banner
A95X MAX II TV okosító box teszt

A95X MAX II TV Okosító teszt – Bővíthetőségből jeles

Az A95X MAX II TV Box első ránézésre egy átlagosnak tűnő készülék, de ha jobban megnézzük, akkor azonnal kiderül, hogy mégiscsak kiemelkedik egy kicsit a versenytársai közül. Amlogic processzor, elegendő memória, Android OS, gigabites LAN minden együtt van, hogy a nappali multimédiás központja legyen.

Az A95X MAX II elődjét mi is bemutattuk korábban az oldalon, ez a 2-es verzió külsőleg teljesen megegyezik vele, de belsőleg nagy változásokon esett át. Immár a jelenlegi legnépszerűbb Amlogic S905X3 CPU dolgozik benne is, és ha nem is a legújabb, de az Android 9-es verziója fut rajta. Mégis amitől egy kicsit különleges ez a készülék, az a beépíthető 2,5″-os háttértárral való bővíthetőség. Lehet beletenni HDD merevlemezt és SSD meghajtót is, amivel a belső tarhely jelentősen kibővíthető, így akár a letöltött filmeket is tárolhatjuk rajta.

A95X MAX II Android TV Box

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 72,99 $ – EU Raktár (CZ)

Kupon kód:

Vásárlás

Mi van a dobozban?

Az A95A Max II TV Box szép, dizájnos dobozban érkezett, rajta a készülék fotójával. Belül megtaláljuk magát a TV okosítót és a tartozékait. Kapunk hozzá teljesméretű távirányítót, hálózati adapter, HDMI kábelt és néhány csavart a merevlemez rögzítéséhez. Van többnyelvű használati útmutató is, de a magyar hiányzik belőle. A távirányítóhoz elemeket ezúttal sem kapunk, a 2db AAA méretű telepet nekünk kell beszerezni hozzá.

A kapott tartozékok listája:

 • A95X Max II TV Box
 • Távirányító
 • HDMI kábel
 • Hálózati adapter
 • Használati útmutató

Az A95X Max II dizájnja

Az A95X Max II TV Box az átlagostól kicsit nagyobb készülék, ennek a merevlemezzel való bővíthetőség az elsődleges oka, hiszen kell annak is hely. A doboz teteje egy mozdulattal levehető és ugyanilyen kényelmesen vissza is tehető. Az előlapon van egy egyszerű, kék színű kijelző, amin az óra mellett néhány rendszerikon is megjelenik. A kivitelezése jó minőségű, a dizájn viszont teljesen átlagos, jól néz ki, de semmi extra.

Hardveres felépítés

Az A95X Max II TV okosító motorja az Amlogic S905X3 négy magos SoC, ami tartalmazza a grafikus megjelenítésért felelős Mali-G31 MP2 GPU-t is. A készülék maximum felbontás 4K@75Hz UHD, azaz 2160p@75Hz, de képes megjeleníteni akár a 8K tartalmakat is. Memóriából a stabil működéshez szükséges optimális mennyiséget kapta, ami 4GB, tárhelyből pedig 64GB eMMC terület áll rendelkezésre, azonban ebből a rendszer elfoglal egy kicsit. A tárhely miatt azonban nem érdemes aggódni, hiszen csak teszünk bele egy normál SATA csatlakozó SSD, vagy HDD meghajtót és máris rengeteg helyünk lesz, amin akár a letöltött filmjeinket is tárolhatjuk. Említést kell még tenni a készülék hűtéséről, ami teljesen passzív és a merevlemez körül található dizájnos réz hűtőborda segítségével – még teljes terhelés esetén is – nagyon hűvösen tartja a készüléket.

Technikai paraméterek

 • OS: Android 9.0
 • CPU: Amlogic S905X3 Quad-core Cortex-A55
 • GPU: ARM Mali-G31 MP2
 • RAM: 4GB DDR3
 • ROM: 64GB eMMC
 • WiFi: 2.4G/5G WiFi
 • Bluetooth: Bluetooth 4.2
 • LAN: 1000M (gigabit)
 • Memóriakártya: Micro SD kártya, támogatott méretek: 4GB/8GB/16GB/32GB/64GB
 • USB csatlakozás: 1 x USB 2.0, 3 x USB 3.0
 • AV csatlakozó: 3.5mm jack CVBS 480i/576i SD kimenet
 • Tápcsatlakozó: 5.5mm jack
 • HDMI csatlakozó: HDMI 2.1, 4K x 2K@75 max. kimeneti felbontás. Támogatott módok: 3D, HDR, CEC és HDCP 2.2
 • SATA interfész: 2.5 colos HDD 500G / 1T / 2T (Teljesítmény felvétel <4W)
 • S/PDIF hangkimenet: S/PDIF OUT
 • Méretek: (hossz x szél x mag): 13.00 x 13.00 x 4.50 cm
 • Súly: 0.2600 kg

Csatlakozók az A95X Max II TV Box-on

A készüléken ezúttal is minden szükséges ki- és bemenet a rendelkezésünkre áll. Külön érdemes kiemelni a gigabites sebességre képes LAN portot, valamint az oldalt található USB 3.0 nagy sebességű csatlakozót. Ezekkel még a nagyobb méretű filmeket is villámgyorsan a készülékre másolhatjuk. A tárterületet az SSD mellett még SD kártyával is bővíthetjük, ebből a gyártói leírások szerint  maximum 64GB méretűt kezel, de érdemes megpróbálni nagyobb méretűvel is, valószínűleg azzal is működni fog. Említésre érdemes még az optikai audió kimenet, ide külső házi-mozi rendszert, vagy akár csak egy egyszerű soundbart-t is csatlakoztathatunk.

Az A95X MAX II csatlakozói

 • HDMI 2.1 , 4Kx2K@75 , HDCP 2.2
 • LAN RJ45 – max. 1000 Mbit
 • 1 x USB 2.0 hátul
 • 3 x USB 3.0 oldalt
 • SPDIF optikai audio kimenet
 • AV analóg TV kimenet (kábel nélkül)
 • DC adapter port
 • SD kártya olvasó – oldalt, max. 64GB
 • Kensington zár

WiFi kapcsolódás

Természetesen vezeték nélküli WiFi adapter is van az A95X Max II TV okosítóban. Ebből egy dualband kapcsolódásra képes adaptert kapott, ami a 2,4GHz-en üzemelő hálózatok mellett már képes a nagyobb sebességű 5GHz-en lévőkhöz is kapcsolódni, közismertebb nevén WiFi5. A WiFi antennái rejtettek, a készülékházon belül találhatóak meg és 2T2R átvitelt biztosítanak. Bluetooth eszközeink csatlakoztatására is képes a készülék, így egyszerűen bővíthetjük ilyen rendszerű egérrel, billentyűzettel, légegérrel, de akár külső BT hangszóróval is összepárosíthatjuk.

A méretes távirányító

Az A95X Max II TV Box távirányítója normál méretekkel rendelkezik, szinte minden funkcióhoz található rajta dedikált gomb. Egy kis programozás után a TV alapfunkcióit is képes vezérelni, ehhez útmutatást a távirányító hátulján fogunk találni. Kényelmesen kezelhető, pont jó méretű, a gombok pedig alig kattognak. Azonban sajnos csak infra rendszerű, és ugyan a kurzort tudjuk vele mozgatni, de nem olyan kényelmesen, mint, ha egy légegérrel tennénk. Én javaslok egy egyszerűbb giroszkópos légegeret a készülék mellé, amivel sokkal jobb és egyszerűbb lesz a kezelése. A távirányírtó 2db AAA méretű elemmel működik, ami ezúttal sem az alapcsomag része.

Szoftveres tulajdonságok

Az A95X Max II egyelőre még „csak” az Android 9.0 operációs rendszer futtatja, abból is az Android OS rendszerűt. Ez annyit jelent, hogy a kifejezetten TV-re optimalizált applikációk mellett lehetőségünk van a Play Áruházból telepíteni mobileszközökre valókat is. Ennek az a hátránya, hogy időnként kell mozgatnunk az egérkurzort is, ehhez van dedikált gomb a távirányítón, de mint fentebb említettem egy légegér beszerzése nagyban megkönnyíti a napi használatot. A szoftver egyedi kezdőfelülettel rendelkezik, de a többi menü pont kinézete a gyári Android felület, ami jól és egyszerűen használható. A készülék szoftverét online is lehet frissíteni, próbáltam új verziót letölteni, de azt írta, hogy a rajtalévő jelenleg a legfrissebb.

Az A95X MAX II első bekapcsolása

Az első bekapcsolást követően egy telepítő menü üdvözöl minket, ahol elvégezhetjük az alapbeállításokat. A telepítő csak angol nyelvű, de a készüléken lévő Android természetesen tud magyarul is, ezt a More gomba kattintva állíthatjuk be. A nyelv megadását követően méretezhetjük a képernyőt, kapcsolódhatunk a WiFi hálózathoz, valamint kiválaszthatjuk a helyi időzónát is. Én azért javaslom, hogy a telepítőmenüből kilépve nézzük át az Android beállításait is, mert ott még jónéhány opción tudunk módosítani az igényeinknek megfelelően. Ne felejtsünk el bejelentkezni a Google fiókunkba sem, hiszen csak így fogunk tudni minden funkciót használni.

Az A95X Max II TV Box főbb funkciói

Az alapbeállítások elvégzését követően azonnal csatasorba is állíthatjuk az új szerzeményünket. Ami nekem elsőre feltűnt, az az, hogy sokkal több előretelepített alkalmazás található a készüléken, mint ahogy arra számítottam. Lehet saját forrásból is alkalmazásokat telepíteni, itt található néhány olyan app, ami amúgy a Play Áruházból hiányzik. De természetesen feltehetjük az Aptoide TV áruházat is, ahol aztán tényleg mindent megfogunk találni. Már előre feltelepítve vár minket a Miracast és az AirScreen is, amikkel a mobilunk képernyőjét tükrözhetjük a TV-re. De fent van már a Kodi is és a Plex-et sem kell keresni. Azt látom, hogy igyekeztek minden olyat feltenni rá, amire szükség lehet és úgyis telepíti a legtöbb felhasználó. Alapból rajta van egy internet böngésző is, ami meglepetésemre még a gyári távirányítóval is elég jól használható.

Multimédiás lehetőségek

Multimédiás alkalmazások terén az A95X MAX II TV Box-on is szinte minden megvan, amire szükségünk lehet. A Kodi otthoni médiaközpont alkalmazást már előre feltelepítették nekünk TVMC néven találjuk meg a menüben. Ebből nem a legfrissebb verzió van rajta, de pár kattintással letölthetjük azt is a Play Áruházból. Amúgy ez a TVMC valami hackelt Kodi lehet, mert amikor elindítottam egy csomó plugint töltött le és feljött valami ablak is, hogy sok-sok TV csatornát akar nekem feltenni. Inkább letöröltem és feltettem a rendes Kodi-t. Ugyanígy van rajta néhány IPTV app is, amik inkább érdekesek, mint hasznosak, de sok külföldi online TV-t lehet rajtuk nézni. Az HBO GO korlátozások nélkül használható a készüléken, azonban most is csak WiFi hálózaton keresztül hajlandó működni. A Netflix már gyárilag rajta van a box-on, el is indul, működik is rendesen, de max. SD felbontású képet lehet belőle kicsiholni. A hazai TV szolgáltatók alkalmazási közül a DIGI Online-t és a Horizon GO-t próbáltam ki, mindkettő tökéletesen funkcionál, jól és gyorsan használható.

Én úgy láttam jónak, ha néhány gyárilag feltelepített alkalmazást eltávolítok, mert nem használom őket, sok nem is működik hazánkban és ne legyen feleslegesen a boxon. Pár app ezek közül gyanús is volt, mert nem vagyok biztos benne, hogy teljesen legális módon biztosította a tartalmakhoz való hozzáférést. A bizonytalan forrásból érkező alkalmazásokkal nem árt vigyázni, mert akár olyan funkciók is lehetnek beépítve, amik hozzáférhetnek egyéb adatainkhoz és jelszavakhoz.
Azt talán megemlítenem sem kell, hogy a YouTube ezúttal is tökéltesen működik, a 4K filmek is hiba, akadozás nélkül mennek rajta. Ebből a TV-re optimalizált verziót tették fel nekünk, nagyon kényelmesen és egyszerűen kezelhető.

Használat közben, játékok

Egyszerűbb játékok futtatására is alkalmas az A95X MAX II tv okosító, habár nem a leggyorsabb CPU van benne, de azért arra alkalmas, hogy elűzzük unalmas óráinkat. Sok játék nem játszható távirányítóval, de Bluetooth-on keresztül akár az Xbox kontrollerét is csatlakoztathatjuk hozzá, ezt azonnal fel is ismerik a játékok és sokkal élvezetesebb lesz minden eltöltött perc. A készülék alapvetően jól működött végig a tesztek alatt. A hűtése nagyon rendben van, végig csak langyos volt a készülékház. Én tettem bele egy 240GB-os SSD-t is a próba kedvéért, leformáztam és máris tudtam használni tárhelyként. Így már arra is alkalmas lehet, hogy a letöltött filmeket rajta tároljuk, sőt mondok jobbat, még a torrent letöltéseket és seed-et is tudja kezelni. Ehhez számtalan torrent kliens közül tudunk válogatni, próbáljuk ki mindet és azt válasszuk ami a legszimpatikusabb.
A TV box sebessége megfelelő, gyorsan és gördülékenyen teszi a dolgát, semmi aggasztó dologra nem lettem figyelmes a tesztek alatt. Antutu sebességtesztet nem futtattam rajta, mert sajnos már egyáltalán nem releváns a kapott eredmény. Elegendő csak régebbi app verziót feltenni és máris sokkal jobb számokat kapunk, mint előtte.

Értékelés

Az A95X Max II Android TV Box-ban nekem a legjobban az SDD/HDD-vel való bővíthetőség tetszik, ez egy kicsit ki is emeli a többi hasonló készülék közül. A hardverrel alapvetően nincs semmi probléma, az Amlogic S905X3 SoC ezúttal is teszi a dolgát, ahogy kell. Memóriából benne van a kötelező 4GB, a tárhely pedig most ugye nem szempont, mert bármekkora lehet. A kinézetét tekintve nem hordoz semmi újdonságot, de a minősége az rendben van, jól össze van rakva, nem lötyög, nem recseg. Ebben a TV-box-ban is megvan minden lényeges funkció, sőt a néhány előre telepített külföldi app miatt még több is, mint kellene (mint említettem én töröltem őket). Az árát tekintve a középmezőnyben foglal helyet, a teszt születésekor 75 dollárt kértek érte a boltban, ez nagyjából 22.000.- forintnak felel meg. Ezért az összegért kapunk egy nagyon jó hardvert, háttértár bővítési lehetőséggel, ráadásul szoftveresen is rendben van vele minden. Bátran ajánlom a megvételét, otthoni médiaközpontnak megfelelő lesz.

A95X MAX II kupon és megrendelés

Megvásárolni a GeekBuying webáruházban tudjátok, a lenti gombra kattintva. Amennyiben elérhető, akkor érdemes EU Raktárból megrendelni, így gyorsan és vámmentesen fog megérkezni a csomag. Ha kínai raktárból rendelnéd, akkor a szállítási lehetőségeknél az EU Priority Line lehetőséget válaszd ki.

A95X MAX II Android TV Box

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 72,99 $ – EU Raktár (CZ)

Kupon kód:

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Egy Hozzászólás

 1. Hali!
  Egy kis segitséget kérnék. Néztem ezt az A 95Max II boxot ami nagyon szimpatikus nekem, főleg, hogy HDD-vel vagy SSD,vel bővithető.Azt látom, hogy a HDR-t is támogatja,de nem láttam, hogy a dolby verziókat is kezeli e.
  Kérdésem, hogy kezeli e a dolby vision és egyéb dolby hang vezriókat, mint doldy digital plus,Dolby atmos, dolby true HD,stb? Ezen kívül számomra fontos lenne ha a DSD,DFF fájlokat is kezelné.
  Kérdésem még ha PC-be berakok egy DVD,Blu-ray lemezt DLN-an keresztül tudja e fogadni?
  Ha ezeket mégsem tudná, melyik boxot tudnátok ajánlani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .