen könnyen kezelhető. Online filmek ilyesmi. Kb. ennyi jut most eszembe. Iptv előfizum van, azon van vagy 120 csatorna nagyrészt hd de van pár analóg is. Főleg a sport és a mese tv-k miatt van még meg, lehet át kellene állni pusztán internetes tartalmak fogyasztására, nem tudom. Ez még a jövő zenéje.

  • Szia!

   Akkor neked egy X96Air, vagy X96Max+ bőven elegendő, egyikhez sincs légegér, így azt külön meg kell venni hozzá. Az X96 Max+ sajnos megint elfogyott az GeekBuying EU raktárból (nagyon kapós volt), de Aliexpressen van belőle.
   Itt EU raktárban is van (Belgium): https://s.click.aliexpress.com/e/_9x3H5N

  • Csattos Gyula

   Rendben, köszönöm a válaszod. Az lesz akkor. X-96max+.
   Üdv!

 24. Szia Lala,

  Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy mind az mi stick, mind mi box S esetén a mytv Telenor szakadozik, amíg a mobilomon, ugyanazon wifi-n keresztül, ugyanazon helyről meg simán megy? A speedtest is elvileg elég letöltési sebességet mutat.

  Előre is köszönöm a válaszodat,
  Üdv, Zoli

 25. Szia,

  Ez a cikk nagyon hasznos információkat oszt meg velünk az Android TV Box-ról. A cikk elején íod, hogy vannak készülékek (Android OS) melyeken más, a PLAY áruházban elérhető programok is képesek futni. (Samba server, WAMP server, stb.) Ajánlanál egy-lkét ilyen készüléket nekem? Illetve van a felsoroltak között ilyen?

  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Igen, ebben a NAS funkció miatt biztos voltam, de ez 230 USD! Olcsóbban szeretném megúszni.
   Mi a véleményed a root-olásról? Van ilyen tapasztalatod? Esetleg javaslatod root-oló programra és készülékre, ahol ez biztos sikerrel járt?

  • Szia!

   Az első verzióban ebben sem volt samba, de a frissítéssel megjelent. Másik olyan box-al, amiben gyárilag benne van az Android alatt a samba, nem találkoztam még.
   A CoreELEC alatt viszont mindegyik box tud samba megosztást is.

   A legtöbb Android OS box már eleve root-olt állapotban érkezik, én külön nem foglalkozom a root-al. Még nem volt rá szükségem, hogy valami miatt külön root-olnom kellett volna box-ot.

   Üdv.: Lala

  • Kollár Károly

   Szeretnélek meg kérni, hogy ajánljál egy lejátszót ,ami a side-by-side és a top -bottom 3D-s filmeket ,softweresen képes dekodolni Tanix TX6S Pro gépem van.Köszönöm a válaszod.

  • Szia!

   A Kodi nem jó erre? Már nagyon rég néztem 3D filmet, van még ilyen TV-m, de őszintén megmondom nem is tudom, hogy hol lehetnek hozzá a szemüvegek.

   Üdv.: Lala

 26. Szia !

  Olvastam a cikket és nagyon hasznosnak találom, mert én kevésbé értek ehhez.
  Segítséget kérnék, mert vásárlás előtt állok és szeretnék jól dönteni !
  Főleg Youtube és Netflix használatra kellene, mert a jelenlegi TV-men (FOX LED-TV 43ULE868 ) nagyon akadozva és csúnya képmínőséget produkálva futnak !
  Amik közül vacillálok:

  1. Xiaomi Mi Box S
  2. X96 Mate 4K Android 10 TV Box 4GB RAM 64GB ROM Mini PC médialejátszó Quad-Core WIFI 2,4/5Ghz
  3. H96 MAX Android 10 4GB RAM 32GB ROM Mini PC TV Box médialejátszó Quad-Core WIFI
  4. Android Mini T95 TV box
  5. 6K Allwinner T95 Android 10 TV Box 4GB RAM 32GB ROM Mini PC médialejátszó Quad-Core WIFI

  Segíts kérlek, szerinted melyik lenne a legjobb választás. Előre is köszönöm !

  Üdv. Pisti

 27. Szia,
  olvasgatva az előzményeket rendelés előtt állok, de van még néhány apró kérdés általánosságban és a MECOOL KM1-gyel kapcsolatban:
  1. jól gondolom,hogy felvenni a max 32 GB kártyára, illetve a belső 16/32/64 GB-ra lehet?
  2. milyen az a kábel amely a 3,5 jacket amely az audio/video OUT összeköti a TV-ben lévő RF antenna IN-nel?
  Én nem ismerek ilyet.
  3. augusztusba írtad,hogy a magenta színű TV GO új változata megy ezen a boxon. Ez ma is érvényes info?
  Köszi előre is.
  Üdv.
  Attila

  • Szia!

   1. Felvételhez javasolt egy nagyobb külső háttértér csatlakoztatása (SSD, HDD, Pendrive…)
   2. Ilyen: https://www.emag.hu/hama-av-kabel-3-5-mm-jack-4-pin-3xrca-csatlakozo-1-5-m-122161/pd/DF625MBBM/ (van olcsóbb is, de hirtelen ezt találtam).
   3. Igen, akkor még ment a régi TV GO. Azóta viszont megújult az alkalmazás, már Telekom TV GO lett a neve és jelenleg nem megy Android TV Box-on.

   Üdv.: Lala

  • Bánó Attila

   Szia!
   ad.1. A külső tároló OK, de a belső 64 GB használható felvételre?
   ad.2. Köszi, de ilyen kábelem van (3,5 jack-RCA), de sajnos nem ez kell, mert az egyik vége ugye ami megy a boxba az a 3,5 jack, viszont a TV hátulján RF kábelt kér a gép. Ide tapasztalataim szerint egy RF modulátor kell, ezt használok jelenleg is, mert a SAMSUNG nem rendelkezik RCA bementtel…hanem a régi jó koaxon végén található antenna dugóval.
   Azért tettem fel ezt a kérdést, hátha el vagyok maradva és van olcsóbb megoldás. Én kb. 15 ezerért vettem, mert – mint említettem korábban – szeretem a PIP. kép a képben funkciót, de a SAMSUNG csak 2011-ben úgy tudta megoldani, hogy az egyok bemenet composit kell, hogy legyen a HDMI mellett…

  • 1) Igen, a belső tárhely is használható felvételek tárolására.
   2) Nem értettem, hogy mire gondolsz, de így már világos. RF jelhez mindenképp modulátor kell, ahogy írod. RF jelet egyik TV Box sem tud kiadni.

  • Szia !
   Köszönöm a tesztet és a a MECOOL KM 1 rendelése előtti jótanácsokat. 8 napja megy a készülék, probléma nincs csak egy kérdés:
   az m3u listáról szépen mennek a csatornák, de az EPG (TV Guide) lista URL címét nem tudom bevarázsolni a kedvelt VLC playerbe.
   A neten az olvasható, hogy Eszközök/Műsorújság utat kell választani, ami szépen kinyílik, de nem lehet beírni az EPG címet.
   Miért nem?
   (a KODI ragyogóan megadja mindkettő: TV csatorna lista ill. EPG ablakát ahova be kell írni, de nekem más okból nem tetszik a KODI)
   És mi a megoldás a VLC-nél mert szeretem az EPG-t.
   Köszi a választ és Boldog Újévet!
   Bánó Attila

 28. Soós R Ferenc

  Szia azt szeretném kérdezni hogy a netflix csak SD-ben tudja az összes tvbox?

  • Szia!

   A Xiaomi Mi Box S 4K HDR-t is tud, a Mi TV Stick pedig Full HD-t.

   Üdv.: Lala

  • Soós R Ferenc

   Köszi szépen.
   lenne még egy kérdésem ezt a Boxot ismered
   EVOLVEO MultiMedia Box C4

  • Nem találkoztam még ezzel a Box-al.
   Itt egy bemutató videó róla: https://youtu.be/t45ltPQmAOM
   Kapcsold be hozzá a magyar automatikus feliratozást. Ez egy normál Android OS box, nem nagyon látok benne semmi különlegességet, ami indokolná a dupla árát.

 29. Szia Lala!
  Sziasztok hozzászólók!

  X96 Max box-al tud valaki HBO GO-t nézni?? Már mindennel tudok WiFi-n HBO GO-t nézni (Laptop, tablet, iPhone) csak a boxommal a TV-n NEM. Egyik HBO GO app-al sem indulnak el a filmek…
  Árulja valaki el, mit kell tennem???

  Köszi.

  • Szia!

   Az Aptoide TV áruházból töltsd le a mobilos változatot belőle, az fog működni, de csak WiFi-n keresztül.

   Üdv.: Lala

  • Szia,

   Az Aptoide TV árúházból letöltöttem egy jó párat. Korábban az Aptiod-ból is. Eddig egyikkel sem indul el. Esetleg lehetne tudni azt, hogy mi a verziószáma a mobilos HBO GO app-nak? Melyik ez pontosan?
   Eddig a Play árúházból letöltött HBO GO app-al jutottam “legtovább” ezzel már megnyitja a lejátszót de lejátszási hibával leáll.
   Vagy esetleg egy olyan Android TV Box – HBO GO app páros ami működik? Az andriodos táblagépemről WiFi-n keresztül működik…

 30. Szia Lala,
  maximalista lévén kérdezem, van-e olyan box, amelyhez csatlakoztatható:
  – IPTV kábel TV és
  – műholdvevő koax kábel?
  A 2011-es SAMSUNG UE55D8000 nagy előnya, hogy benne van a PIP. Apró szépséghiba, hogy csak 1 db HDMI ill. 1 db. composit jelet tud egymás mellé tenni (SCART,RCA). Gondolom olyan box nincs, amely dobozon belül tartalmazna PIP funkciót…

  • Szia!

   TV Box-ban nincs ilyen. De, nézd meg a VU+ Ultimo 4K készüléket, vagy a VU+ UNO 4K SE, ezekhez lehet mindent csatlakoztatni és többek között tud PIP-et is. Nekem egy VU+ UNO 4K SE van 2 SAT + 2 USB (DVB-C és DVB-T2) tunerrel. Az IPTV az kérdés, mert attól függ, hogy mit gondolsz IP TV alatt, külföldi csatornák jönnek, de pl. a Telekom IPTV-t nem fogja tudni kezelni.

   Üdv.: Lala

 31. Szia Lala,

  Egy kérdésem lenne: ha a TV okosítót csak arra szeretném használni, hogy egy full hd-s led TV-n wifi-n keresztül tudjak filmeket és tv műsort nézni a netről (pl.: netflix + my tv telenor), akkor van érdemi különbség, hogy xiaomi mi stick-et v. mi box s-t használok?

  Előre is köszönöm a válaszodat.

  Üdv,
  Zoli

  • Szia!

   Én a Mi Box S-t ajánlom, a Mi Stick is jó lenne, de én kicsit lassúnak találom a működését, a Mi Box S gyorsabban reagál mindenre.

   Üdv.: Lala

 32. Szia,

  A Digiportál ajánlására vettem egy Max X96Q16-os TV Box-ot. Xiaomi Mi AIoT Router AC2350 2.4/5GHz DualBand WiFi routeren keresztül (WiFi-n) akarom nézni az HBO GO-t, de a lejátszás nem indul el. A lejátszót megnyitja, aztán csak a sötétség. Ugyanabban a helységben egy androidos tableten fut a HBO GO. A WiFi jel nem lehet gyenge. Vagy a TV Box-nak kevés lehet?
  A HBO GO appot letöltöttem a Play árúházból, amit nem rak ki a fő képernyőre. Miért?
  Próbálkozzak Aptoide-ból egy régebbi verzió letöltésével?
  Előre is köszönöm.

  • Szia!

   Igen, Aptoide lesz a megoldás, de a mobil-ra való verziót tedd rá (ne a TV verziót), így lesz ikonod is, a lejátszás is elindul, de kell majd hozzá a kurzort is mozgatni.
   Amúgy hol ajánlottam én X96Q MAX box-ot? Még csak cikket sem írtam róla.

   Üdv.: Lala

 33. Kedves Lala!
  Egy 2015-ös LG Smart TV-m van, de a beépített böngészővel nem lehet jellemzően online filmeket nézni, illetve pl. a most ajándékba kapott Aplle TV+ sem megy rajta.
  Ahogy sejthető, ezeket szeretném leginkább használni, minél egyszerűbben, jelenleg sok esetben PC_n keresztül nézünk filmeket, de azt nem tartom praktikusnak (a PC-n megy az Apple TV+ is).
  Ami még szempont lenne, hogy esetenként jó lenne, ha fejhallgatóval tudnám hallgatni a TV-t, ezt jelenleg a hifi erősítőn keresztül teszem meg, de jellemzően a youtube-os, de főleg a PCről menő filmek esetében a hang nem megy ki az erősítő felé.
  Leginkább az egyik MI készülékben gondolkoznák, az egyszerűság miatt a cikked alapján, de nem tudok dönteni a kettő között (vagy az X96 max – de ott a normál Androidtól tartok (a telefonom sem android, így abban nincs tapasztalatom).
  Mit ajánlana?
  Köszönettel:
  Ákos

  • Kedves Ákos!

   Apple TV-ben sajnos nem vagyok jártas, nem emlékszem rá, hogy le lehetne tölteni az Android TV Box-ra, szerintem a Xiaomi-ra sem.
   A Xiaomi Mi Box S akkor jó választás, ha elsősorban online médiafogyasztás a cél (Netflix, YouTube, HBO GO). A Mi Box-hoz is lehet Bluetooth fejhallgatót csatlakoztatni, de van rajta 3,5-es AV jack kimenet is amiről a sztereó hangot le lehet venni.
   Egyre nem ajánlom a Mi Box-ot, mégpedig ha böngészőből néznénk filmeket, nincs ugyanis rá rendes böngésző, a Chrome-ot rá lehet ugyan tenni alternatív forrásból, de nem lesz az igazi. Ilyen célra jobb egy normál Androiddal rendelkező box (X96 MAX+ pl.)

   Üdv.: Lala

  • Kedves Lala!
   Nagyon köszönöm a választ. Az Apple TV+ is online média értelmezséem szerint, de értem, hogy biztosabb akkor a normál Androidos Box.
   Köszönöm
   Ákos

  • Kedves Lala!
   Megjött az X96 Max+, de sajnos nem sikerült összelőnöm az Apple TV+-al – az a gyanúm, hogy a video lejátszó formátum lehet a gond?
   Az Apple TV+ webalkalmazásban fut PCn vagy Androidon. Ha PC_n próbálom, szintén Cromeból, akkor simán megy, de a X96-on sajnos nem indul el a video. Az X96-on 2018-as Andoid 9 van, a Crome-ot frissítettem.
   Nem tudom, hogy lehet megnézni, hogy milyen lejátszór használ a Crome a PC-n, vagy az Androidon? Illetve esetleg másikat beállítani defaultként?
   Az X96 elsődleges android felülete nagyon eltérő a normál androidtól.
   Köszönettel
   Ákos

  • Na, hogy ne csak kérdés, de félig válasz is legyen. Mivel a PC_n, Windows-on a Crome jól működik, cserében az Android TV-box-on csak a Microsoft Edge-en működik az Apple TV+.
   Véletlenül belebotlottam, hogy van Edge androidra, és kínomban megpórbáltam – láss csodát, ezzel működik.
   Ákos

 34. Szia,

  Az Amiko A6 4K UHD combo-ról van esetleg vélemény, tapasztalat?

  Köszönettel
  Sándor

  • Szia!

   Nem mai doboz az Amiko A6 Combo, lassú processzor, csak 7-es Android. kevés memória, kevés tárhely.
   Ha TV tuneres box-ot keresel, akkor jó választás lehet a Magicsee C500 Pro – https://bit.ly/3ooF3hO
   Új processzor, sok memória, combo tuner (DVB-S2X + DVB-T2), beépíthető HDD, Android 9, BT, Wifi, H.265 HEVC stb… Az enyém már úton van, úgyhogy lesz róla rövidesen teszt is.

  • Köszönöm a választ. Igen, a Magicsee jónak látszik, kár, hogy DVB-C nincs benne,
   ha jól látom. Az általad javasoltak között van olyan, amelyikben van, valahol azt írtad, hogy a listádon az utolsó olyan, de a spec-ben nem látom.

   Üdv.
   Sándor

  • Nem biztos, hogy nincs benne DVB-C, a leírásban nem látszik, de más oldalon meg azt olvastam, hogy van benne. Úton van a tesztkészülék, így rövidesen kiderül a válóság.
   Az utolsó helyen ez a box volt: https://bit.ly/37CjvHT Végül levettem az ajánlóból, mert nem vásároltam belőle teszt darabot, így nem akartam olyat ajánlani, amivel nincs valós tapasztalatom.

 35. Kuruclesi Attila

  Szia!
  Köszönöm, hogy megírtad az Android TV Box ajánló összeállítást.
  TV rajongó vagyok: forgatható parabola, műholdas magyar szolgáltató, de amivel szeretném bővíteni a rendszert, az IPTV hozzáférés, .m3u fogadása. Jelenleg í PC-n remekül megoldott, de a SAMSUNG Smart UE55D8000 egy 2011-es tipus, abba – legalább is eddig nekem – nem sikerült az IPTV player betenni.
  Mit tudok most?
  A Chromecast segitségével a PC-n a VLC lejátszón: Lejátszás/Megjelenitő/Nappali TV. Nagyjából rendben van, de néha akadozik a kép, vagy ha gyengül a nézett program, akkor automatikusan (?!) megy tovább e következő csatornára.Ez nem a legjobb…ezért keresem azt.
  A fentiek alapján a fő cél az IPTV, az .m3u lista fogadása. Kérdezem,hogy ajánlod az Android TV-t, amelyet minőségi szempontból LAN-nal szeretném használni, illetve ha igen akkor melyiket?
  Még valami ami talán fontos.
  A műholdas vétel egy Dreambox 820-as vevővel megy. Kérdezem: megoldható-e az IPTV .m3u lista vétele a Dreamboxon a műholdas vétel mellett?
  Elnézést, de a téma nem a szakmám, csak a hobbim…
  Válaszodat előre is köszönöm.

  • Szia!

   .m3u lejátszásra sok alkalmazás van a Play Áruházban, próbálgathatod őket és amelyik beválik azt használod. TV Box-ból nem tudok más ajánlani, mint amik a fenti ajánlóban vannak, igazándiból csak a pénztárcád szabhat határt. Én erre a célra Android OS rendszerűt vennék (azaz nem a Xiaomi-t), ott talán nagyobb a választék a Play Áruházban, de kellhet hozzá egy egér is.
   Én nem IPTV-zek a Dreambox-on, de nézz körül a pluginek között, szerintem biztosan fogsz találni olyat, ami fogadja az .m3u fájlokat. A Plugin kínálat függ az image-től is, érdemes másikat is kipróbálnod, hátha ott jobb lejátszót találsz.

   Üdv.: Lala

  • Kedves Lala!
   A velemenyedet szeretnem kerni, hogy van-e olyan tv box, amin a kovetkezoket lehetne nezni.
   Netflix
   Youtube
   Digi online
   Ingyenes UK tv csatornak (ferj angol, nem beszel magyarul ☺)
   Ha igen, mit kell letolteni, hogy a digi onlinet es a UK csatornakat nezni tudjuk?
   Elore is koszonom a valaszod.

 36. Kedves Lala!
  Nekem a legfontosabb funkció az lenne, hogy egyszerre két BT fejhallgatót is tudjak csatlakoztatni hozzá úgy, hogy mind a kettő egyszerre szóljon. A Mi Box-ról sajnos láttam egy olyan videót, amin egy pacák azt mutatta be, hogy ugyan tud hozzá csatlakoztatni két BT fejhallgatót, de egyszerre mindig csak az egyik szól – tehát vannak buktatók…
  Kérdésem, hogy tudsz-e esetleg javasolni olyan típust, amelyik képes egyszerre két BT fülest megszólaltatni?
  Üdv, Z.

  • Szia!

   Sajnos ebben a kérdésben nincs tapasztalatom, de a következő készülék teszteknél kifogom próbálni.

 37. Kedves Lala!

  Egy Mi Smart Compact Projector vettem a héten és felraktam rá a Horizon Go-t is.
  Szépen fut rajta, viszont az ikonját nem rakja ki a fő képernyőre, hanem a beállítások között az alkalmazásoknál kell külön kikeresnem, úgy hogy jelenítse meg az összes alkalmazást és futtatnom.
  Van mód arra, hogy a fő képernyőre tudja rakni a Horizon Go ikont?

  Köszönöm
  Máté

  • Szia!

   A Play áruházból telepítetted? Ha nem, akkor próbáld meg onnan és akkor létrehozza az indítóikont is.

  • Ott nem jelent meg, átmásoltam az apk kiterjesztésű fájt és úgy telepítettem.
   Próbáltam az Aptoide store-n keresztül is de ugyanúgy eldugja. Nehézkes az indítása így.

 38. Szia!
  Xiaomi mi s-en elindul a horizon go élvezhető minőségben?
  Válaszodat előre is köszönöm és hálás vagyok a munkátokért!

  • Szia!

   A Horizon GO gyakorlatilag szinte az összes box-on megy. A Mi Box S-re trükkösen kell feltenni az Aptoide áruházból, de utána már jól fog működni (légegér, vagy sima egér kell majd hozzá).

 39. Esetleg azt lehet tudni, hogy Telekom TVGO melyiken működik fixen? Esetleg kapcsolható root funkció elérhető valamelyikben? Kikpacsolt root- al működnie kellene szerintem az adott appnak. Nekem a TX3 mini van és kezdem nagyon lassúnak megítélni, cserélném.

  • Az új Telekom TV GO egyelőre nem működik egyik box-on sem. A Telekom nem szeretné, ha ezzel kiváltható lenne az ő set-top-box-uk (a többi szolgáltatót ez valahogy nem izgatja annyira).
   Vigyázz vele, mert attól, hogy kikapcsolgató a root még root-oltként fogják látni az erre érzékeny appok.

 40. Hali
  Egy weboldal megjelenítésére kellene egy okosito melyet vagy monitorra vagy regi (nem okos de HDMI bemenetes) tv-re kötnék
  Melyiket ajánlnád?
  Semmi másra nem lenne használva csak reklam ce,bol erre az egy weboldalra.

 41. Hello!

  Ma vettem egy Mi Box S kütyüt, minden fasza és jó, megy a YT az HBO a Netflix, stb, Digi Online-t viszont nem tudok tölteni rá, egyszerűen nem találni a Store-ban. A telefonomra rá tudom tenni, de a box meg sem találja. Van valami trükk vagy már erre ne is számítsak, hogy a boxra rátegyem?

  • Szia!

   Trükkösen rá lehet tenni.
   Először is kell egy mutatóeszköz a kurzor mozgatáshoz (egér, légegér…).
   – Fel kell tenni az Aptoide TV áruházat. Innen letöltöd az apk-t, felteszed egy pendrive-ra és arról telepíted egy fájlkezelőben. https://tv.aptoide.com/
   – Ez egy alternatív alkalmazás áruház, amiben már megtalálod a Digi Online-t is. simán telepítheted, csak az engedélyeket add meg neki.

   Üdv.: Lala

  • Hello!

   Rátettem, de egy rakás f.s. 🙁
   Azért próbáltam volna a Digi Online-t, mert a Digis beltéri egység valamilyen oknál fogva nem ad hangot. Egy Acer monitorral kötöttem volna össze, a kis Mi Box teljesen jól szól a monitorral, oké nem egy HiFi, de szól, a Digis beltéri meg se mukkan. Egy Samsung tévén viszont van hangja. Egyszerűen nem értem, hdmi kábel nem lehet baj, mert a Mi Box is azon keresztül megy, sőt a Samsung tévére is azzal kötöttem a digis beltérit. A beltéri hangbeállításait is átzongoráztam, de semmi. Esetleg valami ötlet?

   Üdv: Gyuri

  • Hát igen, a képminősége mobilra van kitalálva…

   Mi a monitorod és a beltérid típusa?

  • Monitor Acer VG270
   Beltéri Kaon

  • Melyik KAON pontosan? Több típus is van belőle.

  • Szia!

   Kaon NA1000HD

  • Nem nagyon találok róla értelmes infót, lehet, hogy a HDMI régebbi verzió és ezért nincs hang a monitoron.

 42. Szia !

  A segítségedet kérném.

  Van egy Samsung Le32A558P3F készülékem. Nem mai gyerek elégedett is vagyok vele.
  Ajánlanál valami olyan készüléket amivel a letöltött filmeket pendrive-ról, merevlemezről tudnám stabilan nézni?Másra nem használnám.

  Használtam egy Strong boxot .Lefagy nem indul használhatatlan. csak a bosszúság.

  Előre is köszönöm a segítségedet.

 43. Szia. Abban szeretném a segítségedet kérni hogy melyik tv box lenne a legjobb választás amin peobléma mentesen fut a horizon go. Válaszodat előre is köszönöm!

  • Szia!

   A Horizon GO szinte mindegyik TV Box-al megy. Ha elég a teljesítménye, akkor a fenti listából az X96 Max Plus-t ajánlom. Ha nagyobb teljesítmény kell, pörgősebb box, akkor bármelyik Beelink King. Horizon GO mindegyiken megy, de egér, vagy légegér kell majd hozzá.

  • Köszönöm szépen a választ!

 44. Hakkle László Rezső

  Kedves Lala!

  xiaomi mi box 3 okosítót használok 3 éve vetítőhőz.
  A xiaomi mi box 3 a cikk leírtakhoz hűen nagyon szépen működik. Évente egy két esetben lefagy (általában akkor, ha a youtuberől streamelés közben többször tekergetem előre, vagy hátra
  Probléma a VLC lejátszóval van. Tegnap előtt kérte a jelszót és hiába írom be nem fogadja el. Letöröltem, újra telepítettem. Próbálta új jelszóval is, de nem indul el. A jelszó egyébként el mentve volt és soha nem kérte. Szépen működöt az asztali számítógép 4 TB-os HDFD-ről is és szintén esetenként külső HDD-ről is. MI LEHET A PROBLÉMA? Mit lehet tenni: Korábban KODI volt, az is szépen működött, bár azt elsőre is nehezen tudtam beüzemelni. Végül az is összezavarodott

  • Szia!

   Távolról sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma, de szinte biztosra veszem, hogy nem a box-al van gond, valami más lehet vele.

  • Hakkel L. Rezső

   Köszönöm szépen a választ. A Xiaomi 3 napja, ezt írta: Kedves László. Legyen kedves felvenni a kapcsolatot a szervizzel. szerviz@wayteq.eu Ugyanezt leírtam a szerviz@wayteq.eu szerviznek, de még nem válaszoltak. Üdv HLR

 45. Szakács ferenc

  Szia!

  Nem szándékoztam venni, de ráakadtam egy jónak ígérkezőre, és bekattantam! Érdekel a véleményed, hogy jól választottam-e!

  https://www.banggood.com/X88-King-Amlogic-S922X-4GB-DDR4-RAM-128GB-ROM-1000M-LAN-5G-WIFI-bluetooth-5_0-Android-9_0-4K-VP9-H_265-TV-Box-p-1588801.html?p=TW140415144676201710&custlinkid=832879

  EU Priority Line küldést választottam, így 32 597.-Ft-ra jött ki. Hasonló, mint a Beelink GT-King Pro, de van rajta optikai kimenet, valamint a Bluetooth 5.0-ás.

  • Szia!

   Jól választottál, bár nem próbáltam a box-ot, de már szemezgettem vele én is.
   Legközelebb vásárlás előtt szólj és adok hozzá olcsósító kupont meg linket.

  • Szakács Ferenc

   Köszönöm a választ! Remélem, beválik!

  • Aliespress-ről, max 35$ értékig rendelj, ez fölött még számolni kell a 27% áfa-val és a vámkezelési költséggel.

   Szóval a Magicsee N5 NOVA-t szerintem ne vedd már meg, amikor 40$-ért lehetett kapni a 64GB-os verziót, akkor nagyon jó vétel volt, de most már szerintem nem az. Jobban jársz egy Amlogic procis box-al.

   Az X96 Air szerintem jó választás, EU Raktárból jön, a GLS hozza házhoz, 1 héten belül is megérkezhet: https://bit.ly/2MmAunn

   Távirányítót itt rendeld, itt olcsóbb: https://bit.ly/3jjpNBe (8,33 + 1,58 a posta)

   42,99+8,33+1,58=52,90$ (kb. 16.000.- Ft) Garantáltan vámmentesen, sőt ezen a box-on megy a CoreELEC is, ami egy alternatív médialejátszó rendszer.

  • Szia!

   Nagyon köszönöm a segítséget.
   Megrendeltem őket az általad megadott linkeken keresztül.

   Üdv: Luca

  • Szia!

   Igazán nincs mit. Írd majd meg, hogy hogy vált be.

   Üdv.: Lala

 46. Szia!

  A tanácsodat kérem: régi Asus O!play médialejátszó helyett keresek egy Tv boxot. Usb-n keresztül, vagy háttértárra felvett filmeket, videóklipet nézünk, ill. flac és mp3 formátumú zenét hallgatunk az erősítőn keresztül. Esetleg youtube-ot néznénk majd vele. Ez lenne a dolga, semmi más (nem néznénk 4k filmeket, nem lesz tv előfizetésünk, stb).
  Két versenyző közül gondolkodom, de lehet hogy van még ezeknél is jobb ötleted:
  H96 Max X3 4/64 GB
  Magicsee N5 Nova 4/64 GB

  A Magicsee felé hajlok, mert légegere van.
  Melyiket válasszam?
  Segítségedet előre is köszönöm.

  • Szia!

   Óóóó, a jó öreg O!Play, nekem anno WD TV Live volt 🙂
   Amit leírtál, arra gyakorlatilag bármelyik box megfelel. Szempont lehet az erősítővel való összeköttetés, elég az analóg sztereó, vagy kell inkább optikai hang kimenet?
   A légegeres táv viszont ne legyen szempont, ahhoz is lehet pár dollárért venni, amelyikhez nincs gyárilag. Én most egy ilyet nyüstölök: WeChip W2 https://bit.ly/2ARF5vB
   De érkezett nemrég egy ilyenem is: https://bit.ly/2WywUvJ Mindkettő jó választás.

   A Magicsee már nincs az ajánlott készülékek között, mert nagyon felvitték az árát, 39,99$ volt nagyon sokáig, vámmentes postával együtt. Az Ali-n még lehet olcsón rendelni, de vigyázni kell, mert kb. 35$ felett már sanszos, hogy megfogják a vámon. Itt találsz hozzá linket: https://www.digiportal.hu/magicsee-n5-nova-tv-box-teszt-legegeres-ar-ertek-bajnok/

   A H96 Max X3 jó lehet, de az X96-ok is ajánlottak (Air, Max Plus). Linkeket és kuponokat fentebb találsz hozzájuk.

  • Szia!
   Köszönöm a gyors választ.
   Megnéztem gyorsan az árakat, a legolcsóbbakat írom ide:

   Magicsee N5 Nova: 4/32GB=44,87 USD; 4/64GB=48,95 USD (banggood.com)
   H96 Max X3: 4/32GB=38,99 USD + légegér: G10s=15,42 USD (banggood.com)
   X96 Air: 4/32GB=39,99 USD (geekbuying) + légegér: G10s=15,42 USD
   X96 Max Plus: 4/32GB=45,99 USD (gearbest) + légegér: G10s=15,42 USD

   szállításnál melyik a vámmentes?
   banggood: Priority Direst Mail vagy pedig EU Priority Line?
   gearbest: Registered Air Mail vagy pedig Priority Line?
   geekbuying: ??

   Esetleg van jobb kuponod valamelyikhez? A légegeret is magába foglaló össz ár miatt elsősorban a Magicsee N5 Novához lenne jó egy kupon.

  • Szerintem ezekhez az N5 Nova-khoz nem jár a légegeres táv. Kétféle van a Banggood-on, az egyiknél rajta van a távirányító is a képen, a másiknál (ezek árait írtad) pedig nincs.
   Pl itt a 32GB-os: https://bit.ly/3eC7x2d
   Itt pedig távirányítóval ugyanaz: https://bit.ly/30t1jg4

   Hány GB-ost szeretnél? Megpróbálok keresni hozzá kupont.

  • Nekem elég a 4/32 Gb-os.

   A gearbest-en van egy 47,99 USD áron, talán az légegérrel van, de már semmiben sem vagyok biztos.

   Köszönöm, hogy keresel hozzá kupont.

 47. Szia!
  Elsősorban ajánlásod és teszted alapján vettem egy Beelink GT King Pro-t. LAN-nal csatlakozik az otthoni hálózatra. A hálózaton van még egy laptop, egy Dune médialejátszó és egy LG tv . Minden eszköz lát minden ezközt, kivéve a Beelinket. A Beelink sehol nem látszik a hálózaton viszont ő pl. a VLC-ben látja a hálózat többi tagját.
  Mit kellene beállítanom szerinted a TV boxon, hogy megjelenjen a hálózaton és az USB-n rádugott külső meghajtót a hálózat többi tagja is elérje?
  Köszönöm

  • Szia!
   Az Android alapból nem kezel samba megosztást. Próbálj hozzá keresni egy applikációt, amiben betudod állítani, hogy mit szeretnél megosztani.

  • Szia Lala!
   Köszönöm a gyors választ! Így hirtelen kettőt próbáltam is (LAN driver – samba server és ANDSMB), de még nem jött össze, a hálózaton nem jelentek meg a meghajtók.

 48. Egy kérdésem lenne.
  Melyik a jobb szted, a H96 Max X3 vagy az x88 pro + ami 8 magos rc procival rendelkezik. Nem tudok dönteni a 2 közt. Horizon go és netflix a lényeg.
  Köszönöm válaszod és köszönet a cikkért, egyedülálló és zseniális!!!!

  • Bocsánat, az x88 ro + RK3368 procival van, ami 8 magos…

  • Szia!

   Ne tévesszen meg a 8 magos CPU, a Rockchip kevésbé megbízható, mint az Amlogic.
   A H96 Max X3 egy jó készülék, Horizon GO menni fog rajta, de a Netflix csak SD-ben és csak az Aptoide Áruházból letöltött app-al. Légegeres távot is rendelj mellé, ha nem akarsz vele bosszankodni, ezt pl: Wechip W2 – https://bit.ly/2ARF5vB
   Most frissítettem a H96 Max X3 kuponokat, kicsit feltekersz, akkor megtalálod őket, ott vannak hozzá a linkek is a különböző memóriás verziókhoz.

 49. Boros Péter

  Sziasztok !
  Egy H96 MAX X3 boldog tulajdonosa vagyok 2 hete.
  Eddig nagy az örömünk benne.A gondom az,hogy a HBOgo feliratokat nagyon keskeny
  betű tipussal jeleníti meg.Szinte olvashatatlan.A legnagyobbra állítottam az app-on belül.
  Van valami ötlet arra hogyan tudom hátterezni vagy vastagabbra állítani a felirat szövegét,vagy
  egy régebbi app-al érdemes próbálkozni?A Netflix felirat teljesen olvasható.
  Üdv
  Péter

 50. Kedves Lala!
  Megköszönve a hasznos információkat a Magicsee N6 Plus tv box tesztjével kapcsolatban, rendeltem is a megadott linkről egyet még április 13-án. Azóta sajnos nem érkezett meg. Tapasztalatod szerint mit lehet tenni ilyenkor? Még csupán a rendelés fizetve státuszban van azóta is a profilom szerint.. írtam már ez ügyben a Gearbest reklamálós felületen, rendelésszám alapján termék felismerve, de válasz érdemben még nem érkezett sajnos, a chat-ben automatikusan generáltakon kívül..úgy mint
  “Thank you very much for your kind patience.
  We have already posted a VIP label for your
  order, and warehouse will give you priority to
  arrange delivery.
  Once your order is sent out, we will email you
  immediately the tracking number and
  shipping details.”

  Hátha van valami megoldás, ami akár másoknak is segíthet a jövőben, vagy lehet csak türelem kell még a pandémiásidőszak miatt..
  Üdv., Krisztián

  • Szia!

   Sajnos nekem is ilyen tapasztalatom van a GearBest-el. Ha megnézed a mostani cikkeimet, csak ritkán osztok meg GearBest terméket, mert nagyon sokára küldik. Inkább olyan áruházból teszek be dolgokat ahol tényleg van készleten is.
   Volt nekem is rendelésem náluk, de nagyon sokáig nem adták fel a terméket, pedig még most is azt jelzi, hogy készleten van.
   Kérd vissza a pénzed, én is ezt tettem, amíg nincs feladva nem kötözködnek semmit. A chat BOT-al nekem sima ügy volt. Menj a Support Center-be, ott válaszd sorrendben: Order –> Cancel an order –> Processing Time Is Too Long –> Live Chat
   Kérdez párat, írni kell neki és visszakapod a pénzed pár napon belül (nekem 3 nap alatt megjött).

   – A Banggood webáruház ebből a szempontból kicsit őszintébb, általában olyan cuccok vannak, amiket tényleg tudnak is küldeni. Itt viszont az EU Priority Line szállítással sok csomag tűnik el Németországban (nekem eddig 2 veszett el). Visszafizetik, vagy újra küldik, de ki kell várni a 45-90 napot sajnos. CZ EU raktárból a legjobb rendelni, de sajnos a német postát ez sem kerüli ki.

   – Most az én favoritom a Geekbuying, legutóbbi két rendelésem EU raktárból jött, egy héten belül nálam volt a csomag. Kicsit drágább, mint máshol, de legalább gyorsan megérkezik, ha kupon kell akkor tedd be ide a termék linkjét és keresek hozzá.
   Itt vannak a Geekbuying EU raktárak, ebből a kettőből a legolcsóbb a posta és korrektül ki is írják, ha nincs készleten:
   EU Warehouse: http://bit.ly/2XOvhtq
   DE Warehouse: https://bit.ly/2ZtpLPK

  • Szia!
   Köszönöm a segítséget,sikerült visszaigényelni, és a geek-ről rendelni, ugyan nem Magicsee-t, hanem Beelink gt-t. Abban kérnék segítséget, hogy az usb portokon hogyan lehet pendrive-ot felismertetni? Mert nálam sem mappázó, sem lejátszó program nem látja az usb-t. Tcommandert tettem fel, ahol opcióként az usb megjelenik, de hiányol egy “documents” applikációt felugró hibaüzenetben. Illetve a té sajnos rootoltnak látja, mint a legtöbb tvboxot. Nincs megoldás esetleg a go használatára tvnézésnél? Korábbi verzió vagy unroot vagy bármi? Akár másik box..; )

  • Szia!

   Ugyanazzal a pendrive-al próbálod? Formázd le, esetleg másikkal is próbáld ki. Tegyél fel másik fájlkezelőt is a Play áruházból, hátha ott van a baj.
   A TV GO a legnagyobb szívás az ilyen box-okon. Amin tutira megy az a Mecool KM1, de ezen eredeti Android TV rendszer van. https://www.digiportal.hu/mecool-km1-tv-box-teszt-android-tv-ujratoltve-google-tanusitvany-bezsebelve/ (a hozzászólások részt nézd az oldalon).

  • Szia!
   Köszönöm a gyors választ, nem tudom van-e a boxnak bármi korlátja akár filerendszer vagy méret tekintetében, én a régi lg tv-mben használt 64gigás pendrive-val próbáltam volna filmet nézni a 3.0-s porton, de eddig sikertelenül több mappázó applikációval és filmlejátszóval is, amik szintén nem látják a meghajtót. A formázást megróbálom akkor, köszönöm a tippet, és a mecool boxra vonatkozót is. Nyomon követem most már a fórumokat ígérem. A cikkben lévő geearbest linkről a negatív tapasztalatom miatt nem hiszem, hogy megrendelem, de a geek-en is megtaláltam a km1 tvboxot. Még eldöntöm, hogy olasz vagy spanyol földről rendeljem, ezt a két opciót ajánlja fel az értékesítő.

  • Szia!

   Ha előtte TV-ben használtad, akkor mindenképp formázd le, mert a TV-k titkosítva tárolják a felvételeket, hogy ne lehessen átvinni más eszközre, a pendrive csak abban a TV-ben működik, amivel le lett formázva.

   Bátran merem ajánlani a GeekBuying olasz raktárát, nekem ma jött meg egy füles onnan, a DHL 1 nap alatt szállította, tegnap feladták, ma megkaptam, olyan hihetetlen számomra, hogy még a készülő cikkbe is beleírtam. Nézd meg az azonosítót a DHL nyomon követési oldalán (www.dhl.hu), alig akartam elhinni, de itt van a kezemben a csomag: 3125096656

   Megköszönöm, ha a linkemről kattintva rendeled meg: https://bit.ly/31cswFP

  • Szia!
   Köszönöm a tippet, így már működik.Már azt hittem, hogy a box leírásnál található 32gb korlát nem csupán az sd kártyára vonatkozik, hanem az usb stick-re is..De nem, sőt a tvgoismegy, néhány alap csatornát elindít az Mbetűsökből; ) de a többi kiszűri. Reméljük a KM1-es sokáig működni fog ily módon, a linket is használtam, hátha ez is hamar megérkezik, mint a füles a dpd-vel. Frissíthetem a rendszert, vagy érdemes hagyni a gyári verzióval, mert csak bekavarhat a rootkérdésben?

  • TV Go-nál én csak az ingyenes csatornákkal tudtam kipróbálni, de azok jól működtek. Frissíteni nem kell, azon Android TV rendszer van (nekem jobban tetszik). Az appokat majd úgy tedd fel, ahogy a KM1 teszt alatt írtam, úgy fognak működni. Egér kell majd hozzá.
   A KM1-et nem az olasz raktárból rendelted a DHL-el? A DPD drágább és lassabb.

  • Valóban, visszanéztem, és dhl-lel jön, rosszul írtam elsőre. Az az 5 csatorna tökéletesen működött a beelink-kel is, de a többinél kiírja, hogy rootolt készülék nem támogatott minőségbiztosítási okokból,érthető. De akkor a KM1 nem rootolt ezek szerint ugye? Egy rootcheck app megmutatja, vagy a menüből is látható ez az infó esetleg?

 51. Kedves Lala!
  Lehet, hogy nagyon elvetemült az ötletem, de a Microsoft Teams-et szeretném használni Android rendszeren (szgép vagy telefon tükrözése nélkül). Van egy olyan sejtésem, hogy a Teams az Android TV rendszeren nem, csak az Android OS alkalmazásokon fut. Természetesen csatlakoztatni kellene még egy webkamerát és mikrofont is USB-n? keresztül.
  Alkalmas lehet erre a célra pl. a H96 Max X3 8K TV Box vagy a Magicsee N5 Plus 8K TV Box?
  Előre is köszönöm a segítségét!
  Üdv.:
  Zoltán

  • Szia!

   Elvileg lehetséges, de jól gondolod, mindenképp Android OS Box kell hozzá. Napokon belül itt a következő teszt készülék (ha a NAV is úgy akarja és elengedik a vámon), azon majd kipróbálom.

   Üdv.: Lajos

  • Köszönöm a gyors válaszod!
   Tárgyalóba kell betennem egy Tv-t online meetingekhez. Nem kell tudnia mást a gépnek, csak ezt. Pazarlásnak érzem akár csak egy mini számítógép felhasználását is erre. De bármi egyéb ötletet is szívesen fogadok! 🙂
   Nagyon örülnék, ha esetleg ki tudnád próbálni!
   Üdv.:
   Zoli

 52. Szia, az volna a kérdésem, hogy ezek közül melyik támogatja a magyar ékezetes feliratokat külső feliratfájlból?
  Köszi!

 53. Kedves Lala,
  A tanácsodat szeretném kérni. Kb. fél éve vettem egy használt MiBox3-t, de kiderült, hogy valószínű nem ez lett volna a jó választás. Csak egy internet tévécsatornát szeretnék nézni, ill. hagyni, hogy a háttérben folyamatosan menjen. Ingyen elérhető böngészőn, YouTube-on és saját mobil appon keresztül is. Vidéken lakom, és az egyetlen kábelnet szolgáltatás packet loss-os, amit csak ezt a kütyüt használva fedeztem fel. Korábban a tévécsatornát csak asztali PC-n, böngészőn keresztül néztem, és ott megszakítás nélkül ment akár napokon át, de a MiBox3-n keresztül szakad és gyakran leáll, appon, YouTube-on és Puffin browseren keresztül is. A USB portján keresztül már direkt vezetékkel összekötöttem a routerrel, szóval nem házon belüli ok miatt szakad. A szolgáltató se tud ennél jobbat nyújtani, már többször kijöttek, kicseréltettük velük a kábelmodemet, stb. Szeretném megtalálni a megoldást, hogy ilyen packet loss-os net mellett is folyamatosan mehessen az adás. Ha kell, ehhez veszek másik kütyüt, mert nekem úgy tűnik, hogy ezzel ezt nem fogom tudni megoldani. Milyen megoldást ajánlanál: hardware/software, esetleg konkrét masina?
  Nagyon köszönöm a segítségedet!
  Csaba

  • Szia!

   Konkrét javaslatot nem tudok adni, mert ez nagyon egyedi probléma lesz. Jól értem, hogy PC-n megy a Youtube-on, de a Box-on lévő YouTube-on nem? Ez fura nekem, szerintem ugyanúgy kellene azon is működnie.

  • A Boxon is megy mindenen a tévé, csak egy idő után rendszeresen elakad. Packet lossra 3 érzékeny területről olvastam: online gaming, VoIP, és streaming media. Azt írták, hogy böngészők a kimaradt packet-eket addig kérik, amíg meg nem kapják, és ezért a packet loss PC-n böngészővel általában nem is látszik. De a Boxon a Puffin böngésző is időnként leáll. Arra tippeltem, hogy mivel a Boxnak kisebb a memóriája, mint egy átlag PC-nek, ezért biztos a Puffin is kisebb memóriával tud dolgozni, és nem tud várni, amíg bejön a hiányzó packet. Szóval én arra gondoltam, hogy egy hasonló modell, de több memóriával már esélyes lehet. De nem tudom, hogy jól gondolom-e.

 54. Hello Lala
  Melyik tv box-ot ajánlanád ha elsődlegesen csak a Tarr MobilTV-app-ot szeretnénk használni? Sok készüléken nem megy mert rootoltak. :/

  • Szia!

   Sajnos Tarr MobilTV-vel egyáltalán nincs tapasztalatom. Mostanában a legtöbb Android OS Box root-olt, vagy legalábbis van benne root kapcsoló (de ez miatt már root-oltnak látszik mindig). Az Android TV rendszerű box-ok nem root-oltak, de azokon szerintem nem megy a Tarr appja.

   Üdv.: Lala

 55. SZia,
  Melyik TV okosítót ajánlanád inkább az alábbi 2 közül?
  – Magicsee N5 Plus
  – H96 Max X3
  Édesapámnak venném, főképen a neten online filmeket, sorozatokat néznek, de a jelenlegi TV okosítójuk akadozik, lefagy, újraindul, stb.

  • Szia!

   H96 Max X3 (olcsóbb, kicsit jobb), de ha akarsz bele nagy háttértárat, akkor N5 Plus. Fent találsz hozzá kuponokat és linket. Egyébként mindkét készülék jó választás.

  • Szia Lala,
   Köszönöm szépen a segítséget!
   Akkor a H96 Max X3-at választanám, bár külsőre kicsit “csicsás” :). Van ehhez most aktuálisan érvényes kupon?
   Üdv.: Imre

  • Mekkora tárhellyel szeretnéd? 32,64,128GB?

  • Szia Lala,
   A 64GB-ost, de ha nem lenne túl sok különbség az árban, akkor esetleg a 128GB-ost. Szerinted érdemes a nagyobbat venni?
   Üdv.: Imre

  • Szia!

   Tekerj feljebb itt az oldalon. Ott megtalálod a kuponkódokat, a színes gombokra kattintva pedig a termékek oldalára jutsz el. A legolcsóbb a 32GB-os, ahogy megyünk feljebb úgy emelkedik az ár. Szállításnál az EU Priority Line lehetőséget kell választani, hogy vámmentes legyen. A tárhelyet neked kell elöntened, attól függően, hogy mennyi alkalmazás lesz rajta.

  • Szia Lala,
   Rendben, köszönöm szépen a segítséget!
   Üdv.: Imre

 56. Dr. Iványi Tamás György

  T. Szakértő !
  Kaptam egy android H96 Max Boxot.Tudna valakit ajánlani, aki be tudja állítani (IPTV-re is), mivel én nem értek hozzá.

  • Kedves Tamás!

   Köszönöm a megtisztelő titulust, de közel sem vagyok szakértő. Itt, és a fórumokon javarészben távoli segítségnyújtás működik, javaslom, hogy a lakóhelye közelében keressen egy műszaki beállítottságú személyt, aki tud segíteni a beállításban. Antenna boltok, TV szervizek, vagy hasonló szolgáltatók nagy valószínűséggel fognak segíteni.

   Üdv.: Lajos

  • Köszönöm az infót.

 57. Rendben, köszi az infot!

 58. Süly Tamás

  Szia,

  egy olyan kérdésem lenne, hogy ha leginkább IPTV miatt vennék boxot akkor itt melyiket ajánlanád?
  Külföldön élek és magyar nyelvű csatornákat szeretnék nézni. Olvastam az itt/ott tv szolgáltatásról és
  ott azt írják tv okosító kell vagy box vagy smart tv.
  Nekem egy sharp tvm van amivel sajnos nem tudok iptv appot letölteni (az okos tv része elég gyenge szerintem, viszon a kép es a hang nagyon jó) ezért olvasgattam és rátaláltam honlapotokra.
  Nagyon jók a tesztek csak az egyedüli kérdés bennem az, hogy ha már megrendelem valamelyiket akkor működhet e vele, elvileg mindegyikkel működnie kell ha jól gondolom.

  Köszi a választ előre is!

  üdv:
  Tamás

  • Szia!

   Nem használom az IttOtt TV-t, de az applikációjával már találkoztam.
   Például erre a készülékre lehet telepíteni, el is indul, de a műsor képét sajnos nem tudtam kipróbálni: https://www.digiportal.hu/magicsee-n5-plus-4k-tv-okosito-teszt-kozepkategoriaban-a-legjobb-ssd-beepithetoseggel/
   Nincs rá garancia, hogy jól működik, de arra is megvan az esély, hogy fog működni, ki kell próbálni.

   Üdv.: Lala

  • Köszönöm! Igazából nem ragaszkodom csak az IttOtt TV hez, más alternatíva is szóba jöhet ami működik. Más iptv szolgáltatók is vannak biztosan.
   Beépített merevlemezre nincs szükségem, nekem bőven megteszi pl egy nagyobb kapacitású pendrive.

   Köszi még egyszer a segítséget! Nézelődöm még és döntök melyiket rendelem valahol a középből.

   Üdv:
   Tamás

  • Ezt nézd meg: https://www.digiportal.hu/h96-max-x3-tv-okosito-bemutato-olcso-es-meglepoen-jo-tv-box/

   Ma találtam rá, sokat tud és nem is drága. Szerintem én is veszek egyet és lesz róla teszt is. Állítólag a CoreElec is megy vele rendesen és kadenciahelyesen.

   IPTV szolgáltatókkal nem nagyon vagyok képben, de talán az is megoldás lehet, ha egy itthoni ismerősödtől kérsz egy UPC Horizon GO, vagy egy Digi Online hozzáférést (akinek ilyen kábeles előfizetése van, azok ingyen kapják). Nem tudom, hogy külföldi IP-vel működne-e, de nem kerül semmibe a kipróbálása.

 59. Szia!

  2 boxot néztem ki, a Neten, amik a következők:

  2020 Vontar HK1 4GB, 64 GB Rockchippel ellátva

  A95x F3Smart 4GB, 64GB Amlogiccal ellátva

  Egyáltalán ajánlod valamelyiket, vagy felejtősek.

  Igazából Netflix, HBO GO, YouTube menne rajta, + letöltött filmek.

  Előre is köszi a válaszod.

  üdv Zoli

 60. Üdv!

  Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy ezek közül a médialejátszók közül melyik az, amelyik képes gond nélkül továbbitani hdmi-n keresztül a dts-hd master audio vagy Dolby True hd hangsávokat lekeverés nélkül!? Köszönöm előre is a választ!

  • Szia!

   Ebben sajnos nem tudok segíteni. Talán a Beelink GT-King Pro lejátssza ezeket a hangokat is, de kipróbálni nem tudom, és sajnos az Amlogic S922X-H SoC doksiját sem találom sehol, ebben talán le lenne írva.

   Üdv.: Lala

 61. Szia Lala!
  Segítséget szeretnék kérni. Sajnos az idén az AH. a mindig tv Extra “fejlesztése” során a sugárzott adások frekvenciáit a H.265/HEVC szabványra cseréli. Eddig nekem az adást a tv-ben levő kártyaolvasó kódolta. Egy távirányító elég volt…. Most ez már nem lehetséges mert a tv-m nem tudja a szabványt. Küldtek egy különálló beltéri “CSODÁT”. Semmit extrát nem tud, felvétel lejátszás nem lehetséges, nem ismer fel semmi külső meghajtót. De cserébe pár naponta belassul , lefagy . Ilyenkor az áramtalanítás segít csak, akkor meg mindent elfelejt….:(. Cserélni szeretném és az android boxok közül láttam egy-két igen jót. Lehetséges ezekhez külső Usb-s conax kártyaolvasót csatlakoztatni? És ha igen milyet tudnál ajánlani és hol szerezhető be? ( AZ Amiko A4, – A5 készülékeket néztem amibe gyárilag be van építve, de egy kicsit jobbnak tűnnek a fent leírt boxok.:). Válaszod előre is köszönöm!

  • Szia!

   A fenti Android TV Box-ok közül semmiképp NE vegyél a MinDig TV-hez, nem arra való, ha van is benne tuner, Conax olvasó nem lesz.
   Ami neked kell az egy DVB-T2-es set-top-box.
   – Az Amiko A4 / A5 elég régi modell, memória sem sok van benne. Nem rossz készülék, de kicsit eljárt felette az idő. Azt viszont csinálhatod, hogy a neten rendelsz egyet, kipróbálod, és ha nem jött be, akkor 14 napon belül visszaküldheted.
   – Egy jobb Enigma2-es rendszerű készülék már inkább való TV-zésre, viszont ott nincs olyan sok multimédia alkalmazás. Pl. Vu+ Zero 4K DVB T2/C tunerrel. Ehhez kell egy kis szaktudás is, de meghálálja a ráfordított időt.
   – Középkategóriában jó lehet az Amiko Mira X His-3000, viszont ott maximum Youtube van.

  • Köszönöm a gyors választ!
   Megnéztem az általad most ajánlott készülékeket, de inkább android rendszerű lenne jó számomra. Lehet kipróbálom akkor az AMIKO A4/A5 közül valamelyiket.
   De lehet rosszul kérdeztem. Volt régebben egy ALCOR DTV CONAX nevű tv tuner. Bár dvb-T2-est tunert sajnos nem találtam… Alkalmas lehet egy hasonló, android boxokhoz?

 62. Zsarnai Ferenc

  Szia Lala!
  A segítséged szeretném kérni. A házunk végében van egy sütögető, odavezettem a gigabites vezetékes netet. A falra tettem egy régi LCD tv-t (van benne HDMI). Olyan mediaboxot keresek, ami nagy sebességű vezetékes netre kapcsolódik, egyszerűen letölthető és akadás nélkül fut rajta a Youtube (de legalább a böngésző, amiből el tudom indítani), a Spotify, a Netflix, az HBO Go és a rendes tv adásokhoz a Telekom TV GO-ja (azt olvastam, hogy ezt alapból blokkolja a szolgáltató, csak táblagépen és telefonon működik-nem tudom, ez igaz-e). Van egy bluetooth-billentyűzetem touchpaddal, azt kell még tudja kezelni. Egyéb igényem nincs. Fő szempont a tökéletes működés. Ha ez csak valamilyen windows-os mini PC-vel oldható meg, az is érdekelne. Előre is köszi a javaslatokat.

 63. Mikuska Tibor

  Bocsi Thomson 65ud6326tv van okosito nélkül lehet e hbo go varàzsolni rá.köszönettel

  • Nézd meg a smart menüjében a letölthető alkalmazások között, ha nem találod, akkor nem lehet rátenni.

 64. Ágnecz László

  Szia!

  A wifi routerem kb 10 m-re van a tv től. Ezért szempont a megbízható átvitel
  A fentiek közül melyik okosítót javaslod?

  Üdv: Laci

 65. Üdv!

  Vettem egy HK1 Android 9.0 TV Box-ot (távirányítóval 2GB RAM + 16GB ROM) bátyámnak ajándékba, de amiért vettem az sajnos nem az igazi.
  HBO GO és Netflix miatt kellene, mert nem okos tévéje van.
  HBO GO play áruházból letöltve, de nálam is hasonlót produkál, mint pár korábban érdeklődőnél, hogy nem támogatott az eszköz.
  Próbáltam több módszerrel korábbi verziókat is kipróbálni, pl. APTOIDE segítségével is, meg simán apk telepítő fájlokat, de akkor meg arra panaszkodik, hogy nem támogatott verzió, frissítsek. Egész koraival is ezt írta, de egy elég friss verzióra is. A netflix-et nem is látja az áruházban, persze van rajta gyárilag, de angol nyelvű, azzal meg bátyám nem boldogul, nem tudja elolvasni így a megnézendő tartalom leírását.
  Kerestem a forgalmazót, hogy ez nem az igazi így, de nem tudtak segíteni, csak vásároljam le másik termékre vagy visszafizetik az árát.

 66. Sziasztok!

  Tv box vásárláson gondolkodom, ebben szeretnék egy kis segítséget kérni!
  Az általános funkciókon kívül játékra is szeretném használni.
  3 típusban gondolkodom, ebben kérnék tanácsot, melyik lenne szerintetek a legmegfelelőbb, legjobban használhatóbb?

  – Ugoos Am6 Pro
  – Beelink GT-King
  – A95X Max Plus ( Erről lehetne egy tesztet is írni az oldalra szerintem )

  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Szia!

   A fentiek közül szerintem a Beelink GT-King a legjobb választás. Állítólag újabban már légegeres távval küldik, de ezt nem mondom 100%-ra. Van hozzá CoreElec is, ha később ezt is kipróbálnád. A Banggood-nál most 99,99$-ért megveheted: http://bit.ly/2m7dtLf

   Veszel mellé egy kontrollert a játékokhoz és szerintem olcsóbban jössz ki, mint a többi típussal. http://bit.ly/2QpAipY

  • Köszi a választ!

 67. Havancsák Károly

  Kedves Lala!
  Karácsonyra tv-box-ot vásároltunk, főképpen azért, hogy HBO GO-t nézzünk a tévénken. Box tipusa:Mini PC A5X Max Android 9.0, TV Box, Médialejátszó 4K, 4 GB RAM, 32 GB ROM, Bluetooth, Netflix + I8 billentyűzet
  https://www.emag.hu/mini-pc-a5x-max-android-9-0-tv-box-medialejatszo-4k-4-gb-ram-32-gb-rom-bluetooth-netflix-i8-billentyuzet-10/pd/DSZ586BBM/?X-Search-Id=6f998104747e1b324ca6&X-Product-Id=50717761&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view Problémám az HBO GO-val van, Play Store-ról letölti az alkalmazást, telepíti és (sajnos) megyítás után hibaüzenetet küld : Nem támogatott támogatott eszközön próbálja használni. Wifin és hálózaton is. Köszönöm a segítséget.

  • Kedves Károly!

   Fentebb megtalálja a megoldást a problémára. Ahogy írtam, fel kell tenni az Aptoide TV alkalmazás áruházat: https://aptoide-tv.hu.aptoide.com/ és onnan telepíteni az HBO GO alkalmazás előző verzióját.
   Sajnos az HBO szűkítette a támogatott készülékek listáját. Érdemes nekik is írni pár keresetlen szót, hátha a következő verzióban feloldják a korlátozásokat. Sokakat érint ez a probléma.

  • Havancsák Károly

   Köszönöm.

  • Mészáros Kristóf

   Tisztelt Károly!

   Kérnék egy szívességet!

   Megnézné nekem, hogy a Plex alkalmazás letölthető és elindítható-e a Mini PC A5X Max-on?

   Köszönöm!

   Üdv: M. Kristóf

 68. Szia Lala!

  A napokban megleptem a családot egy Philips 43PUS7303/12 4K smart TV-vel, és egy XBOX One X konzollal.
  A konzol brutál szép képeket ad, de a műholdas UPC a HD tartalmakat sem adja szépen, és akkor még ott vannak a sima mezei adások.
  Kérdésem, hogy a Humax UD-FOX/HD beltéri egység lecserélésével javíthatok ezen?
  Innen már adja magát a következő kérdés, mit ajánlanál?

  Köszönöm a segítséged!

  Kicsit elkapkodtam a küldést, még egy kérdésem lenne.
  Telenor Home+ L előfizetés alapján alternatívát látok a MyTV csomag használatára.
  Nem ragaszkodom a UPC-hez… talán csak a Spíler2 csatorna fog hiányozni.
  Várható a képminőségben javulás, vagy maradjak UPC előfizető egy jobb beltéri egységgel, illetve térjek át CI+ kártyaolvasós megoldásra?

  Ismét köszönöm! : )

  • Szia!

   Az XBox gondolom 4K képet ad, azzal nem fog tudni versenyezni sem a UPC Direct, sem a Telenor. Az SD csatornák olyanok amilyenek, a HD-nak már jónak kellene lennie. A Humax beltéri HD képes, a beállításokat nézd meg, hogy a TV felé is valóban 1080p képfelbontás megy-e. Lecserélni nem érdemes, nem lesz szebb a kép.
   Youtube-on tudsz nézni 4K tartalmakat, ehhez pedig elég a TV tudása, de beépített média lejátszó is van benne, így tölthetsz is le filmeket a netről.

   A TV-ben elvileg van műholdas tuner is, esetleg kipróbálhatod a kódolatlan csatornákon, a CI+ modul pedig jó választás lehet, nagyobb kényelem, eggyel kevesebb távirányító.

  • Köszönöm!

   A Humax beltéri pdf használatiját mellékelem, abban azt látom, hogy MPEG2 a kódolása.
   Ezért gondolkodtam egy másik beltériben, vagy a CI+ modulban.

 69. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni. Smart tvBoxot keresek, linuxos belso (utp kabelen) hálózatra (> Vu+ Solo 4K), melyen az alabbi appok futtathatóak:
  – HboGo
  – Upc Direct Now
  – Dream Player (< Vu+)

  Felvetel es lejátszás a belső halozat-ra/-ról.

  Előre is köszönöm a segítséget!

  • írtam a Mi Box S oldalon is. HBO GO rendben lesz, UPD Direct működik az Android OS rendszerű box-okon, meg talán a Dream Droid is elfut egy OS Box-on (nem próbáltam). Az Android TV rendszert ne próbáld, azon csak az HBO GO fog menni.

 70. Helli mindenki!
  Nos én is beszereztem egy androidos tv boxot, de a legnagyobb szívfájdalmam, hogy az ext3-as vinyóimat nem akarja használni. Azt írja hogy csatolva, de semmilyen média lejátszó app nem látja. Azért ez nagyon durva.

  Van erre esetleg valami megoldás?

  Próbaképpen megadtam neki hogy ez egy cserélhető médiatár, erre leformázta az elavult vfat-ra. Nos erre mégis hogy tegyek fel egy 4K-s filmet?
  Az MS tudásbázisa szerint:
  Amennyiben 200 megabájtnál (MB) nagyobb kapacitású meghajtókat vagy partíciókat használ, lehetőség szerint ne FAT fájlrendszert alkalmazzon, mert a kötet méretének növekedésével a FAT rendszerű fájlkezelés teljesítménye gyorsan csökken. A FAT-partíciók legfelső mérethatára Windows NT rendszerben 4 gigabájt
  A 4K-t nemcsak Youtube-on, vagy Netflixen szeretném kihasználni.

 71. ÜDV. LALA ! Szeretnék egy boxot venni , műholdas tv adást nézek amico beltérivel . Most kötötték be az optikaiszálas netet 1000 és ezt kihasználva szeretnék tv műsorokat és filmeket nézni esetleg játszani Lan kábelen vagy wifin de a wifi csak 100 at tud max ha jól tudom sebességben . Melyik boxot ajánlod ami tudja az 1000 es sebességet és hosszútávon kiszolgál minőségben . 4k hdr stb. Köszönöm. Mennyit érdemes áldozni rá ?

  • Szia!

   Gigabites LAN mostanában csak a drágább box-okban van, nem írtad, hogy mennyit szánsz rá így szerintem nézd meg a Beelink GT1 mini – 2 típust, ez gigabites LAN-al rendelkezik.
   http://bit.ly/2D2Wxuv

 72. Tóth István

  Köszönöm az információt, ha sikerül a megoldás ismét jelentkezem.

  Üdv: István

 73. Tóth István

  UI: A nem támogatott eszköz, ebben az esetben akár az LG tv készülék is lehet?

  Üdv: István

 74. Tóth István

  Természetesen, WiFin keresztül működtetem!

 75. Tóth István

  T Szakértő!

  Köszönöm gyors válaszát. Úgy érzem tartozom még az alábbi információval: Az N5 Nova okosítót az LG 32″-os tévével kapcsoltam össze, igy szeretném a HBO GO.-t nézni! Itt jelentkezik a fentebb említett probléma!

  Üdvözlettel: István

 76. Tóth István

  T. Szakértő!

  A napokban érkezett meg a Magicsee N5 NOVA 4K TV okosító. Ezt főleg az HBO GO miatt rendeltem meg.
  Beüzemeltem, letöltöttem a Play áruházból a szükséges appot, de azt írja ki ,hogy az HBO GO alkalmatást, nem támogatott eszközön próbálja használni.

  A laptopon, amin Windows 7 Ultimate van már két éve használom. ezt a probléma megoldható?? Sajnos én nem sokat értek a számítástechnikához. Üdvözlettel: István

  • Kedves István!

   Az HBO Go alkalmazás újabb verziója csak WiFi kapcsolaton keresztül működik (legalábbis, ami telefonra való), lehet, hogy ez a gond. Ha ez nem oldja meg, akkor le kell rá tölteni az Aptoide TV nevű alkalmazás áruházat és abból lehet egy régebbi verziójú HBO Go app-ot feltenni, ami működik.

   Üdv.: Lala

  • Magas Ferenc

   Szia! Én is vettem egy magicsee M5 novát, nekem a tv-t go-t nem indítja el!!! Vajon miért??? Vettem egy xiaomi okostévét,arra pedig nem lehet letölteni a magyar tv-go-t!!! Csak a szlovák,román,cseh,máltait hozza elő a play áruház!!! Németben szeretném használni!!

  • Szia!

   Sajnos nem fog menni rajta a TV GO, bővebben itt: https://www.digiportal.hu/magicsee-n5-nova-tv-box-teszt-legegeres-ar-ertek-bajnok/
   Valójában még nem is találkoztam olyan box-al ahol kifogástalanul működött volna a TV GO.

   A Xiaomi okos TV-n Android TV rendszer van, arra sajnos egyáltalán nincs is TV GO.

   Üdv.: Lala

 77. Szia ! 2013-ban vásároltam egy LG Smart 3d tv-t de ezekről már eltünt a YouTube mivel nem frissítik már ezeken, csak YouTube használatra illetve nézésére elég lenne csak egy Xiaomi Mi Box S-t vennem ?
  Köszönöm.

  • Szia!

   Bőven elég, még sok is hozzá. Lesz egy csomó mindened még a YouTube-on kívül.

   Üdv.: Lala

  • Köszönöm a választ. Még egy kérdést a Xiaomi-t a mobiltelefon felfogja gondolom ismerni és ha a mobilon a youtubot nézem akkor automatikusan a tv is átvált rá ha akarom ?

  • Igen, persze, az Android TV Box-on is be kell jelentkezni ugyanazzal az accounttal, mint a telefonon és szinkronban lesz mindkettő. Sőt a Xiaomi-n lesz képernyőtükrözés(chromecast) is telefonról a TV-re.

 78. Kulin Gábor

  Szia,

  Szeretnék egy boxot vásárolni , de lehetőség szerint DVBC tunerrel. Jelenleg DIGI előfizetésem van viszont van olyan kódolt csatorna amihez kell a CI kártya. Van olyan box szerinted amiben van CI foglalat is vagy a kártyát csak hagyjam bent a TV-ben a boxon meg csak simán állítsam be a csatornákat és majd a tv kódolja a ci kártyával amit kell.

  Köszönöm a véleményedet -válaszodat .

  • Sajnos ilyen Android TV Box-ok között nem fogsz találni CI+ modulfogadósat. DVB-C tuner van, lásd a lista utolsó szereplőjét, de ezzel csak a kódolatlan csatornák fognak menni.
   Az úgy nem működik, hogy TV Box-al fogod a csatornát és a TV-ben lévő modul dekódolja.

   Egyetlen egy típusú box van, ami megfelelne a kritériumoknak, az új Dreambox One, de abból eddig még csak DVB-S műholdas tunerrel szerelt verziót láttam, viszont a CI+ modult fogadja.

   Szerk: Most nézem, hogy a Dreambox One csak kártyát fogad, modult nem, így ez is kilőve…

  • Kulin Gábor

   Nagyon köszönöm akkor marad a 2 távirányító. Faszák az írások csak így tovább.
   Minden jót Neked

  • Szia! Szeretnék egy tv okosítót vásárolni x96 mini android tv boxról mi a véleményed? Film nézésre szeretnénk használni
   H96 max rk 3318 okos tv box androidot is néztük szerinted érdemes lenne valamelyiket megvásárolni?

  • Szia!

   A X96 mini ajánlott box, fentebb van hozzá link is. Viszont, ha RK chipes box is megfelel, akkor jobb választás a Magicsee N5 NOVA.

   X96 mini: http://bit.ly/2YQMOAP
   Magicsee N5 NOVA: http://bit.ly/2ZsCEdZ

  • Kalocsai Robert

   Nagyon sok olyan androidboksz létezik amiben van kártya olvasó! Például: Amiko A4 comb. beépített Conax kártyaolvasójával alkalmas Conax kódolású csatornák vételére is. DVB-S/S2 ,DVB-T/T2 földi és DVB-C kábeles. Octo Core 2,0 GHz processzor Amlogic S905. RAM: 1 GB DDR3 Flash memória: 8 GB

   AMIKO A5 COMBO Gyorsabb a 2 GB RAM DDR3 és 16 GB Flash eMMC. 1 Gbit Ethernet. CPU: A53 1.5 GHz quad 64bit. GPU: Pentacore Mali-MP450. Android 7.1.2 / dual boot Enigma2. Enigma2 OpenATV. YouTube 4K. 4K Netflix. IPTV STB + Stalker

   WeTek PLAY2 ebbe is lehet tenni kártyát. De amelyikbe nem lehet usb-s kártya olvasót is lehet kapni. mindegyik hez van egyedi firmware amivel jobb mind a gyári.

   DigiTV kábel: Fontos, hogy a modul és a kártya össze van párosítva, a modult másik kártyával nem lehet használni

   Mecool K7 megrendeltem a te Kupon: GBCNMEK7 alapján köszönöm Lala!

  • Szia!

   Igen, a felsorolt box-ok Conax rendszerű kártyát tudnak fogadni, a Digi (kábelen és műholdon is) Nagra-t használ beltérihez, vagy modulhoz párosítva. Szóval egyik beltéri sem fogja kezelni.
   Ráadásképp legújabban a kártyával egybeépítve adják a modult, így aztán végképp esélytelen csak a kártyát használni.
   Így néz ki a legújabb modul:
   Digi Smart Cam Plus

   ui: Legközelebb, ha esetleg rendelsz még, akkor kattints a fenti gombokra és utána rendeld meg(sajnos most nem így történt). Ez neked nem kerül többe, de mi kapunk a vásárlásod után egy pici jutalékot, amiből vehetünk újabb tesztkütyüket. 😉

 79. Helló!

  Esetleg tudsz olyan boxot ajánlani ami aránylag alacsony árfekvésű és normálisan fut rajta az HBO GO és a Horizon GO. A Horizon a nehézkesebb mert ismerősök szerint észreveszi az UPC hogy külső kijelzős eszköz és kidobja a lejátszás során.

  Köszönöm a segítséget!

  • Szia!

   Az HBO GO-ra több eszközt is tudok ajánlani, viszont a Horizon GO-t nem tudom, hogy melyiken menne stabilan. Lehet, hogy tudok rá rövidesen regisztrálni, és akkor a következő teszteknél kifogom ezt is próbálni.

 80. Galambos Péter

  Mester!
  Végre úgy néz ki, hogy mivel romlóban van a régi TV-m- áttérhetek az okos TV-re! De az alapvető kérdésem-mivel teljesen kezdő vagyok ebben a műfajban- mit vegyek?, melyik lesz tovább frissíthető? Csak a Youtube érdekel!
  – Okos TV (van a családban 5-6 éves ami már lebutult),
  – vagy box?

  Kösz!
  Péter

  • Szia!

   Vedd meg a mostani legokosabbat, buta TV-t szerintem már nem is lehet kapni.
   Amúgy én is ebben a cipőben mozgom, lett egy szép vízszintes csík a 6 éves tévémen, úgyhogy lassan cserélni kell. OLED-re vágyom, de a pénztárcám mást gondol erről 🙂
   Box-ot akkor vegyél mellé, ha kevés a TV tudása, pl. média player szempontból. Youtube, HBO GO, Netflix már megy a TV rendszereken is, felesleges hozzá külön box.

 81. Szia. Mi a véleményed 4K filmek hálózaton vagy (pl MI Box S esetén) wifin (5GHz) való lejátszásával kapcsolatban? Jelenleg NAS-ról “gagyi” TV okosítóra ez nem működik, de szerintem az okosító hardvere gyenge hozzá. Köszi a választ!

  • Szia!

   4K filmeknél már sokat számít a sávszélesség, egy 5GHz-es WiFi nem biztos, hogy elég hozzá, a legjobb egy gigabites LAN csatlakozó lenne. A Mi Box S-en nekem a Youtube 4K ment akadozás nélkül, de egy letöltött film esetében, már lehet, hogy kevés a sávszélesség.
   Én mindenképp olyat választanék, amin van gigabites LAN, ilyen pl. a Beelink GT-King, de a Beelink GTmini-A is jó lehet, utóbbin ráadásul Android TV rendszer van.

 82. Magas Ferenc

  Szia! MAG324/25- ről tudnál-e valamit!! Köszönöm!!!

  • Szia!

   Sajnos ezeket a készülékeket nem ismerem, nem volt még dolgom vele.

   Üdv.: Lala

  • Barnóczky Gábor

   Szia! A Horizon Go és HBO Go lenne csak nekem fontos,illetve a gyereknek ezert az egyszerű kezelhetőség is szempont.
   Mit javasolsz?

  • Szia!

   Xiaomi Mi Box S, vagy Mecool KM1. A Horizon GO-t kicsit trükkösen kell feltenni és kell hozzá légegér is, de az HBO GO jobb rajta.

 83. Ehhez mit szólsz? https://www.strong.tv/hu/products/ip-tv-receivers/srt2402
  A memóriát kevésnek tartom (1gb), de nekem elsősorban a földi adások vételére kellene, másodsorban internetes tévézésre, erre is inkább azért, hogy ne a laptop legyen a tvre kötve. Játékra nem igazán, nincs rá időm, de szerintem ahhoz egyébként is inkább egy igazi játékkonzol kell.

  • Ez egy sima Amlogic S905D procis box. Kicsit már régi, de nem is ez a baj, hanem az 1GB memória és a 8GB Flash. Lassú lesz, talán még a tévézésnél is érezhető lenne a lassulás. Ahogy nézem 25000-Ft az ára, ez kb. 86$. Ez a box ugyanezt tudja csak 2GB RAM és 16GB ROM van benne 54$-ért
   Mecool KI PRO: http://bit.ly/2Yh6e1n

   Ez Amlogic S912 procis box, drágább ugyan, mint a Strong, de sokkal gyorsabb is, és 3GB/16GB memóriával rendelkezik:
   Mecool KIII Pro: http://bit.ly/2FCRFy5

   Én a Strong-ot kihagynám, tényleg kevés benne a memória és a tárhely, döcögős lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .