2019 március 21.
Főoldal / Egyéb / A Turner Broadcasting bemutatja a Cartoonito-t
A Turner Broadcasting bejelentette, hogy Európa, a Közel-Kelet és Afrika 112 országában összesen 125 millió háztartásban vezeti be az Egyesült Királyságban jelenleg önálló csatornaként működő, óvodásoknak szóló brandjét, a Cartoonito-t. Az Angliában 2007 májusában indult Cartoonito népszerű programkínálatának (Fireman Sam - Sam a tűzoltó, Baby Looney Tunes - Bébi bolondos dallamok Krypto - Krypto, a szuperkutya), köszönhetően jelenleg a szigetország legelterjedtebb óvodásoknak szóló csatornája. Az elsősorban három-hat éveseknek és családoknak szóló műsorok szeptembertől a Boomerang csatornán Cartoonito nevet viselő műsorblokként lesznek jelen az EMEA-területen, köztük Magyarországon is. A blokk a Cartoon Network csatorna része lesz Törökországban és a Közel-Keleten.

A Turner Broadcasting bemutatja a Cartoonito-t

A csatorna egyik vezető sorozata a Bananas in Pyjamas (Pizsamás banánok) című közismert sorozat számítógépes technológiával készült vadonatúj változata lesz, a Southern Star Entertainment/Southern Star Singapore (az Endemol Group része) és az Australian Broadcasting Corporation méltán népszerű, közös produkciója remekül illeszkedik a Cartoonito élénk és fantáziadús világába.

Szintén a Cartoonito blokkal debütál a Jelly Jamm (magyar cím hamarosan), a spanyol indies Vodka Capital, a 737 Shaker és az RTVE (Rádió és Televízió Española) koprodukciójában készült az izgalmas új 3D-s animációs sorozat. 2012-ben az EMEA területen számos további sorozat várható.

A legkisebbek szórakozását szolgáló Cartoonito márka teljessé teszi a Turner Broadcasting jól ismert Boomerang és Cartoon Network csatornákból álló gyermekcsatorna portfólióját.

Michael Carrington, a Turner Broadcasting tartalomért felelős igazgatója így nyilatkozott: ”œA Cartoonito EMEA-szintű bevezetésével mérföldkőnyi lépést tettünk az óvodás korosztály irányába, ami rendkívüli öröm számunkra. A CBeebies csatorna (az BBC gyerekeknek szóló csatornája) munkatársaként mindig csak messziről csodáltam a Cartoonito sikereit, így érthető módon nem tudtam ellenállni az új feladatnak. Ismerve a csatorna Egyesült Királyság-beli sikertörténetét és a két újonnan vásárolt műsort, a Bananas in Pyjamas-t és a Jelly Jamm-et, meggyőződésem, hogy a Cartoonito világ összes óvodása és szüleik számára egyet jelent majd a mókával, kacagással és a színes képzeletvilággal.”

„A márkajelzéssel megkülönböztetett Cartoonito blokkban az óvodások és szüleik a jelenleg elérhető legszínvonalasabb, nemzetközi és helyi gyártású műsorokat nézhetik lesz, hasonlóan az Angliában jól bevált modellhez, ahol a helyi gyártású Cartoonito Karaoke az egyik legsikeresebb műsor volt.”

Kedves színfolt a Cartoonito palettáján a hat rajzfilmfigura, Lolly, Bubble, Kuba, Spike, Ting és Ringo, akik a sorozatok szüneteiben tűnnek majd fel, és reményeink szerint a nézők gyorsan a szívükbe zárják őket. rnA világon mindenütt ismert, óvodásoknak szóló sorozat, a Bananas in Pyjamas című új számítógépes animációs sorozat (CGI) főszereplői a Cuddlestown varázslatos világában élő, pizsamába bújt banánok, B1 és B2, valamint barátaik, a mackók és a pajkos patkány izgalmas történetekkel, poénokkal és új dalokkal varázsolták el az angol gyerekeket.

Cathy Payne, az Endemol Worldwide Distribution igazgatója elmondta: „rendkívül izgatottak vagyunk, hogy az EMEA- csatornablokk vezető sorozata a Bananas in Pyjamas lesz. Az eredeti sorozat az egész világ kedvence volt, most a Cartoonito-n bemutatott új feldolgozásnak köszönhetően tovább folytatódhat a sikerszéria.

A Jelly Jamm animációs vígjáték, sok-sok zenével és barátságról szóló történettel. Főszereplői a Jammbo varázslatos bolygóján, békességben és vidámságban együtt élő ötösfogat: Rita, Goomo, Mina és Ongo.”

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?