banner

Alfawise PS-16-ME Pro okos konnektor teszt

Ebben a rövidke tesztben az Alfawise PS – 16 – ME típusjelzésű okos konnektort mutatjuk be. Az okos konnektor egyszerűbbé és modernebbé teszi bármelyik háztartást, a segítségével automatizálhatjuk berendezéseink működését.

Az okos konnektor egy kemény karton dobozban érkezett, amiben csak magát az eszközt találjuk meg és egy nagyon rövid, többnyelvű leírást hozzá. A leíráson van néhány QR kód, amire szükségünk lesz a telepítés során.

Maga a konnektor egy viszonylag kompakt méretű eszköz, csak egy EU szabványú dugalj és egy több színben világító gomb van rajta. A gomb segítségével manuálisan is be- illetve kikapcsolhatjuk az okos konnektort. A készüléket Kínában gyártották, de megfelel minden EU szabványnak, CE jelölés is van rajta, valamin RoHS megfelelőségi bizonyítvánnyal is rendelkezik. 90-250V feszültségig biztonsággal használhatjuk, a csatlakoztatott fogyasztó maximum 10A áramot vehet fel (ez azért nagyon sok). 4000V-ig túlfeszültség, illetve villám védelemmel is rendelkezik, valamint az anyaga égésálló ABS műanyagból készült, nagyobb zárlat esetén sem fog kigyulladni.

Na de mitől is lesz okos egy konnektor? Attól, hogy az okos telefonunkra telepíthetünk egy alkalmazást, amivel WiFi-n keresztül vezérelhetjük gyakorlatilag a világ bármely pontjáról. Egyetlen gombnyomással ki-be kapcsolhatjuk, késleltető időzítést állíthatunk be, hogy mennyi idő elteltével kapcsoljon ki, vagy akár menetrendeket is létrehozhatunk, hogy melyik napokon mikor kapcsoljon ki, illetve be. Egy nap akár többször is be és kikapcsolható automatikusan a konnektor. A vezérlését egyszerűen megoszthatjuk a család többi tagjával, így egyszerre többen is hozzáférhetnek a konnektorhoz applikáción keresztül.

A telefonra, vagy a táblagépre telepítsük fel az App Store-ból, vagy a Play áruházból ingyenesen elérhető eWeLink nevű alkalmazást. A megkereséséhez segítséget nyújt a használati útmutatón található QR kód, amit beolvasva rögtön az alkalmazás letöltéséhez visz minket. A telepítés után egy rövid regisztrációt kell elvégezni, hogy használatba vehessük az alkalmazást. Az Alfawise okos konnektort helyezzük áram alá, majd a telefonon legyen bekapcsolva a WiFi mellett a Bluetooth is. Kattintsunk az eWeLink applikációban a + gombra, majd válasszuk ki a WiFi hálózatunkat és adjuk meg a jelszavát (csak a 2,4GHz hálózatokat támogatja). Tartsuk 5 másodpercig nyomva a konnektoron található gombot, ezzel belép a párosítás menübe. Ezt követően a telefon automatikusan megfogja találni az eszközt és telepíti azt. Végül tetszőleges nevet adhatunk neki, és már kész is vagyunk a telepítéssel, máris használatba vehetjük. Az alkalmazásba akár 150 konnektort is felvehetünk, a megadott nevek alapján könnyen megkülönböztethetjük őket.

Egy okos konnektor felhasználása szinte korlátlan lehetőségeket tartogat, bármilyen készüléket kapcsolgathatunk vele. Csak néhány példa a használatára: Vezérelhetjük vele nyáron a klímát, mielőtt hazaérnék bekapcsoljuk és már a lehűtött lakásba fogunk megérkezni. Este pl. bekészíthetjük a kávéfőzőt, reggel pedig a beállított időben bekapcsol és mire kiérünk a konyhába már vár a meleg, gőzölgő kávé. A vasaló esetében is hasznos lehet, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy kihúztuk, akkor csak kapcsoljuk le a konnektort a telefonunkról.
Nekem legutóbb a karácsonyfa világítást kapcsolgatta. Mindennap reggel be, majd kicsit később kikapcsolta, délután sötétedés után megint be, későeste pedig kikapcsolta, ettől vagányabb karácsonyfa világítást nem nagyon tudok elképzelni, soha nincs elfelejtve a bekapcsolása.

A fenti funkciók mellet az Alfawise PS-16-ME okos konnektor ráadásul kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Home rendszerekkel is, könnyedén integrálható hozzájuk, ami után már hangutasítással is vezérelhető a konnektorhoz csatlakoztatott eszköz, berendezés.

A lent található kuponnal most nagyon kedvező áron lehet hozzájutni, a szállítási mód gyakorlatilag mindegy, mert a kis értéke miatt vámkezeltetésre nem lesz szükség.

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .