2019 március 22.
Főoldal / UPC Direct / A UPC Direct végleg elhagyta az Astra műholdat.

A UPC Direct végleg elhagyta az Astra műholdat.

Mai nappal végleg megszűnt a UPC Direct sugárzása az Astra műholdról, immár az összes TP lekapcsolásra került.

Mint ismeretes, a UPC Direct műholdas DTH szolgáltatás műholdat váltott, és elhagyta a hosszú ideje megszokott keleti 19,2 fokos Astra pozíciót. Ezt követően már csak a nyugati 1 fokon lévő THOR műholdról érhetők el a csatornái. Az Astra műholdon az MTV Networks-től átvett csatornákon, az Eurosport, valamint az ESPN America adókon egyelőre megtalálható a UPC kódrendszere, így ezek ideig-óráig még foghatók a kártyával.rnHabár hosszú ideje köztudott a műholdváltás ténye (az utóbbi időszakban az Astra műholdon lévő EPG-ben is csak a forgatásról szóló információ volt olvasható), ha valakinek még sincs átforgatva az antennája, akkor hívja fel a szerelőjét, vagy a szolgáltatót a 06 40/150-150 kék számon, a mielőbbi átállítás érdekében.

Az új Thor műholdon jelentősen kibővült a szolgáltató kínálata, minden csomagba kerültek új adók, és új mini csomagok is elérhetők lettek, úgy mint a Filmbox csatornái, vagy a HD adókat tartalmazó Direct HD program csomag. A Thor műhold nyugati 1 fokos pozíciójából sugározza adásait a népszerű Digi TV műholdas szolgáltató is, így egyszerűbbé vált a szolgáltatók közti váltás, vagy akár mindkettő is előfizethető egyszerre, egy antenna használatával.

A műholdváltás talán egyetlen nagy hátránya az Astra holdon lévő számtalan szabadon fogható, külföldi csatorna eltűnése. Ezeket a UPC nem sugározza az új pozícióból, mivel eddig sem ő adta fel, csupán beillesztette a csatorna listájába. Azonban létezik megoldás ezen csatornák vételére, több antenna, vagy forgató motor használatával. Erről bővebben ebben a fórumtémában találtok információt.

Ezt olvastad már?

Kódolatlan AXN minden UPC Direct előfizetőnek

A kijelölt túlélő, SWAT – Különleges egység 2. és MacGyver 3. évad – többek között …

Vélemény, hozzászólás?